Mannen zondag, 4, 4e klasse 05

14 september 2014 11:00

Pahlke, J.

Op verzoek van “velen” ga ik dit jaar weer proberen elke week een verslag te schrijven.

Na een bedroevend slechte bekerronde (3x verloren) volgde vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen MVR uit ’s-Heerenberg. Hun kende een prima generale voor de competitie, uitslagen als 13-0, 6-1 en 5-0 kwamen voorbij dus we wisten dat we aan de bak moesten en het uit een ander vaatje getapt moest worden dan de vorige 3 wedstrijden.

We kennen aan het begin van het voetbaljaar al vele blessure gevallen zo dus ook vandaag moesten we op pad met 12 spelers, afwezig waren: Ramon (liesblessure), Jacky (rug), Bob (enkel), Bart (werk), Daan (papadag)en Rick (werk).

Voor Wilbert dus niet veel keuze vandaag, dus begonnen we in de volgende opstelling:

Dennis, Geert, Kevin, Jim, Frank, Sander, Kevin Walsh, Romar, Tim, Robin en Justin.

Edwin begon als wissel.

We begonnen erg sterk, MVR speelde met 2 spitsen waardoor wij Geert doorschoven naar de rechtshalf positie waardoor Romar centraal op het middenveld met Kevin Walsh kwam te spelen.

We waren veel beter en creëerde ook voldoende kansen om te scoren, maar wisten ons zelf nog niet te belonen. MVR kwam niet bij Dennis in de buurt en we speelde op hun helft, gedreven, fel en goed voetballend kwamen we regelmatig in het 16 meter gebied.

Grootste kans was voor Sander die op een meter van het doel de bal er niet in kreeg, een voorzet vloog over de keeper heen en Sander stond dus voor een leeg doel op 1 meter afstand, kortsluiting in de bovenkamer zorgde ervoor dat hij niet meer wist hoe hij moest koppen en de bal voorlangs liet gaan.

Verder waren er wat kansen voor Tim en Justin en een paar afvallende ballen, zo schoot Kevin Walsh een bal over na een corner en rolde een schotje van Kevin Dominicus in de handen van de keeper.

Ons zelf belonen voor een goede start van de wedstrijd moet absoluut verbeteren, en missen van kansen breekt ons op, terwijl we de eerste helft prima speelde.

Toch kwamen we op achterstand zoals de voetbalwet al voorschrijft, als je zelf de kansen niet benut valt die aan de andere kant….en hoe!?!

Een rommelige situatie waarbij we met 3 man een man en schot blokte viel precies voor de voeten van de aanvoerder van MVR, hij schoot de bal schitterend van een meter of 18 met binnenkantvoet in de lange bovenhoek, Dennis was hierbij kansloos en het eerste schot richting goal was meteen raak.

We rechte onze rug en gingen op dezelfde voet verder, maar wel tijdelijk met 10 man. Kevin Walsh kreeg een gele kaart omdat hij doorliep op een tegenstander nadat we volop druk zette en de boel aan het opjagen waren, 10 minuten dus met 10 man.

Gelukkig kwam daar snel verandering in, een diepe bal van Robin op Justin was perfect, Justin leek 1 op 1 op de keeper af te gaan, de keeper kwam zijn doel ver uit en de lob van Justin leek over de keeper heen te gaan het doel in, maar de keeper greep in een reflex naar de bal met zijn handen, ver buiten de 16 meter, de scheidsrechter kon niet anders dan rood geven en de keeper eruit sturen.

Een speler trok het keepersshirt aan en mocht meteen aan de bak met de gegeven vrije trap, de bal van Justin was goed in de hoek, had een lastige stuit maar was net te zacht om de keeper te passeren hij pakte de bal prima uit de benedenhoek.

Snel daarna was het rust en konden we de boel op de rit zetten, Edwin was inmiddels al in de ploeg gekomen voor Geert die teveel last van zijn schouder had na een val.

In de rust duidelijk gemaakt dat we prima speelde maar de kansen toch echt moesten benutten, ondanks dat we 11 tegen 10 stonden en een speler op goal stond afgesproken niet te snel te schieten en gewoon te blijven voetballen, Kevin Walsh moest na rust nog 1 minuut van zijn 10 minuten uitzitten.

Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft, maar al snel bleek dat we de goede lijn van de eerste helft niet konden doortrekken, het had er misschien ook mee te maken dat we na 5 minuten in de 2e helft zonder Kevin Walsh verder moesten, nadat net weer binnen de lijnen was moest hij direct een sprintje trekken, het schoot hem direct in zijn hamstring en verder spelen kon niet! Met pijn vertrokken gezicht moest hij naar de kant en Geert die eigenlijk ook last van zijn schouder had moest er weer in, daarna moesten er teveel dingen omgezet worden waardoor er weinig lijn meer in het spel van ons zat.

