FC Trias A1

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 23

6 september 2014 15:00

Louter, P.J.M.

De eerste competitie wedstrijd voor de A1 was een thuiswedstrijd tegen FC TRias uit Winterswijk. De A1 die geteisterd wordt door veel (langdurige) blessures stond aan de aftrap met Joey Willemsen, Ryan Langedoen, Giel Vermeulen, Yori van der Welk, Tbias Siebenheller, Lars Jeurissen, Joep van Elferen, Steven Schwarte, Luca Kersten, Mees Welles en Tom Teerink die overgekomen is van de A2.

Een beter combinerend Fc Trias opende in de 23e minuur de score 0-1. JK kreeg ook een paar kansjes maar deze werden niet verzilverd tot de 54e minuut in de tweede helft toen een fraaie aanval afgerond werd door Mees Welles voor de 1-1. FC Trias zakte wat terug en JK leek zowaar iets overwicht te krijgen maar verzuimde opnieuw de weinige kansen die er kwamen te verzilveren. Ook FC Trias kreeg kansen maar of Joey stond in de weg of er werd ook daar gefaald in de afwerking. Tot de 80e minuut toen toch Trias de 1-2 aan wist te tekenen na slordig verdedigen. Na een aanval van JK werd er volgens de scheidsrechter hands gemaakt door een speler van FC Trias (!?) in het 16 meter gebied en Joep van Elferen eiste de bal op om de penalty te nemen. Helaas werd deze slap ingeschoten zodat de Trias keeper de bal klem vast kon pakken. De wedstrijd ging verder en opnieuw moesten er spelers gewisseld worden i.v.m. blessures, Tobias Siebenheller viel uit met een kuitblessure, Steven Schwarte moest naar de kant i.v.m. hoofdpijn en misselijkheid (niet van de drank!) en uiteindelijk moest Yori van der Welk groggy naar de kant doordat hij een knie tegen zijn hoofd kreeg. Gelukkig had de B1 twee spelers uitgeleend aan de A1 waardoor dit goed opgevangen kon worden (Dyan en Giel bedankt). De laatste 5 minuten moest zelfs de nog niet speelfitte Ferdy Schuurmans erin om de 11 vol te maken. In de 92e minuut  tenslotte kreeg Luca Kersten nog een opgelegde kans voor de gelijkmaker maar zijn schot had te weinig vaart waardoor de Trias keeper deze makkeljk kon pareren. De A1 heeft wel kansen gehad om er  een tenminste een gelijk spel uit te slepen maar de eerlijkheid gebied om te zeggen dat FC Trias het betere van het spel had. JK heeft zich echter dapper geweerd in deze wedstrijd ondanks de vele uitvallers. Nu maar weer naar de volgende wedstrijd kijken en hopen dat de geblesseerden weer tijdig hersteld zijn!