54'

D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse 10

13 september 2014 9:00

Koen Koendering

13 september om 9 uur spelen we onze eerste wedstrijd van de competitie thuis tegen Groessen.

Voor de wedstrijd is er nog de nodige hectiek. Omdat Patrick Z. om even voor 9 moet vertrekken met de E1. En er zijn nog geen vaders die mij kunnen assisteren. Dus wordt Koen Koendering verzocht bij ons te fluiten in plaats van bij de E-tjes. Om 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd komt de leider Tim De Wit van de D1. Hij heeft veel  afmeldingen waardoor hij precies 11 spelers heeft en vraagt of er 1 speler van ons met hun mee kan zodat zij ook 1 wissel hebben. Tijn Borgers geeft aan mee te willen en zo houden we 12 spelers over….

Om even over negen gaat de wedstrijd onder leiding van Koen van start. Jos Janssen en Toon Heezen nemen het wisselen en coachen van die kant voor hun rekening. De wedstrijd begint met aftasten op het midden veld. Hoewel de jongens van Groessen groter zijn  doen we niet voor ze onder. We krijgen dan ook de eerste echte grote kans. Gaande weg de eerste helft wordt Groessen sterker. Ze komen vaker voor ons doel en stellen onze verdediging goed op de proef. Met kunst en vlieg werk worden de ballen tegen gehouden en/of voor de voeten weggetikt. In de 24 minuut lukt het ons even niet de bal weg te krijgen en via een kluts valt de hij voor de voeten van een tegenstander, die de bal langs Stef in het doel weet te krijgen (0-1). Groessen blijft aanvallen maar weet in de laatste 6 minuten van de eerste helft niet te scoren zodat we met 0-1 de rust in gaan.

In de rust wordt er wat gedronken en de puntjes op de i gezet. We zijn te lief. Groessen mag (zeker het 2e deel van de 1e helft) in alle rust de bal aannemen en rondspelen. Dat moet anders… feller op de bal. En als we in de aanval zijn gebruik het hele veld (zijkanten)…  Maak het ze maar moeilijk.

Na de aftrap zet Jonge Kracht iets meer druk waardoor de tegenstander ook niet meer zo makkelijk rond kan spelen. Het spel golft op en neer met kansen voor beide doelen. In de 44e minuut is het een voorzet/schot  (van ik meen Che) dat door een speler van Groessen per ongeluk achter z’n eigen doelman gewerkt wordt (1-1). Erg lang kunnen we niet van de gelijkmaker genieten want een paar minuten later is het de langste speler van het veld die het met een (eerlijk is eerlijk) prachtig afstandsschot hoog over alles en iedereen heen maar wel net onder onze lat binnen schiet en de bezoekers weer op voorsprong zet (1-2).

Nu zijn wij aan zet. Er wordt hard gewerkt. In de 50e minuut gaat de bal via de rechterkant naar voren. Sam H. trekt een sprint naar voren en na wat passeerbewegingen geeft hij voor. Casper laat de bal lopen waardoor de Dylan de bal voor het intikken heeft (2-2). Nu komt Groessen weer opzetten. Ze komen een paar keer dicht bij ons doel maar weten niet te scoren… in de 55e minuut is Sam H. die met een mooi diagonaal schot de bal in het zijnet aan de binnenzijde van het doel doet belanden. Even wordt gedacht aan buitenspel maar omdat de schutter niet buitenspel stond en de bal door niemand is aangeraakt wordt het doelpunt goedgekeurd (3-2). Een paar hele spannende minuten volgen. Soms is het echt billenknijpen en aan het eind ook nog een hele grote kans op de 4-2. Maar er wordt niet meer gescoord waardoor de eindstand 3-2 is. Yes!

Goed gedaan jongens. Ik wil Koen Koendering bedanken voor het fluiten, Toon en Jos voor het regelen van de wissels, de tegenstanders voor de mooie spannende wedstrijd en de overige familie en vrienden op de tribune of langs het veld voor alle support. Top!