22 april 2018 12:30

Op deze zonnige zondagmiddag stond de clash tegen RKHVV op het programma.

Een beladen duel gezien de geschiedenis die deze teams samen hebben.

Inmiddels behoren de schermutselingen tot het verleden en zijn de rooie de blauwe sportief de baas.

Het eerste duel eindigde met meer dan overtuigende overwinning voor de rooie(11-3).

Ongetwijfeld zullen de blauwe de overtuiging hebben gehad dat ze deze nederlaag goed konden maken in de thuiswedstrijd.

Een blik op de ranglijst geeft echter wel aan dat het verschil tussen beide teams dusdanig groot is dat Ut3e zich vrij zorgeloos begeeft richting de blauwenburcht.

Een week eerder diende de blauwe al als tegenstander voor onze directe concurrent VIOD.

Hier ontvingen zij van onze Doetinchemse vrienden al een draai om de oren….. en konden ze geen potten breken.

Nu was het de beurt aan ons.

De wedstrijd begon zoals gezegd in de middag toen de zon al hoog aan de hemel stond de branden.

In combinatie met het harde en hobbelige veld konden we stellen dat de omstandigheden verre van ideaal waren en mogelijk zelfs in het voordeel zouden kunnen zijn van Hvv.

Echter bleek dat geen zins het geval.

Vanaf de eerste minuut domineerde wij de wedstrijd. Hoewel Rkhvv met name het eerste halfuur nog wel redelijk kon meekomen was het balbezit duidelijk voor ons.

Dat we verzuimde de kansen te benutten kunnen we onszelf wel kwalijk nemen.

Met name door het missen van grote kansen moesten we tot de 25e minuut wachten op de openingstreffer.

Dat dit doelpunt door Klaas werd gescoord mag nauwelijks nog een verrassing zijn.

Een vrije trap van Kasper kwam uit bij Ramon die Klaas wist te bereiken. Van dichtbij faalde hij niet.

Kort naar de 0-1 volgde ook de 0-2.

Een corner van John kwam bij Kasper en zijn kopbal sloeg in het net. Voor Kasper een unicum want normaliter laat hij vooral zijn voeten spreken.

Bij Rkhvv leek hiermee het verzet al gebroken en doordat we vele kansen missen blijft de hoop op een goed resultaat voor Rkhvv aanwezig.

Uiteindelijk is het toch weer Klaas die een fase van missen van kansen afsluit door opnieuw te scoren. Nu nadat hij door Tom in stelling is gebracht. 0-3.

In de rust is het duidelijk dat we aan Hvv geen kind zullen hebben.

We wisselen nog wat en hameren erop dat we de kansen moeten afronden.

Het doelsaldo kan in theorie nog een rol spelen en een nieuwe vernedering voor onze blauwe vrienden lonkt…

In afwachting van een mogelijke blauwe storm beginnen we afwachtend aan de 2e helft.

Als deze uitblijft pakken de rooie de draad weer vrolijk op.

In de 55e minuut zet Carlo Klaas vrij voor de keeper en toegejuicht door vrouw en kinderen schiet hij zijn 3e binnen.

Helaas gaan we verder met het missen van kansen waardoor een monsterscore uitblijft.

Klaas tekent naar goed doorjagen nog wel voor de 5en zijn 4e  treffer waardoor de stand van 0-5 wordt bereikt.

Al met al een overtuigende overwinning tegen een zwak RKHVV dat alle zeilen zal moeten bijzetten om van de onderste plaats te geraken.

Wel een groot compliment voor de leidsman van deze middag. Zo vaak maken we niet mee dat een “eigen” scheidsrechter de wedstrijd zo goed en gedecideerd leidt als vandaag.

Bij Rkhvv waren ze wat minder enthousiast maar de beste man kan onmogelijk verantwoordelijk gehouden worden voor de eigen tekortkomingen.

Dat Viod uiteindelijk weer 2 punten verspeeld was een toetje op deze mooie middag.

Het doet aan de doelstelling niks af want er moeten nog steeds 4 punten behaald worden in de aankomende 2 wedstrijden om op 13 mei een groot feest te vieren.

Te beginnen op 29 april als we aftrappen tegen Bemmel 4. Een mooi team met enkele oud gedienden die in de regio hun sporen wel hebben verdiend.

Aftrap is dan ook weer om 945u op ons eigen sportpark!