3 - 2

Elsweide 4 (zon)

Mannen zondag, 5, 5e klasse 05

14 mei 2017 9:45

14 mei was het de laatste wedstrijd voor een heerlijk seizoen voor het 5e van Jonge Kracht. Na een schitterend slot van de competitie vorige week voor wat betreft het kampioenschap in de 5e klasse, was het vandaag tijd voor een toepasselijke afsluiting van deze zelfde competitie. Het kampioenschap wat vorige week groots is gevierd moest vandaag nog een mooi gevolg krijgen door onze laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Elsweide winnend af te sluiten. Hiermee zou immers ook de ongeslagen thuis status gehandhaafd blijven. Van te voren was al duidelijk dat het geen tegenstander was om te onderschatten mede vanwege het feit dat tijdens de heenwedstrijd zeldzame punten zijn verloren in het begin van dit mooie seizoen.

De rooie begonnen deze wedstrijd in een enigszins aangepaste opstelling onder meer vanwege de communie die dit weekend gevierd werd in Huissen. Hierdoor misten we de nodige strijders, hadden we vorige week nog 20 man op de been vandaag moesten we het doen met 13 waarvan 2 a junioren. Het elftal wat op de been was gebracht begon in de volgende opstelling: Rik (ondersteuning vanuit de A) op goal, verdedigend van links naar rechts, Ramon, Michel, Kasper, Bart. Het middenveld werd gevormd door Gérard, Carlo en Tom. En voorin mochten Rik, Luc en Emile het de Turkse verdedigers lastig maken. Iggy en Max(van de A1) begonnen op de bank.

De strijders van het 5e gingen deze wedstrijd vol goede moed in mede gesterkt vanuit de motivatie om de ongelsagen thuis situatie te behouden dit seizoen. Deze instelling werd ook al vrij snel duidelijk in de 5e minuut. Het was een afvallende bal na goed werk van Gérard, die door Carlo op waarde werd geschat en van afstand met een verwoestend schot tegen de touwen werd gejaagd, 1-0!

Het heerlijke zomerzonnetje werkte vervolgens wel enigszins verlammend op beide elftallen want het voetbal begon steeds meer op zomeravondvoetbal te lijken. Het spel ging wat op en neer en ook Elsweide werd enigszins gevaarlijk met een afstandsschot in de 15e minuut.
Vervolgens was het weer Jonge Kracht dat gevaarlijk werd, de mee opgestormde Ramon gaf een goede voorzet die werd over gekopt door een verdediger van Elsweide. Vanuit de toegekende hoekschop, welke netjes werd voor gegeven door Carlo was het Kasper die met een goede streep het vijandelijke doel onder vuur nam, in de daarop volgende scrimmage kwam Emile net een teenlengte(niet alleen een teenlengte overigens..) tekort om de tweede treffer aan te tekenen. Elsweide was in deze eerste helft sporadisch gevaarlijk maar op het moment dat ze er dan wel door kwamen werd het team geholpen door de prima keepende Rik.  Het 5e had in deze eerste helft niet zo veel te duchten van deze tegenstander, ze maakten het vooral zichzelf moeilijk. De tegenstander maakten hun reputatie echter wel weer waar door op elke beslissing van de prima fluitende scheidsrechter heftig en ondoordacht te ageren.

In de rust was het tijd voor wat omzettingen, keeper Rik werd bedankt voor bewezen diensten en moest gaan werken, good old Iggy dos Santos nam de handschoenen over. Daarnaast werd de tweede aanvulling vanuit de A in de persoon van Max ingebracht voor Tom.

Jonge Kracht komt redelijk uit de startblokken in de tweede helft . In de 49e minuut is het een (lage J)voorzet van Carlo die het hoofd van Emile bereikt, zijn inzet wordt echter met een uiterste krachtinspanning door de keer van Elsweide over getikt. Niet veel later is het deze zelfde keeper die een inzet van de uitstekend invallende Max keert. Heerlijk om te zien dat onze club nog altijd deze mooie talenten voort brengt!! Hier gaan we in de toekomst nog hopelijk veel plezier van beleven bij 1!

Na deze eerste schermutselingen is het vervolgens Elsweide dat aanvallend gevaarlijker wordt, in de 53e minuut worden ze vanaf de zijkant gevaarlijk waar gelegenheidskeeper Iggy verrast wordt met een inzet die tussen lob en schot in legt, de bal valt daardoor ongelukkig binnen, 1-1.

Na deze 1-1 gaat het spel wat op en neer zonder dat beide partijen echt gevaarlijk worden. Dat word anders in de 58e minuut, een corner die goed wordt voorgezet door Max is het voor de uitstekend spelende Ramon die de bal glashard in de kruising kopt, 2-1.

Het spel golft vervolgens wederom enigszins op en neer waarbij onder meer Rik, die in de rust nog weigerde van het veld te gaan, die zichzelf onsterfelijk had kunnen maken, twee kansen voor open goal werden echter door hem gemist.

Vervolgens is het Tom die weer wordt ingebracht ten faveure van Luc. In de 75e minuut is het gelijk Tom die zijn waarde nogmaals probeert te bewijzen nadat hij een vrije trap van de Rooie die op de lat uit een spat binnen werkt. Deze goals wordt enigszins discutabel afgekeurd wegens buitenspel. (check de beelden J )

Zo kabbelt deze wedstrijd enigszins rustig naar het einde tot daar in de 85e minuut een vrije trap wordt gegeven voor Elsweide op een gevaarlijke plek. Ondanks dat Iggy een goede muur heeft neergezet weet degene die de vrije trap neemt onze gelegenheidskeeper toch te verschalken, 2-2.

Deze wedstrijd lijkt dus wederom, net als de eerste editie op een gelijkspel af te stevenen. Niets is echter minder waar want wie anders dan good old Rikkert besluit deze wedstrijd toch anders, het is een voorzet van wederom Max die door Rikkert op waarde wordt geschat, Rik maakt hiermee zijn eerdere missers volledig goed, 3-2!

Elsweide verliest in deze Elsweide zijn emoties maar niks lijkt de rooie van hun stuk te kunnen brengen.

Zo weet het vijfde van Jonge Kracht dit seizoen winnend af te sluiten en gaan we ons opladen voor een nieuwe uitdaging voor het komende seizoen. Waar voorgaande kampioenen zich veilig op bleven houden in dezelfde klasse gaan wij de uitdaging aan in de 4e klasse!

Nico bedankt voor het fluiten! Rik en Max hartelijk dank voor jullie ondersteuning in deze laatste wedstrijd!

Ut5e sluit het seizoen af met nog enkele trainingen en op 3 juni met een groots feest van de trainert! De zomer zullen de gladiatoren zicht fysiek en mentaal vervolgens gaan voorbereiden op hopelijk een nieuw seizoen met vele hoogte punten!