Mannen, 3, 4e klasse 04

8 april 2018 11:00

Op deze mooie lente dag stond afgelopen zondag het uitduel gepland tegen FC Jeugd.

Het duel voor de winterstop was een walk-over voor de rooie en met dubbele cijfers werden de heren van FC Jeugd teruggestuurd naar Ede.

Het uitduel werd desondanks met enige spanning door de mannen van Jonge Kracht tegemoet gezien. FC Jeugd had tot vorige week nog niet verloren en had ook concurrent VIOD op een gelijkspel weten te houden.

Verder hadden de rooie ook een behoorlijke ziekenboeg(Michel, Rik, Kevin, Ramon, Sjon) en hadden Carlo, Mark en Jan Willem voor dit weekend andere plannen gemaakt. Mitchel bood daarbij het 2e een oplossing voor het ontstane keepersprobleem in de selectie!

Hierdoor waren er maar 11 man beschikbaar deze zondag en waren we blij dat Luc Tolboom naar ruim een jaar afwezigheid door blessureleed zijn schoenen weer aan wilde trekken en dat Koen Koendering vanuit de A bereid was om ons uit de brand te helpen.

De omstandigheden waren perfect. Prima grasmat, zonnetje aan de hemel en een aangename temperatuur.

Bij FC Jeugd was dit vermoedelijk voor een groot deel van de selectie reden om andere plannen te maken of waren ze naar aanleiding van het eerste duel te bang om weer een afstraffing te ontvangen… want enkele minuten voor aanvang stonden er maar 10 man op het veld.

Uiteindelijk op de valreep maakte ze het elftal compleet en met een aflopende wedstrijd naast de onze zouden ze daar ongetwijfeld nog wel aanvulling van ontvangen…

Zonder grensrechter aan hun zijde werd er om 11 uur afgetrapt en binnen 5 minuten stond de 0-1 al op het scorebord.

De voorzet van Bart viel achter de verdedigers en Sebas schoot de bal ineens binnen.

Enkele minuten later was het zelfs 0-2. Een mooie aanval van Jonge Kracht werd door Gérard vanaf 25 meter afgerond met een pegel in de hoek.

Echter…. Zonder grensrechter was het de scheidsrechter die op eigen waarneming het afstandsschot affloot op buitenspel…. Een uiterst dubieus signaal wat de bange vermoedens versterkte dat we niet enkel tegen 11 veldspelers aan het strijden waren.

Toen enkele momenten later een volgend doelpunt op buitenspel werd afgekeurd(nu was het de voorzet van Klaas die door Sebas onder druk van 3 tegenstanders werd binnen gewerkt) werd dit vermoeden verder versterkt.

Vooraf hadden we dit scenario al bedacht en was de boodschap ook duidelijk om hierop niet te reageren. De rooie bleven dan ook opvallend kalm en zette de wedstrijd verder voort.

FC Jeugd had nagenoeg niks in te brengen maar vertraagde het spel door diverse blessures, behandelingen, wissels(geen idee waar ze vandaan kwamen) tot zelfs een keeperswissel.

Hiermee werd het spel dusdanig ontregelt dat de scherpte bij de rooie verzwakte en uiteindelijk zelfs leidde tot de gelijkmaker. Een onnodig weggeven corner werd door niet handelen uiteindelijk gevaarlijk en van dichtbij resulteerde het zelfs tot een doelpunt.

Zo ben je heer en meester, zijn 2 zuivere doelpunten afgekeurd en sta je toch op 1 tegen 1. Begrijpelijk dat menig tegenstander hierdoor verslagen wordt.

De rooie echter niet… ondanks dat het spel niet best was waren er de nodige kansen. Helaas ontbrak het de spitsen aan scherpte.

In de 40e minuut was er dan toch weer de voorsprong. Kasper legde goed terug op Klaas en onze topscoorder liet wederom zijn klasse blijken. 1-2.

In de rust werd erop gehamerd het tempo hoog te houden. FC Jeugd was naar 45 minuten al wel leeg gespeeld en zij hadden enkele mindere spelers waar we van konden profiteren.

Luc en Koen zorgde voor vers bloed en moesten voor de doelpunten zorgen.

Met name Koen viel sterk in en was dreigend met zijn snelheid.

Al snel liet hij zijn klasse zien door een corner van Klaas binnen te werken. 1-3

In de 65e minuut werd het zelfs 1-4 door een assist van Klaas op Luc. Luc had hiervoor al 2 levensgrote kansen gemist maar liet zien zijn neusje voor doelpunten nog te hebben.

Voor FC Jeugd was het nu zaak om de schade beperkt te houden en gelukkig voor hun bleven wij slordig in het spel waardoor de uitslag niet in de dubbele cijfers eindigde.

Etienne maakte nog wel de 1-5 door een afgeslagen bal beheerst te promoveren tot een doelpunt.

Een ook Klaas scoorde fraai de 1-6 op aangeven van Koen.

De euforie van deze 3 punter werd groter door de uitslag die concurrent VIOD liet noteren. VIOD bleef steken op een gelijkspel in Gendt waardoor de voorsprong nu is opgelopen naar 4 punten.

Zondag komen de Batavieren naar Huissen en ongetwijfeld met de intentie om ook ons punten afhandig te maken. Voor de rooie een uiterst belangrijk duel om met een mooie voorsprong de laatste duels aan te vangen.