Afgelopen zondag mochten de rooie aantreden tegen de Arnhemse Boys om het pijnlijke verlies van een week eerder goed te maken en de nare smaak richting de titel weg te spoelen.

Het verlies kwam hard en onverwacht aan en de rooie waren getergd om de 3 punten te halen. Het zou toch niet misgaan in het zicht van de haven…

Gelukkig konden we deze week weer beschikken over onze spitsen(Carlo, Luc en Sebas) die samen bijna 50% van de productie voor hun rekening nemen.

Arnhemse Boys is, net als GVA vorige week, een laagvlieger maar van onderschatting was nu geen sprake.

Vanwege de bekerwedstrijd van Vitesse was het verzoek gekomen om de wedstrijd te vervroegen en aangezien we zelf ook de nodige supporters schijnen te hebben.. werd hiermee ingestemd.

Om 9:30u vond de aftrap plaats.

Voetballend werd als snel duidelijk dat we de bovenliggende partij waren. Arnhemse Boys zakte ver terug en probeerde rond de  16 meter de poort te sluiten.

In de eerste 5 minuten was de keeper al 2 keer belangrijk en verrichte hij belangrijke reddingen, hij zou deze wedstrijd een belangrijke sta in de weg blijken.

In de 12e minuut was er wederom een grote kans van Ramon naar een mooie aanval. Zijn inzet ging helaas naast. Kort hiernaar was Klaas dichtbij de openingstreffer naar wederom een goeie aanval maar ook deze keer troffen we geen doel.

We moesten wachten tot de 20e minuut. Carlo had een prima actie in huis en zette goed door. Zijn voorzet kwam bij Gérard terecht en die aarzelde niet en schoot strak binnen. 0-1.

Bijna gelijktijdig kwam het bericht van onze spion dat ook RKHVV op voorsprong was gekomen tegen de Bataven. Hierdoor waren wij nu virtueel kampioen.

Na de openingstreffer volgde nog enkele grote kansen om de voorsprong te vergroten. Een schietkans van Sebas ging wederom net langs de paal, en ook een mooie aanval via Emile werd door Klaas niet verzilverd.

Met name in het 2e gedeelte van de eerste helft verzuimde wij ons spel te variëren en kozen we teveel voor een moeilijke eindpass. Hierdoor hielden we de boys in de wedstrijd.

Emile moest helaas 10 minuten voor het einde van de eerste helft geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Luc.

Op slag van rust kregen de boys de eerste en direct levensgrote kans van de wedstrijd. Een afgeslagen corner leverde direct een counter mogelijkheid op en voor open goal miste de spits de panklare voorzet.

Hier kwamen we goed weg.

In de rust gehamerd op het verder uitspelen van balbezit, opbouwen en variëren.  Jeroen verving Maarten en ging het middenveld versterken.

De Bataven had inmiddels de stand gelijk getrokken maar had echt 3 punten nodig om kans te houden op..

In de 55e minuut is de wedstrijd zo goed als gespeeld.

Jeroen, die vandaag uitstekend inviel, ontving de bal van Carlo en zijn pass kwam bij Luc terecht. Voor Luc een koud kunstje om van dichtbij binnen te schieten. 2-0.

2 minuten later was het ook 3-0. Nu was het Luc die zich een weg rommelde naar de goal en zijn pass bij Sebas zag belanden. Die schoot ook onberispelijk binnen.

De Bataven was inmiddels ook op voorsprong gekomen dus onze overwinning was ook noodzakelijk om de marge te behouden.

Kasper, Luc en Jan Willem verlieten vervolgens het veld en werden vervangen door Michel, Rik en Maarten.

De wedstrijd werk vervolgens rustig uitgespeeld.

In de 80e minuut was het Tom die de bal verdedigend naar voren schoot en daarmee ook Klaas in stelling bracht om de keeper met een kopbal te passeren. 0-4

Het slotakkoord van ons kwam van Carlo. Een vrije trap op 20 meter van de goal landde keurig in de kruising en daarmee bracht hij de 0-5 op het bord.

Helaas konden we de 0 niet vasthouden. Een concentratie fout werd direct afgestraft en de Boys hadden zo hun ere treffer te pakken. 1-5 was de eindstand.

Omdat de Bataven uiteindelijk ook met 1-3 wist te winnen van de blauwe kunnen we nu volgende week, 7 mei, op eigen terrein de titel binnen halen.

Met een topfitte selectie kunnen we aantreden en de titel tegen VVO binnen slepen. VVO is een niet te onderschatten tegenstander met enkele prima voetballers. De titel is allerminst een feit maar dit geven de rooie niet meer weg.

Kom allen zondag naar Jonge Kracht om het 5e aan te moedigen en te supporten naar de titel. Aftrap van de wedstrijd is 945u.

Aansluitend zal er een mooi feest georganiseerd worden onder leiding van Kinki Sminki in de kantine en is er ook voor de kleintjes een springkussen geregeld.

Het kampioenschap wordt deels gesponsord door enkele gulle gevers. Deze week zullen de gulle gevers 1 voor 1 aan u voorgesteld worden via onze facebookpagina!