Toch hadden we ook in de 2e helft zeker kunnen en moeten scoren!!! Zeker nadat MVR een 2e rode kaart kreeg, Justin was wederom de speler die ontsnapte aan de verdediging en met een prima schaar de verdediger op het verkeerde been zette, randje 16 meter werd hij onderuit gehaald en een doorgebroken speler neerhalen betekende dus een directe rode kaart.

We kregen nog volop kansen, zo gingen Robin en Tim in een 2 tegen 1 situatie richting een doelpunt, Robin legde de bal breed op Tim maar zijn schot van een meter of 8 was recht op de vuisten van de keeper. Frank punterde een bal na een kluts situatie in het zijnet terwijl de keeper al uit de goal was.

Justin kreeg nog een kans nadat Romar de bal terug had gelegd op de 16 meter, maar Justin kreeg de bal niet lekker onder controle om te schieten.

De bal wilde er maar niet in en na een domme overtreding van eerst Edwin op de middenlijn en daarna Frank aan de zijlijn, ter hoogte van de middenlijn kregen ze beide een gele kaart waardoor het 9 tegen 9 stond, dit soort dingen moeten er gewoon uit want het waren totaal onnodige overtredingen en je moet dan slim zijn als je 11 tegen 9 speelt.

De hele organisatie was zoek richting het einde van de wedstrijd omdat we toch die gelijkmaker wilde forceren.

Een klein opstootje langs de zijlijn met de trainer van MVR en Jim en Robin nadat deze vriendelijke man geen bal wilde geven nadat een bal ver over de hekken was geschoten, toen Jim de bal zelf wilde pakken werd hij tegen gehouden door deze man waarna een opstootje volgde, de trainer van MVR was zijn zelfbeheersing volledig kwijt en stond met zijn vuist te zwaaien, gelukkig waren zijn spelers verstandiger en hielden ze hem tegen.

Misschien was dit dan wat we nog even nodig hadden om die gelijkmaker te forceren maar niks mocht baten de bal wilde er niet in en de 2e helft was erg slecht van onze kant voetballend gezien.

In de laatste minuut kregen we de deksel op onze neus, Niels vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter liet hem staan, belachelijke beslissing aangezien de grensrechter aan de andere kant er een hobby van had gemaakt met zijn vlag te blijven wapperen en telkens op een fluitje van de scheidsrechter kon rekenen.

Jim haalde met zijn snelheid de speler van MVR nog in en deze ging opzichtig liggen in de 16 meter, de man in het “zwart” hoorde een schreeuw keek vanaf de middenlijn op (terwijl hij met Robin aan het praten was over de buitenspel situatie) en floot voor een penalty.

Belachelijke beslissing maar niet meer terug te draaien de 2-0 was een feit nadat de penalty was benut.

Een foute beslissing van de scheidsrechter maar niet dankzij hem verloren, maar dankzij onszelf omdat we de kansen niet wisten te benutten, domme gele kaarten pakten in de 2e helft tegen 9 man, iedereen uit positie ging lopen de 2e helft we erg slordig waren in de passing.

Na de wedstrijd in de kleedkamer ook elkaar verteld dat het duidelijk anders moet en we slimmer moeten zijn in sommige momenten, de teleurstelling was groot.

Erg jammer want de eerste helft was prima van onze kant, daar maar op voortborduren en deze week veel trainen op afronden J.

Gelukkig konden we deze wedstrijd snel vergeten daarna, aangezien we hadden gereserveerd in Elten (10 minuten van MVR af) bij restaurant Berliner Hof om een heerlijke grote schnitzel mit pommes oder bratkartoffeln naar binnen te harken, voor sommige was het daadwerkelijk harken maar aan het einde van de rit waren de bordjes netjes leeg en de halve liters bier und cola (voor de chauffeurs) ook genuttigd! Zeker voor herhaling vatbaar namelijk op 2 november, dus noteer maar vast in de agenda, uit bij ’t Peeske is het nog dichterbij als nu MVR, de 2e interland dit seizoen, de volksliederen staan weer klaar!

Ook dit jaar zal ik weer een Man of the Match benoemen of meerdere in het zonnetje zetten.

Vandaag was dit Jim Brouwer, hij speelde uitstekend de grote sterke, snelle spits was een prooi voor Jim die bijna alle onderlinge duels wist te winnen en ook aanvallend zich regelmatig inschakelde en voorop ging in de strijd.

Ook Romar speelde erg sterk en was vaak aanspeelbaar en heeft ongelofelijke meters afgelegd, zijn teleurstelling na de wedstrijd is misschien wel goed voor andere om naar te kijken om ervan te leren dat je wel alles wilt geven voor het team en een overwinning.

Lol en plezier zijn belangrijk en staan misschien wel voorop, maar tijdens die 90 minuten binnen die lijnen mag er wel gevochten worden voor elkaar en moet iedereen wel alles geven voor die overwinning.

Hopelijk kunnen we snel wat mensen weer terug zien keren van blessures want we hebben iedereen nodig.