Veluwezoom 3 (zon)

Mannen, 3, 4e klasse 04

5 november 2017 9:45

Vandaag stond eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Het vorige thuisduel was alweer 2 maanden geleden.

De tegenstander van vandaag was het zeer goed presenterende Veluwezoom dat als zijn wedstrijden tot dusver op een overtuigende wijze had gewonnen en pas vorige week, tegen medekoploper VIOD, tegen een eerste nederlaag was aangelopen.

De rooie brigade is inmiddels weer aardig op oorlogssterkte en het puzzelen om iedereen wekelijks zijn minuten te laten maken is begonnen.
Mitchel heeft zich daarnaast aangesloten bij Ut3e als stand-in voor de inmiddels lang geblesseerde Marco.

Met een ijzersterke bank(Kevin, Jeroen, Mark, Michel) werd de wedstrijd begonnen.

Voor de laatkomers betekende de vliegende start dat ze de openingstreffer moesten missen.

Veluwezoom verdedigde ongelukkig terug en Emile was getergd en reageerde alert op deze bal. Waar heel even gedacht werd dat hij teveel tijd nam legde hij uiteindelijk de bal beheerst in het hoekje.

2e minuut 1-0.

Dat Veluwezoom over een prima ploeg beschikt hadden ook de mannen van Ut3e in de gaten. Er ontstond een boeiend duel waarin met de name de aanvallende kwaliteiten van Veluwezoom opvielen.

De buitenspelers beschikte over zowel snelheid als een goede actie. Verdedigend waren de mannen uit Velp echter minder sterk.

Het duurde tot de 20e minuut voor de voorsprong werd verdubbeld. Eerst was er de verrassende corner van Carlo die strak en laag op Klaas werd gegeven. Zijn schot was verwoestend hard en spatte op de lat omhoog. In de actie die volgde was het opnieuw Carlo die kon voorgeven en daar stond de mee naar voren geschoven Jan Willem om de bal binnen te werken. 2-0

Een absolute weelde in een wedstrijd waar de rooie alle zeilen moesten bijzetten. Maar Ut3e heeft al vaker laten zien dat we zowel fysiek als voetballend prima mee kunnen in deze klasse.

In de 30e minuut werd het zelfs 3-0.

Een geweldige voorzet van Tom bereikte onze kleinste man van het veld en zijn kopbal trof de lat. In de rebound schoot Emile alsnog binnen!

Een comfortabele voorsprong richting de thee!

De 2e helft werd er gewisseld en duurde het even voor de organisatie stond.

Ook bij Veluwezoom werd er gewisseld en door enkele pijntjes waren daarmee de wissels verbruikt.

De rooie trokken het initiatief helemaal naar zich toe en Veluwezoom kwam niet meer voor in het spel.

In de 54e minuut was er wederom een mooie aanval waarbij Carlo zijn aanvalspartner van vandaag, Klaas, in staat stelde te scoren 4-0.

In de 60e minuut werd het 5-0. Een karakteristiek doelpunt waarbij zowel Tom als Ramon zich lieten gelden in de duels en Ramon uiteindelijk met een kopbal Klaas in staat stelde alleen op de goal af te gaan en zijn 2e binnen te schuiven.

Veluwezoom was nu rijp voor de slachtbank en de rooie kunnen zichzelf het verwijt maken dat ze niet uiteindelijk een monsterscore op het bord hebben gezet.

Vele kansen werden gemist en vooral Emile, die de eerste helft een getergde en scherpe indruk maakte, misten in de 2e helft de scherpte voor de goal om zijn 3e te maken.

De 6-0 viel uiteindelijk in de 75e minuut nadat Kevin met een mooie pass Jan Willem in staat stelde te scoren.

Mede omdat we gingen door wisselen om iedereen zijn minuten te gunnen ging met name in verdedigend opzicht de organisatie niet goed.

Omdat Veluwezoom door opnieuw een blessure met 10 man kwam te staan gingen de rooie op halve kracht spelen.

Dat bleek dodelijk tegen de gevaarlijk aanvallers van Veluwezoom. Want in een tijdsbestek van 10 minuten wisten zijn uiteindelijk nog 3x te scoren. Alleemaal doelpunten welke verwijtbaar zijn aan de scherpte aan onze kant.

Voor Mitchel was dit extra zuur want hij had tot dusverre een uitstekende wedstrijd had gekeept en het verdiende om de 0 te houden.

De 6-3 was uiteindelijk de eindstand. Veluwezoom was een goede en sportieve tegenstander die vooral in aanvallend opzicht zeer gevaarlijk is.

Volgende week staat ons de wedstrijd te wachten tegen Eldenia 2. Ongetwijfeld ook weer een pittige tegenstander met vooral jonge honden waar deze oude vossen hun handen aan vol zullen hebben.