6 - 3

Jonge Kracht 5 (zon)

Mannen zondag, 5, 5e klasse 05

23 april 2017 10:30

Afgelopen zondag stond voor de mannen van Ut5e de wedstrijd tegen GVA op het programma.

Na de overtuigend gewonnen wedstrijd tegen mede koploper de Bataven van vorige week rest ons(volgens de geleerde) nog een 2 tal overwinningen richting het kampioenschap.

De eerste overwinning zouden we dus op bezoek bij GVA moeten behalen.

Hoewel we deze zondag de nodige klasbakken moesten missen(Sebas, Carlo, Ramon, Luc en Mark) waarbij met name afwezigheid van onze spitsen direct bijna 50% van de doelpunten productie betekend, bleven er 13 moedige strijders over om de punten binnen te halen.

Ondanks dat we de eerste wedstrijd met maar liefst 15-0 gewonnen hadden was er vooraf al duidelijk gewaarschuwd dat er van onderschatting geen sprake mocht zijn.

Inmiddels zijn wij koploper en dat geeft richting tegenstanders altijd een extra stimulans. Zij zullen daarbij ongetwijfeld iets willen goed maken van de enorme afgang die zij eerder dit seizoen leden. Dit in combinatie met de beroerde omstandigheden waarop de wedstrijd moest worden afgewerkt, slecht veld en de harde wind maakt het voor onze niet makkelijker.

Nadat het strijdplan was uitgezet voor de ochtend werd er aangevangen met de warming-up. Dat deze langer duurde dan gepland was met name te danken aan de leidsman van deze ochtend, die was vergeten de wekker op tijd te zetten. Achteraf bleek dat dit zijn humeur en scherpte ook zeker geen goed had gedaan.

Toen de wedstrijd uiteindelijk begonnen was liet GVA direct zien dat bovenstaande goed was ingeschat. Ze waren fel en gretig en zaten er goed bovenop. Hoewel dit normaal 1 van onze kenmerken is werden we nu aan alle kanten afgetroefd door de blauwe.

Wij kwamen niet in het spel, passes waren onnauwkeurig, aannames slordig, voorin konden we absoluut geen bal vast houden, middenveld wonnen we geen duels, verdedigend stonden we te ver van onze mensen, positioneel stonden we verkeerd. Kortom alles dat fout kon gaan ging ook fout.

GVA pakte goed door en kwam in de 15e minuut op een meer dan verdiende voorsprong. Een corner wordt in eerste instantie nog goed weggekopt door Willem maar de rebound is weer voor GVA en wordt vervolgens bij de 2e paal binnen gewerkt. Het zag er allemaal nogal knullig uit maar de treffer telt wel.

Waar je verwacht dat we nu wakker geschud wordt lijkt het tegenover gestelde te gebeuren. We geven GVA nog meer ruimte om te voetballen en door soms wel 10 meter bij onze direct tegenstander vandaan te staan combineert GVA in de 20e minuut eenvoudig naar de 2-0.

Nog is de gifbeker niet leeg, enkele minuten later roepen we het weer over ons zelf af en krijgen we een makkelijk gegeven pingel tegen. Hoewel het contact van Michel minimaal is, is de scheidsrechter resoluut en legt hij de bal op de stip. 3-0.

Hiernaar lijkt de druk van GVA is af te nemen maar blijft het slordig van onze kant. Dat de frustratie groot is blijkt in de 35e minuut. Jeroen beland in duel met zijn tegenstander en wordt vanaf de grond nagetrapt. Dit ontgaat de scheids volledig maar ziet wel dat Jeroen de tegenstander daarop vermanend toespreekt en bestraft hem met een gele kaart en 10 minuten. Het feit dat een medespeler van GVA een sprint trekt en Jeroen van achter een forse duw geeft blijft opnieuw onbestraft..  Feit blijft dat wij onszelf niet in deze positie moeten zetten. Met 10 man verder in een wedstrijd waarin we vooralsnog niks te vertellen hebben is lastig.  De genadeklap valt dan kort voor rust. Opnieuw wordt er weer heel makkelijk een vrije trap gegeven op 20 meter van de goal. Het feit dat deze bal goed en hard langs de muur wordt binnen geschoten zegt alles. Deze bal mag nooit op deze manier binnen vallen.

In de rust overheerst de schaamte. In niks lieten wij blijken dat wij als ongeslagen koploper strijden voor het kampioenschap. Met enkele omzettingen proberen we echter toch nog de wedstrijd te kantelen.

