Casper Röttjers (intikker)

Groep 1 17

5 september 2020 14:00

M. Salemink

Zaterdag 5 september. Na een bui in de ochtend schijnt nu het zonnetje en is het fantastisch voetbal weer. Na de nodige oefenpotjes en de afgelaste wedstrijd van vorige week gaat het vandaag eindelijk echt beginnen. De eerste bekerwedstrijd tegen FC Bergh staat op het programma. Vooraf is er nog even wat geregel omdat een speler het spelregelbewijs toch niet succesvol had afgerond waardoor we wat probleempjes hadden met het wedstrijdformulier, maar dat is allemaal goed gekomen. Om iets over 12 ben ik al bij Jonge Kracht om alle spullen te pakken. Half één is (bijna) iedereen er en gaat Jeroen een wedstrijdbespreking houden “Corona stijl”. Daarna stappen we, met mondkapjes op, in auto’s en gaan we naar ’s Heerenberg. Dan direct omkleden (in twee kleedkamers) en op naar het veld voor de warming-up… Een paar minuten voor aanvang even terug naar de kleedkamer voor de laatste peptalk. Om twee uur lopen we het veld weer op en mag captain Lou zich melden bij de scheidsrechter voor de tos. FC Bergh mag aftrappen.

De bal gaat terug naar de verdedigers van FC Bergh om vervolgens een aanval op te zetten. Het valt op de onze jongens goed positie kiezen waardoor we weer vlot in bal bezit komen. Er volgen we speldenprikjes maar de eerste minuten zijn we niet echt gevaarlijk. Onze verdediging staat goed en weten de aanvallen van FC Bergh keer op keer onschadelijk te maken. Dan in de 7e minuut wordt de bal mooi snel door getikt en komt Casper 1 op 1 met de keeper maar zijn schot gaat over. En 4 minuten later is het weer Casper die toch redelijk vrij wordt gelaten en zijn schot gepareerd ziet worden door de keeper. Oef. Maar, zoals Thijs op de bank al zei: ”3x is scheepsrecht”, enkele minuten later is het Jeremy die op de 16 ruimte maakt voor een schot en hard op doel schiet. Dit schot kan worden tegen gehouden oor de keeper van FC Bergh, maar de bal valt bij de goed doorgelopen Casper voor de voeten, die de bal nu van dichtbij binnentikt (0-1). Jonge Kracht is duidelijk de bovenliggende partij maar verzuimd de kansen af te maken. Een vrije trap, net buiten de 16 wordt door Lou hard en hoog over het doel geschoten. Jeremy komt 1 op 1 met de keeper maar weet ook nu het netje niet te raken. Schoten van afstand gaan (ver) naast of over doel van FC Bergh. Als in de 28e minuut Casper andermaal 1 op 1 komt met de doelman en nu naast schiet wordt Jeroen even boos. Hij laat dat even duidellijk horen. Dat had hij eerder moeten doen want nog geen minuut later rent Casper opnieuw richting het doel van FCB. Een hoog gegeven bal stuitert tussen hem en de uitkomende keeper. Hij weet de bal te raken en lobt de bal zo over de keeper onder de lat tegen de touwen. 0-2. Hierna wordt het spel even wat harder en krijgen onze verdedigers het nodige te verduren. Rian krijgt een flinke trapt tegen zijn enkel. En even voor de rust is het Bryan die echt snoeihard onderuit gegleden wordt en de afdrukken van de noppen op zijn scheenbeen heeft staan. Hiervoor krijgt de tegenstander (slechts) geel. Hoewel Bryan veel last heeft maakt hij de eerste helft wel vol. Onze doelman Brett heeft, op wat terugspeelballen van de verdedigers na, niets te doen gehad. En zo gaan we rusten me een 0-2 voorsprong.

We blijven op het veld en onder het genot van een beker limonade lappen we de gewonden weer op. Er worden wat pleistertjes geplakt. En Jeroen zet ondertussen de puntjes weer op de i. We moeten de geboden kansen wel afmaken…

Als de scheidsrechter weer terug is gaan we verder. Jelmer komt voor Bryan in het veld. Het spelbeeld blijft gelijk. Jonge Kracht creëert  de grotere kansen maar gaande weg de 2e helft kantelt het iets. Neemt niet weg dat we echt hele grote kansen krijgen. In de 60e minuut wordt er zelfs geschoord door Steven maar gaat 0-3 niet door vanwege buitenspel. En Lou, Thomas en zelfs Jelmer komen een keer vrij voor het doel. Zo rond de 70e minuut worden onze jongens zichtbaar moe en blijven de aanvaller en middenvelders iets te lang voorin hangen waardoor FC Bergh nu ook aan aanvallen toe komt. De laatste minuten moet Brett zowaar een paar keer reddend optreden. En vlak voor tijd krijgt FC Bergh een echt niet te missen kans. Vanaf de zijkant wordt de bal voorgegeven, langs Brett op zo’n 1,5 meter van de doellijn. Een inlopende speler van FC Bergh hoeft deze bal alleen over de doellijn van het lege doel te glijden. Maar de speler weet de bal zo te raken dat deze hoog over het doel en de ballenvanger erachter gaat en op de parkeerplaats terecht komt. Oef! En zo wordt de eindstand 0-2. Mannen, groot compliment van mijn kant. Veel passie en inzet gezien deze pot. De conditie en automatismen kunnen hier en daar beter maar dat komt nog wel...

FC Bergh bedankt voor spannende wedstrijd, scheidsrechter Salemink bedankt voor het fluiten en natuurlijk al het (mee)gekomen publiek voor alle aanmoedigen.