10 september 2017 10:00

Accommodatie

Onbekend

Ut3e wint de bekerderby.

Zondag 10 september stond voor de mannen van JK3 een heuse bekerderby op het programma. De degens werden gekruist met de heren van RKHVV 5.

In het grijze verleden waren het vaak gelijk opgaande potjes en voor de mannen van Ut3e was het vandaag zaak om de 3 punten te pakken om de kans te houden op de volgende bekerronde.

Met 14 mannen had Marcel vandaag weer voldoende keus om een mooi team op de been te brengen.

Bart en John begonnen op de bank aangezien ze de training hadden gemist en voor Jeroen zou dit zijn eerste wedstrijd van het seizoen worden.

Rkhvv heeft zich de afgelopen jaren, net als ons, aardig versterkt en met een gemiddelde leeftijd die toch zeker 5-10 jaar lager ligt dan de onze was het een interessante krachtmeting.

De 4:4:2 opstelling van Rkhvv dwong ons direct om verdedigend onze tactiek aan te passen maar dat was snel geregeld. Het spel van Rkhvv was vrij voorspelbaar door steeds via de as de aansluiting te zoeken bij de 2 balvaste en sterke spitsen.

Zodra dit trucje duidelijk was trokken de rooie de wedstrijd naar zich toe en domineerde zij het spel.

Helaas was voor Marcel de wedstrijd naar 20 minuten alweer voorbij en moest hij zich met een hamstring blessure laten vervangen door good old John.

Het veldoverwicht werd in de 25e minuut ook zichtbaar op het scorebord. Carlo wist een aanval af te ronden met een halfhoge voorzet. Emile was er als een duiveltje uit een doosje bij om van dichtbij binnen te koppen. Een mooie goal. 0-1.

Rkhvv was in deze fase duidelijk zoekend en kreeg geen grip op de rooie. Ballen werden snel veroverd en via de zijkanten werd steeds weer de aanval gezocht. Het duurde dan ook niet lang voor de 0-2 in het netje lag.

Spits Carlo zocht op de 16 meter naar de ruimte om te schieten en beheerst drukte hij laag in de hoek de bal binnen.

Vanaf de 2-0 ging Rkhvv wat opportunistischer speler en maakten ze meer gebruik van de kracht van hun spitsen. De rooie hadden hun handen vol aan deze heren en hadden veelal overtredingen nodig om de aanval te stoppen.

In de 40e minuut was het een kadootje van de thuisfluiter van dienst waaruit Rkhvv gelijk mocht maken. Een onschuldige overtreding op 25 meter van de goal werd bestraft met een vrije bal. Het commentaar van Willem leverde hem zelfs een gele kaart op waardoor we met 10 man verder moesten.

De vrije trap werd door Rkhvv keurig bij de 2e paal neergelegd waar het voor de blauwe een koud kunstje was om binnen te koppen. Verdedigend zagen we er niet goed uit bij deze bal.

Met 10 man werd het tot de rust nog even billenknijpen maar werd de voorsprong meegenomen naar de thee.

Jeroen en Bart kwamen de ploeg versterken voor Emile en Kasper die nog een rondje moest lopen bij de bridge to bridge.

Met name de aanwezigheid van Jeroen betekende dat we op het middenveld de controle nog beter konden vasthouden. Speelt wel mee dat Rkhvv ook had moeten wisselen en met name centraal op het middenveld wat verzwakt was.

De rooie bleven de bovenliggende partij in deze wedstrijd ondanks de verwoede pogingen van de scheidsrechter om elke gelegenheid om ons af te sluiten aan te grijpen.

In de 20e minuut hadden wij de beste kans om de buit binnen te halen. Een mooie voorzet van links van Gérard kon vrij ingekopt worden door Ramon maar helaas ging de bal net over.

5e minuten later was het gelukkig wel raak. Een mooie pass van Jeroen stelde Klaas in staat binnen te schieten, 1-3.

Rkhvv  drong nog wel even aan en had zelfs goede kansen om het gat te verkleinen maar Marco hield zijn goal schoon. Aan de andere kant verzuimde wij ook om de score nog verder uit te bouwen. Met name de aanval via Klaas op Carlo had een doelpunt moeten zijn.

Na 90 minuten stond uiteindelijk een verdiende stand op het score bord en kwam er een einde aan de vermakelijke en verder sportieve wedstrijd.

Aankomende zondag zal de wedstrijd tegen Eldenia moeten bepalen wie er doorgaat naar de volgende ronde. Net als wij heeft Eldenia zijn eerste 2 wedstrijden gewonnen dus het beloofd wederom een mooie pot te worden.