VDZ JO9-2 vs Jonge Kracht JO9-2G uitslag 2-4

2 - 4

Jonge Kracht JO9-2JM

Onder 9, JO9-2, 2e klasse 05

14 oktober 2017 8:30

Op 14 oktober stond de vierde competitiewedstrijd voor de jongens en meid van Jonge Kracht JO9-2G op het programma. De wedstrijd ging in Arnhem om 08.30u van start, dus dat betekende vroeg uit de veren voor een ieder. Vanwege de prima weersvoorspelling, veel zon en 23 graden, zag het ernaar uit dat het die ochtend goed toeven zou worden. Zowel in het veld als naast het veld. Niet onbelangrijk voor de altijd enthousiaste supporters.

Uit de eerste drie wedstrijden was er door Jonge Kracht JO9-2G slechts 1 punt behaald. Dus een succesje was uitermate welkom. Op papier zou het een zware wedstrijd gaan worden. De tegenstander, VDZ JO9-2, was als winnaar van het veld gegaan tegen de Arnhemse Boys JO9-2. De Arnhemse Boys waren daarentegen in de tweede competitiewedstrijd tegen Jonge Kracht JO9-2G de bovenliggende partij.

De jongens van VDZ JO9-2 gingen voortvarend van start, dus het was in de eerste minuten gelijk alle hens aan dek. Na een aantal minuten leek de wedstrijd in balans te komen en was de eerste serieuze kans voor Jonge Kracht. Een mooie voorzet vanaf de linkerkant zorgde voor veel gevaar voor het doel van VDZ. Een paar minuten later had Jonge Kracht vrij baan richting de goal van VDZ, maar de bal kon net niet in het net gewerkt worden.

In de achtste minuut was VDZ succesvol en kwam op een 1-0 voorsprong. Na tien minuten was de time-out. Tijdens de time-out kregen de jongens en meid van Jonge Kracht van de trainers en leider een compliment voor hun spel en inzet.

In de vijftiende minuut kreeg Jonge Kracht op een meter of vijftien vanaf de goal van VDZ een vrij trap. Deze vrije trap werd op een voortreffelijke manier rechtstreeks in het net geschoten. Lang kon Jonge Kracht niet genieten van deze treffer. Ongeveer een minuut later kwam VDZ weer op voorsprong. Het duurde vervolgens een minuut of zes voordat Jonge Kracht wederom op gelijke stand kwam.

De wedstrijd was nog steeds in balans, het aanwijzen van de uiteindelijke winnaar was dan ook lastig, zo niet onmogelijk. VDZ beschikte over een aantal balvaardige jongens die het Jonge Kracht, vooral voorin, regelmatig met kap- en schijnbewegingen lastig probeerde te maken. Jonge Kracht werkte hard en iedereen verdedigde mee waardoor het voor VDZ lastig was om een open doelkans te creëren. Uiteindelijk wist Jonge Kracht over de linkerkant richting het doel van VDZ te komen en dit om te zetten in een doelpunt. Voor de eerste keer in de wedstrijd kwam Jonge Kracht op voorsprong.

De wedstrijd was nog lang, dus het vasthouden van de voorsprong zou, met deze sterke tegenstander, lastig kunnen zijn. De keeper van Jonge Kracht liet zich regelmatig gelden en wist een aantal ballen voortreffelijk tegen te houden. Na ongeveer een minuut of tien werd de wedstrijd door nog een treffer van Jonge Kracht zo goed als beslist. Een afvallende bal werd vanuit de linksback positie gelijk op de voet genomen. Dit lange afstandschot zeilde over de verdediging van VDZ heen, kwam uiteindelijk laag in de hoek en rolde na wat grabbel- en duikwerk van de keeper over de lijn.

Na drie wedstrijden van goed voetbal, maar geen rendement werd deze overwinning dan ook dubbel zo hard gevierd. Op naar de volgende!

VDZ bedankt voor de goede sfeer en sportieve houding!