Mannen, 3, 4e klasse 04

13 mei 2018 10:30

13 mei was het dan eindelijk zover.

De mannen van Jonge Kracht hadden een seizoen lang maximaal gepresteerd en konden vandaag hun feest gaan vieren.

Het kampioenschap werd op 29 april al onverwachts binnen gehaald maar desondanks wilde de rooie ook in dit duel hun ongeslagen status behouden.

Daarnaast waren we ook verplicht op het massaal toegestroomde publiek te trakteren op een mooie show.

Met een nagenoeg complete selectie was het voor Marcel een mooie uitdaging om een uitgebalanceerd team de wei in te sturen en ook de 2e helft nog middels de wissels iets extra’s te kunnen brengen.

Er werd nog gehamerd op het feit dat we niet te lichtzinnig aan dit duel moesten beginnen en dat we vanaf de eerste minuut moesten proberen te domineren.

Op het prima bespeelbare hoofdveld begin uiteindelijk om 1030u een boeiend duel.

Eldenia schoot uit de starblokken en waren direct de bovenliggende partij.

Een jonge ploeg met veel snelheid en technisch vaardige spelers waartegen de rooie maar moeilijk vat op kregen.

Het duurde dan ook maar 5 minuten voordat Eldenia de 0-1 binnen schoot. Er werd teveel ruimte gegeven en Eldenia combineerde vrolijk naar de 0-1.

Waar je dan hoopt en verwacht dat we de zaken beter organiseren blijft het slordig en afwachtend van onze kant en in de 15e minuut staat de 0-2 al op het bord.

Nu is het vanuit een prima vrije bal die wordt binnengeschoten nadat Mark aan de noodrem had moeten trekken.

Binnen de ploeg en op de bank ontstaat onbegrip, de toeschouwers vragen zich af of ze naar te terechte kampioen zitten te kijken… geen enkel moment zitten we in de wedstrijd.

Eldenia voelt dit aan en blijft drukken. In de 25e minuut maken ze zelfs 0-3. Wederom een prima uitgespeelde goal.

Dan is de maat vol voor rooie. Kan het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Jan Willem en Carlo nemen het voortouw en zijn betrokken bij wat duw en trek werk in de 16 meter van Eldenia.

Dit akkevietje zorgt ervoor dat de koppies weer anders gaan staan. We laten ons toch niet afbluffen!!

Jan Willem pakt ook nog een gele kaart maar vanaf dit moment zijn de rollen omgedraaid.

Jonge Kracht heeft zelfs met 10 man meer controle. Mogelijk dat Eldenia zich bewust wat terugtrekt maar het vertrouwen in een goede afloop begint weer wat te leven.

In de 40e minuut moet Kevin zich laten vervangen en met Klaas binnen de lijnen wordt het ook aanvallend een stuk gevaarlijker.

Wat heet… binnen de minuut jaagt Klaas vanaf 25 meter de bal achter de keeper en gaan we met 1-3 rusten.

Van ontspannen naar het feestje voetballen is nu geen sprake meer. In de kleedkamer wordt de boel op scherp gezet en wijzigen we nagenoeg op alle posities.

Defensief 4 nieuwe mensen, op het midden moet Carlo zorgen voor extra power en voorin moet Willem(en later Marcel) als bliksemafleider dienen voor met name Klaas.

Deze wijzigen sorteren meteen effect. Binnen 5 minuten is het verschil nog maar 1 doelpunt. De voorzet van Klaas wordt door Willem gepromoveert tot een doelpunt. 2-3.

Het aanwezige publiek krijgt er weer vertrouwen in en de rooie drukken door.

Weer 5 minuten later is de stand weer gelijk. Klaas is opnieuw verantwoordelijk voor dit treffen door een vlot lopende aanval te bekronen met een doelpunt. 3-3.

Het spel van Eldenia is bij lange na niet meer zo sterk, de rooie zitten er boven op en in balbezit worden de juiste keuzes gemaakt. Nu zaak om de trekker over te halen.

Na 20 minuten in de 2e helft is daar dan de voorsprong. Een corner wordt door Klaas binnengewerkt! 4-3.

In de 30e minuut gebruikt de verdediger zijn hand om een aanval te voorkomen en volgens de regels is dat niet toegestaan…. Kasper legt de bal op de stip en tekent voor de 5-3.

Het kampioensfeest wordt zodoende toch weer een stuk prettiger en al helemaal als Marcel ook nog tekent voor het slotakkoord.

Een lage corner wordt door Maarten de 5 meter in geschoten waar Marcel de bal achter het standbeen over de lijn schiet. 6-3.

Dit is uiteindelijk de einduitslag en daarmee een bekroning van een boeiende wedstrijd.

De eerste helft was mogelijk de slechtste dit seizoen maar de rooie hebben ruggengraat getoond en de 2e helft de orde hersteld.

Wat volgde was een geweldig feest.

Met nog 2 trainingen en 1 wedstrijd in het vooruitzicht is het einde in zicht en mogen de mannen deze zomer keihard gaan trainen om ook in de 3e klasse een rol te spelen!

De 2e promotie in 2 jaar tijd met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar…. Een meer dan uitstekende prestatie!