Silvolde A1

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 23

20 september 2014 15:00

Kiezenberg, R.

Jonge Kracht A1 kreeg vandaag de tegenstander uit Silvolde op bezoek. Na de goeie wedstrijd van vorige week tegen Vorden die (onterecht) verloren ging, waren de spelers er extra op gebrand om de 3 punten nu in Huissen te houden.

Zonder Giel Vermeulen (moest op zondag spelen bij 2e) en de nog geblesseerde Yori van der Welk (hersenschudding) en de van breuken herstellende Theo Hendriks en Sjors Peters begon Jonge Kracht prima aan de wedstijd. Na amper 3 minuten werd de score al geopend maar werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. De toon was gezet en Jonge Kracht ging verder waar het was begonnen met goed combinerend spel. Een goed lopende aanval in de 8e minuut werd door Ruben Kruizenga vanaf de linkerflank voorgezet waarna Mees Welles de 1-0 aantekende. Jonge Kracht leek bevrijdt na deze treffer en mooie combinaties volgden elkaar op. In de 33e minuut was er opnieuw een mooie aanval die werd voorgezet op de goed spelende Mees Welles die zijn kopbal helaas zag belanden op de paal. We tekenen de 43e minuut aan als Lars Jeurissen met een mooie solo actie het overzicht houdt en opnieuw Mees Welles de gelegenheid biedt de 2-0 aan te tekenen.
In de rust past Jonge Kracht opnieuw een wissel toe, Joep van Elferen wordt gewisseld (ook hij moest mee met 2e op zondag!) voor Dinand van der Vliet. Jonge Kracht gaat verder waar het was gebleven en creeert opnieuw kansen die net niet verzilverd worden. Silvolde kan daar weinig tegenover stellen behalve de lange bal spelen en hopen op een kans. De inzet van de Jonge Kracht spelers was zo groot dat de (inval) scheidsrechter het soms te ver vond gaan, Lars Jeurissen en Mees Welles ontvingen geel en Steven Schwarte ontving zelfs voor de tweede keer geel 20 minuten voor tijd. Jonge Kracht rechte de rug en kwam de laatste 20 minuten goed door. Dinand van der Vliet had er zelfs 3-0 van kunnen maken in de laatste minuten maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper.

Een verdiende overwinning van het team en hopelijk is dit de aanzet voor meer.