29 oktober 2017 9:30

Ut3e zet de zege tocht voort.

Na een periode van maar liefst 4 weken zonder competitie verplichtingen mochten de mannen van ut3e deze zondag eindelijk weer een keer aantreden.

Met een uurtje extra nachtrust werd om 930u afgetrapt tegen de mannen van OBW 3.

De overvolle blessure bank lijkt de aankomende weken weer leeg te stromen maar deze wedstrijd miste we toch nog de nodige spelers. Daarbij kwam deze ochtend de ziekmelding van Etienne waardoor we met 13 man de wedstrijd in gingen.

De warming-up van OBW zag er veel belovend uit. Diverse trainingsvarianten werden op de mat gelegd en daarmee oogde de ploeg gretig en scherp.

Echter vanaf de aftrap waren het de rooie die het initiatief naar zich toe trokken.

Met name het eerste halfuur was het spel uitstekend en werden er steeds voetballende oplossingen gezocht.

Dit resulteerde ook al snel in kansen maar helaas geen doelpunten. (zie ook gemiste vrije bal van Kasper, zie video facebookpagina Jonge kracht 3 )

Het duurde tot de 14e minuut alvorens het verschil ook in de stand inzichtelijk werd.

Klaas miste nog een kans na een mooie aanval maar uit de daaropvolgende corner van good old John Raaijman was het Ramon die de bal in de touwen kopte. 0-1.

Kort naar de 0-1 hadden we zelfs grote kansen op de 0-2. Carlo miste na een mooie pass van Gérard en Rik miste een levensgrote kans na een mooie voorzet van Carlo.

Het laatste kwartier kantelde het spelbeeld enigszins. Obw schakelde gefrustreerd over na fysieker spel maar onderschatte daarin de kracht van de rooie. Hoewel we beschikken over voldoende voetbalkwaliteiten staan de rooie ook zeker hun mannetje in de duels.

Het duel werd grimmiger en helaas voor ons nam de verder uitstekend leidende scheidsrechter kort voor rust een opmerkelijke besluit. Jeroen kreeg een gele kaart gepresenteerd en mocht 10 minuten toekijken. Met een man minder zette Obw nog even aan en kregen zelfs nog op slag van rust een vrije trap mee na een onschuldig ogende overtreding van Tom. De hoge bal leek in eerste instantie een prooi voor Maarten maar onze gelegenheids keeper miste jammerlijk en Ramon kon onder druk van geduw de bal ook niet meer uit het doel werken waardoor de gelijkmaker ongelukkig binnenviel. 1-1.

In de rust werd nogmaals gehamerd op het voortzetten van het uitstekende spel van de eerste 30 minuten en dat we absoluut niet mee moesten gaan in de strijd omdat Obw met hulp van een eigen scheidsrechter vermoedelijk toch aan het langste eind zou trekken. De eerste 7 minuten van de tweede helft moesten we eerst met 10 man zien door te komen.

Het stand houden ging kinderlijk eenvoudig. In de 48e was het zelf 10:10 nadat een speler van Obw zijn zelfbeheersing verloor en na trapte op Tom. Zijn gele kaart en 10 minuten was een logisch gevolg.

Met 10:10 waren de rooie weer de bovenliggende partij en met Jeroen weer binnen de lijnen was er zelfs even sprake van een overtal.

Die situatie werd uitstekend benut en het was Carlo die na een pass van Gérard op een gelukkige wijze de 1-2 binnen schoot. Een mislukte voorzet werd door de keeper verkeerd beoordeeld en kon zodoende mooi binnenvallen dat het zelfs even leek of Carlo het zo bedoeld had.

Met 1-2 op het bord bleef Obw het proberen maar ze kwamen simpelweg niet tot kansen. Groot compliment voor met name de verdediging! Steeds zaten de rooie er goed op en veroverde ze snel de bal.

Het duurde helaas nog wel even voor de 1-3 binnen viel en daarvoor waren ook weer de nodige kansen gemist.

Klaas had een mooie stift bedacht waar de keeper nog net zijn vingertoppen tegenaan kon zetten en een voorzet van Carlo werd door diezelfde Klaas ook net gemist.

In de 73e minuut was het dan wel raak. Door wat gewaagder de druk naar voren te zetten wist Kevin de bal op te pakken en met een mooie pass zette hij Carlo voor de goal die beheerst wist af te ronden.

Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en het moraal gebroken bij Obw.

Helaas verzuimde Gérard in de 84e minuut de score verder te vergroten door een toegekende pingel te missen.

Ook Kasper verzuimde vanuit een vrije trap(zijn 3e) het doel te treffen en mocht voor straf vervolgens een sprint van 50 meter inzetten om de bal terug te veroveren. Dit deed hij met verve.

Kortom; een uitstekende wedstrijd van de rooie tegen een met name fysiek Obw.

Aanstaande zondag wacht ons een topper tegen Veluwezoom. Deze jongens hebben afgelopen zondag hun eerste punten verloren tegen koploper VIOD maar zullen we niet mogen onderschatten.

Om mee te doen om de bovenste plek is winst noodzakelijk. Zeker nu ook Elsweide zicht heeft teruggetrokken en we weer 2 wedstrijden minder op het programma hebben is elk duel cruciaal.