12 november 2017 11:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond voor de rooie brigade een treffen op het programma met Eldenia 2.

Een ploeg die bij aanvang van de competitie toch als kampioenskandidaat werd gestempeld.

De dag werd begonnen met een heerlijk kopje koffie in de showroom van sponsor Paul van Dalen.

De club vond het niet nodig om voor hun spelende leden de kantine te openen deze ochtend en dus werd er uitgeweken naar automobielbedrijf Paul van Dalen.

Jan Willem tapte naar hartenlust 20 heerlijke koppen koffie die met veel smaak werden genuttigd(tot zover dit reclame blok).

De blessurebank muv Marco, Luc en Marcel is nagenoeg leeggestroomd en dus werden voor dit duel ook weer spelers vrijaf gegeven.

Kevin Aaldering haakte daarbij ook op het laatste moment af vanwege de geboorte van zijn dochter Noor.

Sofie en Kevin ook hierbij namens het 3e gefeliciteerd met jullie prachtige dochter.

Zonder Kevin en ook zonder Etienne leverde we met name de nodige voetballande kwaliteiten in in deze wedstrijd. Tel daarbij op dat oa Gerard op de bank startte omdat hij door ziekte niet had kunnen trainen waardoor de succesvolle middenlinie ontbrak.

Maar goed, het 3e is niet afhankelijk van individuen want er bleven nog genoeg toppers over om de strijd aan te gaan met Eldenia.

Dat men in Eldenia ook hoge verwachtingen had van het 2e wist ook de scheidsrechter van dienst ons voorafgaand aan de wedstrijd nog haarfijn mee te delen.

Vaak geen positief teken als de neutrale leidsman zo begaan is…..

De wedstrijd begon redelijk gelijk opgaand. Organisatorisch waren we in het begin nog even zoekend omdat we ea hadden moeten schuiven maar naar 10 minuten stond het als een huis.

Dat resulteerde ook direct in de openingstreffer. Het was Tom van Aalten die een uitstekende vrije trap in de 16 meter gooide waar Sebas(sinds lange tijd ook weer in de gelegenheid zijn minuten te maken) de bal tegen het net schoot. 0-1.

Een lekkere goal die nodig was om het duel in gang te trekken.

Eldenia was stug en bleek een taaie tegenstander. De rooie kwamen niet in hun eigen spel en moesten met strijd het nodige compenseren.

Met name de strijd en het doorzetten leverde ons in de 35e minuut de 0-2 op. Carlo die deze wedstrijd als een ware aanvoerder voorop ging in de strijd wist de bal aan de rechterkant te heroveren en zette, gehinderd door een tegenstander, door richting de 16 meter.

Daar wist hij Klaas te bereiken die onberispelijk binnenschoot.

Een lekker doelpunt richting de thee.

In de rust kwamen 4 verse krachten binnen de lijnen. Eldenia zou ongetwijfeld fel beginnen en het was zaak dat we ons hier tegen gingen wapenen.

Zoals gezegd begon Eldenia fel aan de 2e helft en dat leverde zowaar ook een treffer op in de 50e minuut. Niet adequaat doordekken betekende dat de rechtsbuiten naar binnen kon trekken en vanaf een meter of 20 met een afstand schot via de binnenkant van de paal scoorde

Heel even leek er sprake te zijn van lichte paniek. Eldenia bleef fel en ging daarbij ook over de grens. Een overtreding op Carlo waarbij Carlo ook nog een duw en een klap mee kreeg werd door de scheidsrechter bestraft met een Salomons oordeel. De aanstichter en Carlo mochten beide 10 minuten vertrekken met een gele kaart. Voor ons een aderlating aangezien Carlo met zijn strijd in de spits een belangrijke pion is.

Gelukkig stond Klaas in deze fase op en maakte hij met een afstand schot in de 60e minuut een einde aan de Eldense hoop(voor dat moment). De schuiver leek houdbaar maar de sluitpost van Elden bleek geen hele betrouwbare en daar profiteerde de rooie graag van.

Met Carlo weer binnen de lijnen bleef het duel verder in evenwicht. De rooie waren de bovenliggende partij en het gevaar van de Eldenia kwam met name vanaf de flanken waar met name Maarten zijn handen vol had om zijn tegenstander de baas te zijn.

In de 80e minuut was het dan ook een individuele actie die Eldenia weer terug hielp in de wedstrijd. Wij verzuimde om in te grijpen en zodoende kon de aanvaller van Elden binnen schieten.

Hierdoor werd het nog 10 minuten billen knijpen en niet in de laatste plaats omdat de leidsman nu ook alle gene opzij schoof en elke gelegenheid aangreep om Eldenia vooruit te helpen.

Discutabele overtredingen van Elden bleven onbestraft.

Elk verloren duel leverde Elden een vrije bal op.

2 kansrijke situaties werden onterecht afgevlagd en afgefloten.

Wangedrag van de keeper bleef onbestraft.

De meest opmerkelijke beslissing was nog wel nadat Carlo de diepte in werd gestuurd door Gerard en 1:1 richting de keeper opstoomde.

Het onterechte fluitsignaal werd door Carlo niet opgemerkt en nadat hij eerst nog een sliding van de keeper op kniehoogte wist te ontwijken en binnenschoot mocht hij met geel vertrekken.

Dat en passant wederom de keeper van Elden zich liet gaan werd verder geen aandacht aan besteed.

Met 10 tegen 11 werden het nog lastige minuten.

Organisatorisch hadden de rooie het echter goed voor elkaar. Mark werd als aanvaller teruggehaald als back en ontfermde zich over de buitenspeler. Michel en Maarten heerste centraal in de lucht en zodoende werd het gevaar geneutraliseerd.

Daarnaast was Mitchel met name in deze fase belangrijk met enkele cruciale reddingen.

Uiteindelijk was het de individuele kwaliteit van Klaas die het duel in het slot gooide.

Eldenia verzuimde te voetballen en pompte de ballen naar voren. Deze konden eenvoudig weggewerkt worden en Klaas was opportunistisch en liep door op 1 van deze ballen. Met zijn klasse was hij zijn tegenstander te slim af en vanaf 35 meter op de rechterkant van het veld lobde hij de bal over de keeper heen die wederom verkeerd stond opgesteld. 2-4 en voor de scheidsrechter het teken dat er voor hem niet meer viel uit te halen zodat hij niet anders kon dan affluiten.

Een pittig potje voor de rooie brigade die met veel strijd uiteindelijk toch de belangrijke 3 punten opleverde.

Deze strijd zullen we meenemen naar de beladen derby volgende week tegen de blauwe. Dit combinerend met beter veldspel moet ons dan wederom leiden naar de 3 punten.

De aftrap van deze mooie derby is zondag om 945u!