1 - 7

Jonge Kracht 5 (zon)

Mannen zondag, 5, 5e klasse 05

26 maart 2017 10:00

Vorige week was er euforische stemming op de Schalkshofstede. Concurrent Bataven had zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden op bezoek bij Elsweide. Hierdoor kwamen de rooie 3 punten los te staan van de achtervolgers uit Gendt.

In aanloop naar de wedstrijd van deze zondag tegen Westervoort was dat een mooie opsteker.

Zaak was het nu om deze voorsprong mee te nemen naar de clash op 17 april. Volgend weekend zijn we vrij van competitie en mag Bataven op bezoek naar Veluwezoom waar ze een hels karwei gaan krijgen om 3 punten te winnen.

Voor deze zondag werd de rooie brigade dan ook op scherp gezet. De thuiswedstrijd werd met moeite gewonnen en niet in de laatste plaats omdat we verzuimde de kansen af te maken. Net als vorige week was het ons doel om de wedstrijd snel te beslissen.

De mannen hadden de boodschap goed begrepen en met name het eerste half uur was wellicht een van onze betere van dit seizoen. Ondanks dat het veld niet ideaal was voor ons combinatiespel ging de bal soepel van links naar rechts en waren de rooie heer en meester op het veld.

In de 5e minuut resulteerde dit al in een voorsprong. Een op maat aangesneden corner door John werd door Sebas mooi binnen geknikt! 1-0.

Vervolgens moesten we tot de 15e minuut wachten tot de score werd verdubbeld. Tussentijds had John nog wel de lat geraakt door naar een ouderwetse sleep te komen tot een schot.

De 2-0 kwam tot stand nadat Tom, zoals zo vaak, op het middenveld doortastend de bal afhandig maakte van Westervoort en met een bekeken pass John vrij voor de goal zette. Hoewel John zelf in scoringspositie stond koos hij voor de nog mooiere variant om de meegelopen Sebas aan te spelen zodat hij eenvoudig kon binnen lopen.

In de 25e minuut kon Sebas vervolgens zijn hattrick compleet maken. Het was Mark die langzaamaan weer zijn ritme vindt en met een geweldige voorzet Sebas wist te bereiken. Zijn kopbal betekende de 3-0.

Binnen het half uur werd het ook nog 4-0. John bekroonde zijn geweldige half uur door met een voorzet uiteindelijk de mee op gekomen Ramon te bereiken. 4-0.

Met een stand van 4-0 op het bord lieten de rooie de teugels was vieren. Het spel werd onnauwkeuriger en Westervoort wist zowaar een aantal pogingen te creëren om onze keeper te testen.

Stand in Paul de Wit stond echter uitstekend te keepen en met speels gemak wist hij het gevaar te trotseren.

Met een 4-0 stand werd de rust bereikt. John was nog niet helemaal hersteld van zijn blessuren en hield het voor gezien.

De 2e helft begon rommelig voor de rooie. Westervoort had zijn spelsysteem gewijzigd waardoor we enigszins verrast werden door de aanvalsdrift. Tel daarbij op de slappe houding vanwege de voorsprong van onze kant waardoor Westervoort zowaar een ere treffer kon noteren in de 50e minuut. 1-4

Wakker geschud door deze treffer pakt Klaas de ploeg bij de hand en zorgde hij eigenhandig met een mooie actie weer dat het verschil op 4 werd gezet. 1-5.

In de 65 minuut mocht ook ons slangenmens Rik weer een kruisje achter zijn naam noteren. Vanwege een blessure aan zijn grote teen was het lange tijd onzeker of deze witte cobra wel zou kunnen spelen vandaag. Een goede portie doorzettingsvermogen en pijn verbijtend was hij toch aanwezig en in de 2e helft en een ware plaag voor zijn tegenstander. Nadat hij deze beste man al een paar keer helemaal had dolgedraaid mocht hij de 6-1 binnenschieten nadat Sebas uitstekend voorbereidend werk had verricht.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Klaas. Carlo wist vanaf rechts zijn tegenstander te passeren en met een strakke voorzet bij de eerste paal Klaas te bereiken. Inlopend en achteloos de bal achter het standbeen binnenschietend kreeg Klaas het mee gereisde publiek op de banken.

Al met al een keurige overwinning tegen een tegenstander met verdedigend de nodige fysieke kracht. Een uitstekende scheidsrechter op een verder zeer matig veld.

Dank wederom aan Paul de Wit die ons uit de brand helpt zolang Marco nog met een blessure kampt.

Aankomende weekend genieten we van een welverdiende vrije zondag en kunnen we met spanning de uitslag van de Bataven afwachten.

9 april staat vervolgens de uit wedstrijd tegen het fysiek sterke OBW op het programma. Een lastige horde op weg naar het treffen met de Bataven.