OVC '85 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

16 oktober 2016 14:00

Smits, J.A.E.

Na de goede overwinning van vorige week en de stand op de ranglijst ging de zandse formatie met een goed gevoel de warming up in. Weliswaar was OVC’85 van een ander kaliber dan de tegenstander van vorige week, maar er lagen zeker mogelijkheden om de drie punten in Huissen te houden. Op het zon overgoten sportpark van Jonge Kracht begon de thuisploeg voortvarend. Al in de eerste minuut kreeg Nick van der Ham een dot van een kans, Uit een perfecte voorzet van Luke Roelofs, schoot Nick Van der Ham naast. Misschien was dit een voorteken dat het niet de middag van Jonge Kracht zou worden. Ondanks dat het veldspel nog redelijk oogde, was toch vaak de inspeel pass te onnauwkeurig en konden de gasten uit Oosterbeek makkelijk stand houden. In de 18de minuut was het een ongelukkige klutsbal die de hand van Tom van de Velde beroerde. De perfect leidende scheidsrechter gaf een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Kevin van der Borden plaatste de bal over de muur exact in de kruising. Dit betekende een 0 – 1 voorsprong voor OVC’85.

Dit was een kolfje naar de hand van de Oosterbekers. Ze konden nu ‘achteruit leunen” en op de counter het Jonge Kracht moeilijk maken. Daarbij waren de spelers Ampa van de Drift en Terence Mesaki met hun fysieke kracht en snelheid een permanente plaag voor de Jonge Kracht defensie. De rust werd bereikt met een 0 – 1 stand. In de tweede helft was het de intentie van Jonge Kracht om fel uit de startblokken te komen en zo het tij te keren. Dit leek te lukken. Wederom was het Nick van der Ham die geheel vrij voor de Oosterbeekse doelman verscheen. Nu was zijn kopbal niet nauwkeurig genoeg en bleef de 0 – 1 op het scorebord. De must om te moeten scoren maakte het veldspel van Jonge Kracht niet beter. Er werd te gehaast gespeeld, waardoor de eindpass zelden aan kwam. Buiten enkele goede actie van Luke Roelofs werd er te weinig gecreëerd. Het geluk en het geloof ontbrak bij Jonge Kracht. De gasten uit Oosterbeek speelden zeer compact en geduldig. Het was in de 58ste minuut dat Jonge Kracht balverlies leed op het middenveld. De omschakeling van OVC’85 was perfect. Van de Drift werd in de diepte over rechts weggestuurd en zijn voorzet door Mesaki hoog en hard binnengeschoten. Dit betekende met nog 30 minuten op de klok een 0 – 2 achterstand. Met een dubbele wissel probeerde de Huissenaren de aansluitingstreffer te forceren, maar de Oosterbeekse defensie stond als een huis. Buiten enkele niet noemenswaardige kansjes, kon Jonge Kracht niet echt gevaarlijk worden. Dat een, van richting verandert schot in de slotminuten nog voor de 0 – 3 zorgde, was niet meer van belang.

Een pijnlijke nederlaag was een feit. Jonge Kracht speelde onder de maat en wist te weinig af te dwingen. O.V.C.’85 daarentegen speelde slim en volwassen en gingen met drie verdiende punten richting Oosterbeek.