Jan Willem gaat naar de spits positie om met strijd iets te forceren. Achterin gaan we meer 1:1 spelen met Kasper kort voor de verdediging. Emile moet zorgen voor de voorzetten ipv Rik en Gérard versterkt het middenveld ipv Jeroen.

Hoewel de 2e helft nog steeds niet voetballend heel veel beter is komt de wedstrijd wel meer in balans. We hebben meer aansluiting naar voren en GVA wordt teruggedrongen.

Al snel wordt de omzetting beloond en is het Jan Willem die het laatste zetje tegen de kopbal van Michel geeft naar een corner van Klaas. 4-1.

In de 55e minuut komt ook het geloof in een beter resultaat terug als Jan Willem zijn 2e binnen schiet naar een goed lopende aanval waarbij John als aangever fungeert. in de 60e minuut wordt het zelfs 4-3 als Tom met een prima pass Klaas vrij speelt. Klaas faalt niet en met zijn 23e treffer maakt hij ook direct de 100e treffer in de competitie voor dit seizoen.

Helaas levert dit niet de vreugde op die vooraf verwacht is omdat deze treffer nog steeds geen punten oplevert.

Bij GVA beginnen ze hem toch wel te knijpen en het is dan tenenkrommend om te zien hoe de overwinning moet worden binnen gehaald.

Ballen verdwijnen in de omliggende weilanden en het duurt eeuwen voor een reserve bal gevonden wordt. Als je er al iets van zegt reageert de scheid met: moeten jullie de bal maar niet wegschieten…

Sowieso geeft de scheids een brevet van onvermogen af.

Werkelijk elk duel levert steenvast een vrije trap op voor GVA. Een elleboog stoot levert Emile een bloedneus op. Een gele kaart blijft de beste man bespaard maar ook de vrije trap wordt niet toegekend.. ongelofelijk.

Kansen op de 4-4 komen ondanks de dwaling wel. Klaas is degene die eerst nog teveel tijd nodig heeft bij een voorzet van Emile. Maarten treft de lat bij een vrije bal. John produceert een afzwaaier bij een goeie schietkans.

Uiteindelijk wordt ons ook nog een zuivere pingel onthouden. Emile wordt ruim in de 16 meter gevloerd. De scheids kan niet anders dan fluiten voor de overtreding maar wijst ipv de stip naar de rand 16 meter waarvandaan de pingel moet worden genomen.

Ongeloof maakt meester van de rooie maar gelukkig houden we de kop erbij en wordt de situatie gelaten geaccepteerd. Escalatie heeft enkel nadelige consequenties.

Ondanks alle inspanningen voor een positief resultaat die 40 minuten lang geleverd worden in de 2e helft doen we uiteindelijk toch onszelf de das om.

Het zijn Bart en Michel die beide gaan voor een hoge bal en niet duidelijk communiceren. Het is de spits van GVA die profiteert van deze blunder en beheerst de 5-3 maakt.

Hiermee verdwijnt het geloof in een positief resultaat als sneeuw voor de zon. Helemaal als een minuut later ook de 6-3 binnenvalt. Michel neemt een terugspeelbal volledig verkeerd aan en verschaft daarmee de spits een vrije doorgang naar Marco.

6-3 is uiteindelijk ook de eindstand.

Op de overwinning van GVA valt niks af te dingen. Ze hebben gestreden voor elke meter en daarmee sportief revanche genomen voor de oor wassing van eerder dit seizoen.

Jammer dat de leidsman een negatieve rol speelde in deze wedstrijd maar dat is inherent aan het niveau en geen excuus voor onze wanprestatie,

Ondanks de enorme teleurstelling over dit resultaat kwam er rond 1330u goed nieuws uit Gendt. De Bataven verloor van OBW waardoor het gat 6 punten blijft met nog 3 wedstrijden te spelen.

Zondag spelen wij uit tegen de Arnhemse Boys en kunnen we theoretisch te titel al binnenhalen. Bij winst van ons en mogelijk verlies van de Bataven zijn we officieel kampioen. 7 mei zal het kampioenfeest dan gevierd worden.

Zondag treden we aan op volle oorlogssterkte en is het zaak geen fouten te maken. RKHVV zal gebrand zijn om de derby te winnen van de Bataven on zo hun teleurstellende seizoen nog enige kleur te geven.