VDZ 4 (zon)

Mannen, 3, Groep 1 71

3 september 2017 9:45

En we zijn los;

Vandaag stond voor de heren van Jonge kracht 3 de officiële opening van het seizoen op het programma. De eerste wedstrijd mochten wij onze krachten meten tegen VDZ4. Een onbekende ploeg uitkomend in de 5e klasse(wij zijn inmiddels ingedeeld in de 4e klasse).

Door de grote selectie waren voor deze zondag 2 man vrijaf gegeven naast de afwezige die door omstandigheden niet konden. Met 14 man werd een mooie formatie uit de hoge hoed getoverd die het vandaag mochten laten zijn. Met Kevin en Etienne hadden we 2 nieuwkomers en ook Marcel mocht naar een lange afwezigheid weer meeballen.

Dat het 3e voetballend ook dit jaar weer sterker is geworden met de nieuwkomers was direct zichtbaar in de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut domineerde wij in de wedstrijd. Ballen werden snel veroverd en met goed combinatiespel werd er keer op keer gebouwd aan een aanval. Dit resulteerde nog niet direct in grote kansen maar dat zou niet lang duren.

Het verschil in kwaliteit werd in de 20 minuut ook op het scorebord gebracht. Het was onze laatste man Jan Willem die weer eens op avontuur was en bediend werd door Emile. Met een prima kopbal werd de keeper gepasseerd en was de 1-0 een feit.

Kort hiernaar had Kevin de 2-0 op de schoen maar zijn goede actie strandde met een mislukte poging op de bal over de keeper te lobben.

De 2-0 kwam uiteindelijk weer van Jan Willem. Dit keer vanuit een strakke corner van Kevin en wederom met de kop.

De rooie mochten zich zelf verwijten dat ze de score in de eerste helft niet verder hebben uitgebouwd.

In de 2e helft voorzagen de wissels Carlo, Rik en Maarten de ploeg van nieuw en vers bloed. Nadat we even moeite hadden om het ritme te vinden was het uiteindelijk in de 55e minuut toch Klaas die de wedstrijd in het slot gooide. De eerste 2 pogingen van medespelers konden door VDZ nog gepareerd worden maar uiteindelijk drukte Klaas de beslissing binnen.

Ondanks de 3-0 achterstand bleef VDZ voetballen maar verzuimde zij te profiteren van de kansen die ze geboden werden. Het was met name positioneel niet best wat de rooie in deze tussenfase van de 2e helft lieten zien. Veel ruimte werd geboden en VDZ combineerde tot 2x toe simpel naar de 16 meter toe.

Omdat VDZ verder niet profiteerde en de rooie zich weer enigszins herstelde werd ook de score weer verder uitgebouwd. Opnieuw was het Jan Willem die op avontuur ging en uitstekend werd bediend door Etienne. Met zijn 3e van deze ochtend bezorgde Jan Willem ons de 4-0. Toen was het ook genoeg en mocht hij in de wissel.

Het slotakkoord was van Klaas. Met een mooie steekpass van Kasper kwam Klaas 1:1 met de keeper en de topscoorder van het afgelopen seizoen zette zo de teller op 5 met zijn 2e

5-0 is een afgetekende uitslag. Moet gezegd worden dat VDZ ook zeer matig weerstand bood maar desalniettemin zijn de eerste punten binnen.

Zondag mogen we aantreden tegen de blauwe van RKHVV. Om 10uur is dan de aftrap op de blauweburcht!