Scheidsrechter

Veghel, J.T.M. van

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd Jonge Kracht – RKSV Driel op het programma. Zoals trainer Barry Heijse vooraf aankondigde, een cruciale wedstrijd. “win je deze wedstrijd, kun je naar boven kijken op de ranglijst, verlies betekend een zeer moeilijke start van de competitie”.

Angst en veiligheid

Naar alle waarschijnlijkheid dachten de trainers en spelers uit Driel hier hetzelfde over. De eerste helft was niet van een erg hoogstaand niveau en het was duidelijk zichtbaar dat er veel belang werd gehecht aan een goed resultaat. Angst en veiligheid leek het devies.

Jonge Kracht kwam wel ietwat beter uit de startblokken, maar na ongeveer 20 minuten namen de gasten uit Driel het initiatief over. In de 40ste minuut nam Driel de leiding door een zondagsschot van oud Jonge Kracht speler Ted Milder. Vanaf ongeveer 35 meter loste hij een schot dat voor Brain Wouterse, de doelman van Jonge Kracht, onhoudbaar was. Nog binnen 2 minuten stond het weer gelijk. Tom van der Velde brak door over rechts, zette voor en Nick Lentjes tikte op een subtiele wijze  de gelijkmaker binnen. 1 – 1 was de ruststand.

Bep Bakhuys

De tweede helft gaf een ander beeld dan de eerste. Na 3 minuten werd Klaas Venderbosch weggestuurd op de rechter flank. Een perfecte voorzet en een kopbal zoals alleen Bep Bakhuys in de jaren 40  kon, werd door Nick van der Ham binnen geknikt.  Vanaf dat moment speelde Driel alles of niets. Ze gingen achter een op een spelen en brachten de nog niet geheel fitte Gino de Wildt. Hierdoor ontstond er meer en meer ruimte voor de voorwaartse van de thuisploeg. Vlak voor einde van de wedstrijd resulteerde dit in een mooi doelpunt van Gijs Thuis. De wedstrijd zat nu definitief in het  slot en de eerste drie punten Jonge Kracht waren een feit.