11 maart 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

Na ruim 3 maanden zonder competitie verplichtingen was het deze zondag eindelijk weer zover voor de rode brigade.

Hoewel er in  de winterstop hard werd getraind en er ook nog 2 keer werd geoefend was het de vraag of deze inspanningen ook op het veld direct zouden resulteren in een overwinning. Een noodzakelijke overwinning om de druk op koploper VIOD te behouden… sterker nog… bij winst zouden wij de koppositie overnemen.

Qua selectie zit het in elk geval wel snor. De 21 koppige selectie is blessure vrij. Zelfs Carlo heeft de winterstop optimaal benut en is hersteld van zijn meniscusoperatie. Voor Marcel werd het dan ook weer een mooie puzzel om met een uitgebalanceerd team aan de aftrap te staan.

Van de 2 keepers had Marco dit weekend vrijaf en ook Jan Willem, Michel en John waren vrijaf. Jeroen had een familie uitje zodat we 16 man overhielden voor de clash tegen runner-up Veluwezoom.

Uit de eerste wedstrijd wisten we dat Veluwezoom met name aanvallend de beschikking heeft over een aantal toppers en dat de rest van het team beschikt over veel ijver en technische vaardigheid.

De beginfase van de wedstrijd was vooral aftastend en Veluwezoom liet zich terugzakken om vanuit de omschakeling verraderlijk te counteren. Hun snelheid voorin is een sterk wapen dat ze tot in de perfectie weten te benutten.

Doordat we een paar keer slordig balverlies leden en de afstand tussen de verdediging en middenvelders te groot was om direct druk te zetten was het Veluwezoom dat vanuit de counter gevaarlijk werd.

Een lichte botsing in de 16 meter werd voor ons gelukkig niet afgestraft door een pingel maar de rooie waren gewaarschuwd.

De rooie lieten vervolgens een aantal mogelijkheden onbenut om de score te openen. Het was vooral Sebas die het vizier nog niet op scherp had staan.

Na 15 minuten valt dat toch de openingstreffer en niet voor ons.

Wederom is Veluwzoom gevaarlijk in de omschakeling en hoewel het gevaar in eerste instantie lijkt te zijn afgeslagen is de aanvaller handig en zoekt het been van onze verdediging.

Bleef ons eerder een penalty bespaard… nu legde de scheids hem wel op de stip. Vanaf 11 meter werd de bal netjes binnen geschoten en keken de rooie tegen een achterstand aan 1-0.

De rooie hielden het initiatief in het spel maar dit werd ook door Veluwezoom gegund. Op eigen helft loerden zij op de counter en doordat wij te slordig waren konden ze hier in de 30e minuut opnieuw van profiteren.

Een voorzet van de rappe linksbuiten kon door Mitchel niet worden gekeerd en de spits tekende voor de 2-0.

Deze tegenslag kwam hard aan maar gelukkig werd het verschil binnen de minuut teruggebracht naar 1.

Het was Emile die met een afgemeten voorzet Sebastiaan wist te bereiken en gelukkig was de afronding nu wel goed zodat we terug kwamen in de wedstrijd. 2-1.

Tijdens de thee werd vooral gehamerd om secuurder te spelen en meer duelkracht te tonen.

Met verse krachten hoopte we Veluwezoon uiteindelijk te verslaan aangezien zij al een moe gestreden indruk achterlieten en beperkt waren in hun wissels.

De rode behielden het initiatief en met Carlo hadden we voorin een aanspeelpunt met veel strijd. Deze druk leverde Sebas opnieuw een grote kans op in de 55e minuut. Sebas snoepte de keeper de bal af en in de kluts probeerde hij de bal binnen te werken. Helaas ging de bal via de verkeerd kant van de paal over de lijn.

Naar het einde toe nam ook het temperament toe bij de heren uit Velp en zorgde het opzettelijk tijd rekken voor de nodige irritatie. Gelukkig handelde de uitstekende scheidsrechter hierop uitstekend en bestrafte hij uiteindelijk een speler met een gele kaart.

10 minuten in overtal.

Vanaf nu werd het echt spannend en leverde het voor de neutrale kijker het nodige spektakel op. Voor de meegereisde supporters van Jonge Kracht was het 20 minuten nagels bijten en stressen.

In de 70e minuut leverde het overtal ons de gelijkmaker op.

Een vrije bal van Carlo werd door Kevin op wonderschone wijze met de hak over de keeper gelift. 2-2.

Voor de rode was dit niet toereikend, 3 punten waren noodzakelijk.

Helaas was de gelijkmaker van korte duur. Slap doordekken resulteerde erin dat we met 2 man werden uitgespeeld en dat Mitchel 1 op 1 geen redding kon brengen. 3-2 en wederom achter.

Met 11:11 was er opnieuw een opstootje. Dit keer werd Tom bestraft met geel en ontving zijn tegenstander zijn 2e geel, dus rode kaart.

Met 10:10 werd het ook weer snel 3-3. Opnieuw was het Kevin die binnenschoot na een voorzet van Kevin.

Met nog 10 minuten moeten we nu doorzetten.

Helaas… 2 minuten na de gelijkmaker is het Veluwezoom dat vanuit de corner ongedekt de 4-3 binnenkopt.

Met verwensingen naar de bank van Jonge Kracht rekenen de mannen van Velp al op een stunt.

De laatste minuten mag Tom weer binnen de lijnen en met Sebas weer terug voor Kasper(aanvaller voor een verdediger) gaan de rode vol op de aanval om het overtal te benutten.

Met Sebas koud binnen de lijnen wordt de 4-4 genoteerd. Kevin weet Sebas te vinden met zijn corner en het net wordt gevonden. 4-4

Nog enkele minuten voor de winnende!

Deze bevrijdende treffer komt er!

Carlo weet een hoge voorzet te controleren met de borst en terug te leggen op de inlopende Klaas. Een droge knal levert de voorsprong op. Met veel blijdschap wordt dit doelpunt gevierd maar Veluwezoom blijft dreigend met hun snelheid…

De rooie zijn echter vastbesloten om deze voorsprong niet meer weg te geven en geven alles om te winnen. In de slotsecondes vangt Kevin een lange bal op van de keeper en met een mooie solo gooit hij de wedstrijd in het slot. 4-6.

Deze pot heeft veel energie gekost maar leverde uiteindelijk wel de 3 punten op en de koppositie.

Grote complimenten aan de heren die dit gezamenlijk hebben bewerkstelligt. Mooi dat we ook als het voetballend moeizaam gaat met inzet en ijver het verschil kunnen brengen.

Dit moeten we nu nog 8 wedstrijden volhouden om het kampioenschap te behalen. 8 loodzware potjes aangezien er geen zwakke tegenstander bij zit! Maar het aftellen kan beginnen, we zijn halverwege!

Zondag is OBW de eerst volgende die we treffen. De fysiek sterke kerels uit Zevenaar zijn de opmaak voor het treffen met Viod op 25-3.