Omdat de maand oktober voor Ut3e een maand is zonder competitieverplichtingen werd een sportieve uitdaging gezocht binnen de club.

Het o19 1 team onder leiding van onze eigen Jeroen werd uitgedaagd en toonde zich bereid om een oefenpotje tegen ons te spelen.

Op deze woensdagavond mochten wij, ouwe bokken(met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar kun je dat wel stellen) het opnemen tegen de nieuwe generatie.

Op het overigens zeer slecht verlichte kunstgrasveld werd om 20u afgetrapt voor een sportieve en enerverende partij onder leiding van Theo Willemsen(Bedankt!)

Ut3e, spelend in de rode shirts, werd vrijwel direct naar achteren gedrukt door de jonge knapen. Door hoog druk te zetten brachten ze met name de verdediging al snel in de problemen terwijl juist het voetballende aspect in de competitie het wapen is van Ut3e.

In de 10e minuut leverde deze druk ook de 1-0 op voor o19. Kasper die voor de voetballende oplossing koos bracht onbedoeld onze stand-in keeper Mitchel in de problemen met zijn terugspeelbal waardoor het afronden een koud kunstje was.

Het spel golfde vervolgens op en neer en vooral op het middenveld werd de wedstrijd gespeeld. De jonge knapen waren snel, wendbaar en beschikte allen over een prima techniek. De rooie hadden de handen er aan vol! Het gevaar ontstond met name bij de omschakeling. Zodra Ut3e balverlies leed kwamen de jonge knapen er gevaarlijk uit en zochten ze met goed combinatie voetbal de aanval. Dat de stand niet groter werd was in deze fase ons geluk.

Zonder een noemenswaardige aanval op de mat te hebben gelegd kregen de mannen van Ut3e in de 30e minuut een corner. Hierover waren vooraf al afspraken gemaakt om met name bij standaard situaties onze lengte en kracht te benutten. Dat hieruit dan ook de gelijkmaker viel was dan ook geen verrassing. Marcel plaatste de corner keurig op de plaat van Rikkert die zijn positie voor de keeper keurig had behouden. 1-1

Helaas voor de rooie werd de rust uiteindelijk toch met een achterstand bereikt. Dit keer wisten de jonge lui een goede aanval wel te bekronen met een doelpunt en stond de 2-1 op het bord.

In de rust werd de broodnodige zuurstof binnen gezogen om nog een keer 45 minuten te kunnen strijden.

Hoewel Ut3e de 2e helft beter uit de startblokken kwam en langzaam meer grip kreeg op de jonge gasten lag naar 5 minuten de 3-1 in het netje.

Maarten die zojuist de sprint van zijn leven had moeten leveren om eerder bij de bal te zijn bekroonde zijn inspanning met een terugspeelbal die door Mitchel enkel met de handen kon worden gekeerd.

Hierdoor mocht o19 een vrije trap nemen in de 16 meter. De muur die vervolgens werd geplaats getuigde niet van enig bouwkundig inzicht want de ruimte langs de muur was zodanig dat de bal eenvoudig in de hoek kon worden geplaatst.

De marge van 2 doelpunten werd echter binnen een record tempo weer verkleind tot 1.

Met name op tactisch gebied moeten de jonge knapen nog wel stappen zetten. O19 beschikt over een uitstekende keeper die ook prima meespeelt. Maar het was de rooie ook opgevallen dat hij daardoor vrij ver van
zijn goal afstond. In de eerste helft liep een poging om hem te verrassen nog uit op een mislukking maar nu was de aftrap beduidend beter gecoördineerd en was het Kasper die vanaf de aftrap direct op goal schoot en zodoende de keeper verraste!! 3-2.

Zoals gezegd had Ut3e wat meer grip op de jonge gasten in de 2e helft en kwamen we ook vaker in de buurt van de 16. Het gevaar bleef de omschakeling want met hun snelheid en ook zeker goede veldspel lag de counter op de loer.

Toch was het in de 60e minuut de gelijkmaker die op het bord verscheen.

Een mooie aanval werd door Ramon teruggelegd op Maarten die met een droge knal de gelijkmaker liet aantekenen. 3-3

Het door wisselen deed de mannen van Ut3e geen goed maar het was ook noodzaak omdat de jonge gasten bleven gaan.

In de 70e minuut herstelde ze de voorsprong. Een prima aanval uit het boekje 4-3

5 minuten later werd het verschil zelfs weer op 2 gezet en dat was eigenlijk onnodig. De verdediging liet teveel ruimte vallen naar het middenveld, er was geen aansluiting naar het middenveld en in de omschakeling hadden de jonge lui dan ook de ruimte om wederom een prima aanval op de mat te leggen. Wederom werd het goed uitgespeeld en schoven ze beheerst de 5-3 binnen.

Desondanks bleef het een wedstrijd waarin ook Ut3e nog enkele kansen kreeg die eigenlijk afgerond moesten worden. Met name Emile maar ook Klaas en Rik hadden moeten scoren.

Anderzijds was het Mitchel die redding bracht bij enkele grote kansen van o19.

Naar 90 minuten was de wedstrijd ten einde en waren de jonge gasten de terechte winnaar. Voor de oudjes een prima oefenwedstrijd waarin met name ook het conditionele aspect werd aangesproken.

Voor de toekomst zit het wel goed met Jonge Kracht. Deze mannen kunnen stuk voor stuk prima voetballen. Zijn fit en fysiek sterk maar beschikken ook stuk voor stuk over een prima techniek. Opvallend was ook vooral dat steeds de voetballende oplossing werd gezocht. Ondanks de druk werd steeds gezocht naar een combinatie om onder de druk uit te komen, het spel werd mooi verlegd en de oudjes werden zodoende met regelmaat weggetikt.   Kan dan ook niet anders als dat deze mannen dit seizoen kampioen moeten worden J

Na afloop werd er onder het genot van een biertje nog even geëvalueerd en wacht voor de mannen van Ut3e pas op 29 oktober de volgende wedstrijd.

20 oktober wordt er nog wel getraind en na afloop staat er een teamuitje gepland en zal de Huissense horeca vereerd worden met een bezoekje.