7 - 0

RKHVV 6 (zon)

Mannen zondag, 5, 5e klasse 05

19 februari 2017 9:45

Vandaag stond voor de mannen van Ut 5e een lastige hoppel op weg naar een mogelijk kampioenschap op het programma.

Deze zondag moesten de degens opnieuw gekruist worden met mannen van RKHVV 6. Een elftal met vele oud coryfeeën die hun sporen verdiend hebben bij RKHVV 1.

Een elftal met veel voetballend vermogen maar waartegen al 2 x eerder dit seizoen de winst was behaald(1x competitie en 1 x beker). Desondanks waren de mannen van Ut5e beducht voor deze ploeg die ook concurrent Bataven al op een gelijkspel wisten te houden.

Niet op de minste plaats omdat volgende week ook de carnaval van start gaat en het toch een stuk prettiger is als je niet steeds herinnert wordt aan een mogelijk puntenverlies..

Deze zondag hadden we de beschikking over een goed gevulde selectie. Ondanks de afwezigheid van Voske die lekker op Curaçao zit in voorbereiding op de beslissende duels en van Luc en Mark wegens langdurige blessures hadden we de beschikking over 15 gemotiveerde gladiatoren. Daar kon de ziekmelding van Sebastiaan op de zondagochtend dan ook nog wel bij.

Nadat het strijdplan uitvoerig was doorgenomen en de poppetjes op de plek waren gezet kon de wedstrijd beginnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet RKHVV weten dat ze naar Jonge Kracht waren gekomen voor een goed resultaat. Met name in de opbouw en vanuit het middenveld lieten ze de bal goed lopen en hadden de rooie in het begin moeite om de organisatie te organiseren.

Naar 10 minuten stond deze als een huis en was de wedstrijd in balans. Langzaam aan trokken de rooie het initiatief naar zich toe en werd met name de slag op het middenveld gewonnen. Hier ligt de kracht van RKHVV en dat hadden de rooie vooraf al goed ingeschat.

Naar 20 minuten was het overwicht ook meer en meer voor Jonge kracht en werd dit in de 25e minuut vertaald in de 1-0.

Een pass van Klaas bereikte Carlo. Dienst inzet werd in eerste instantie nog geblokkeerd door de keeper maar met een wonderschone stift passeerde Carlo de keeper in 2e instantie om voor de lijn nog een beslissend tikje te geven. De blauwe protesteerde nog even voor buitenspel maar zowel de grensrechter als de scheidsrechter gingen niet mee in dit protest. Een protest dat ook ongefundeerd was omdat het Carlo zelf was die uiteindelijk het beslissende zetje gaf.

Kort naar de 1-0 moest Michel helaas het veld verlaten met een hamstring blessure en kwam Kasper voor hem binnen de lijnen.

Het initiatief lag nu volledig bij Jonge Kracht en in de 30e minuut was het 2-0. Een mooie steekpass van Gerard werd gegeven op Carlo die netjes achter de laatste man van RKHVV bleef wachten en op snelheid 1:1 met de keeper afrondde.

Nadat de grensrechter van RKHVV bij de 1-0 de wind van voren had gehad van zijn ploeggenoten besloot hij in deze situatie de vlag maar omhoog te steken. Gelukkig stond de scheidsrechter mooi op lijn en keurde hij dit terechte doelpunt goed.

2-0.

Bij de blauwe was de frustratie nu wel merkbaar maar niet in de laatste plaats door het felle spel van de rooie. Elke aanval werd onderbroken door de middenvelders en verdedigers(met name Bart en Ramon speelde een uitstekende pot) en betekende het begin van een nieuwe aanval. Mooie combinaties met vaak creatieve oplossingen zorgde voor veel enthousiasme bij de aanwezige supporters.

In de 35e minuut werd de 3-0 binnen gewerkt door Jan Willem. Onze Willem is dit seizoen steeds minder voorin te zien om zich te volledig te kunnen concentreren op de defensie. Nu was hij stiekem weer eens mee naar voren geslopen en was het Sjon die Willem in staat stelde de 3-0 binnen te werken.

Ook bij de 4-0 in de 40e minuut speelde Willem weer een grote rol. Hij was druk rond de 16 meter van RKHVV en een afgeslagen aanval belandde voor de voeten van Sjon. Zijn voorzet bereikte Willem die al koppende Rik in stelling bracht. Rik aarzelde niet en schoot prima binnen. 4-0.

Opnieuw was er weer enig tumult over het feit of Rik vanuit buitenspel positie afdrukte.  De scheidsrechter oordeelde van niet.

In de rust konden we even bijkomen en nagenieten van een geweldige eerste helft. Daarbij konden we nog enkele verse krachten inbrengen en hadden we met Emile voorin wat meer snelheid en creativiteit.

Het eerste deel van de 2e helft was een voortzetting van het laatste deel van de eerste helft. Ondanks enkele aanvallende wijzigingen kwam RKHVV er niet aan te pas. Het spel van de rooie was minder nauwkeurig meer zeker niet minder effectief.

In de 50e minuut toonde Emile direct zijn waarde. Een lange bal van Kasper werd door Emile op waarde geschat. De pass viel achter de verdediging en Emile aarzelde geen moment en lobte de bal direct met veel gevoel over de keeper heen. 5-0.

In de 60 minuut was het weer raak. Nu was het Carlo die zijn tegenstander te slim afwas en snel voorwaarts spurtte. In plaats van zelf af te ronden legde hij breed op de meegelopen Klaas die kon binnenschuiven in het lege doel.

6-0.

De wedstrijd is nu allang gespeeld en bij RKHVV geloofde ze het verder wel. De rooie mogen zich verwijten dat ze in het laatste deel niet zorgvuldig zijn omgegaan met de vele kansen. Met name Klaas en Emile verzuimden te scoren.

Het slotakkoord valt in de 80e minuut. Een mooie pass van Bart brengt Carlo in stelling. Net als de hele wedstrijd heeft de verdediging nu ook weer geen grip op Carlo en rent hij naar het doel om vervolgens af te ronden en zijn 3e van de ochtend tegen de touwen te jagen.

7-0.

Een zeer overtuigende uitslag komt zodoende op papier en wederom is een lastige hobbel genomen. De carnaval krijgt zodoende ook weer een extra dimensie en met opgeheven hoofd kunnen de rooie het feestgedruis in.

De aankomende 2 wedstrijden zijn van groot belang voor de rooie. 5 maart spelen we thuis voor de 1/8 finale van de beker om vervolgend op 12 maart aan te treden tegen de directe concurrent voor de titel, Bataven 6. De 12e zullen de rooie daadwerkelijk weten wat de kansen zijn op de titel!