Mannen, 3, 4e klasse 04

1 oktober 2017 9:45

Dubbele cijfers voor Ut3e.

1 oktober speelde Ut3e zijn eerste thuiswedstrijd in deze nieuwe competitie.

FC Jeugd zou na de Bataven de volgende tegenstander zijn. De eerste wedstrijd hadden zij gewonnen waardoor het voor Ut3 opnieuw een mooie krachtmeting leek te worden.

Om 945u stonden de mannen van Ut3e klaar voor de aftrap maar was de tegenstander in nog geen velden of wegen te bekennen.

Ruim 15 minuten later betraden de gasten uit Ede uiteindelijk het veld en hadden ze krap 11 man bij elkaar gesprokkeld. Van de totale selectie van 20 personen waren diverse spelers verhinderd waardoor FC Jeugd niet op oorlogssterkte was afgereisd.

Ut5e had voor deze wedstrijd de beschikking over maar liefst 16 spelers en het was dan ook zaak om vanaf het begin af aan een hoog tempo in de wedstrijd te leggen met als doel om Jeugd snel elke illusie op een goed resultaat te ontnemen.

Jonge Kracht begon voortvarend aan de wedstrijd en binnen 5 minuten was de 1-0 al binnen. Sebas werd mooi in de diepte aangespeeld en leek de 1-0 binnen te schieten. Uiteindelijk kon hij nog net voldoende gehinderd worden en bracht de keeper redding. Sebas gaf echter niet op en rommelde door. Hierdoor kon de goed meegelopen Rik binnenschuiven en bewees hij daarmee niet alleen vanaf rechts te kunnen scoren.

10 minuten later lag ook de 2-0 in het net en werd de vooraf gestelde doelstelling redelijk behaald. De wedstrijd snel killen. Klaas had opnieuw een mooie pass in de diepte en Emile faalde 1 op 1 met de keeper niet. Vele lichaamsschijnbewegingen brachten de keeper uit concentratie en uiteindelijk was het een koud kunstje om af te werken voor Emile die vorige week nog vrijaf was.

Ondanks de 2-0 voorsprong was het spel van Jonge Kracht met name organisatorisch verdedigend onvoldoende. De middenvelders speelde te diep en waren in de omschakeling vaak te laat terug zodat FC Jeugd in de omschakeling dreigend kon worden. Desondanks werd in de 30e minuut de score uitgebouwd naar 3-0. Dit was een geweldige goal van Etienne die een afgeslagen corner hard in de kruising schoot.

Weer 10 minuten later mocht ook Klaas een goede aanval afronden. Rik wist zijn actie een vervolg te geven door Kevin aan te spelen en hij legde mooi terug op de inlopende Klaas. 4-0.

Nog voor de thee werd het 5-0. Nu was het Sebas die een corner van Etienne wist binnen te knikken.

Ondanks de ruime voorsprong was er geen sprake van een uitbundige stemming. Het veldspel was ondermaats en verdedigend stond het niet zo strak als de week ervoor. De zwakke tegenstand kan echter ook als reden worden aangevoerd voor de verminderde scherpte.

In de rust werden 5 nieuwe krachten binnen de lijnen gebracht en probeerde we de score vanuit een goede organisatie en goed veldspel verder uit te bouwen.

De 2e helft was voetballend beter verzorgt als de eerste helft en de doelpunten waren stuk voor stuk goed uitgespeelde aanvallen. Het balletje ging soepel van links naar rechts en met regelmaat waren de middenvelders in positie om het laatste tikje te geven.

Voor de statistieken:

6-0 Emile rond af naar een goede voorzet van Carlo

7-0 Opnieuw is Carlo de aangever en dit keer op Etienne, al rommelend door de 16 meter weet hij uiteindelijk de bal in het hoekje te drukken.

8-0 Opnieuw Etienne met een geplaatste bal en dit keer Kevin de aangever.

9-0 Klaas die zijn 2e binnen schuift naar een goede voorzet van Emile naar een mooie aanval.

10-0 eigen goal van FC Jeugd die de harde en lage voorzet van Carlo achter de eigen doellijn werkt.

11-0 wederom een mooie aanval waarbij Marcel Klaas vrijspeelt die beheerst de bal in het hoekje legt.

Uiteindelijk een uitstekend resultaat tegen een tegenstander waarvan in de return ongetwijfeld meer verwacht mag worden.

Deze week onze speciale dank aan Bouke Neijenhuis die Marco verving onder de lat. Zonder noemenswaardige inspanningen hield hij moeiteloos het doel schoon en hopen we in het verdere verloop van de competitie, als de nood weer hoog is, nog eens gebruik te kunnen maken van zijn diensten.

Voor Ut3 breken nu 3 weken zonder verplichtingen aan. De KNVB heeft middels een ongelukkige planning geen wedstrijden gepland op 8-15 en 22 oktober zodat we op 29 oktober pas weer het veld betreden met een uitwedstrijd bij OBW. In de aankomende weken zullen we uitkijken naar de uitslagen van onze tegenstanders in deze competitie.