Jonge Kracht 5 (zon)

Mannen zondag, 5, 5e klasse 05

4 december 2016 9:30

Eindelijk was het dan zover. Het jaar 2016 nadert zijn eind en op de valreep werd er uiteindelijk toch nog een topper gespeeld door Ut5e.

Samen met Veluwezoom en de Bataven is het 5e verwikkeld in de strijd om de eerste plaats. Gezien het minimale punten verlies dat wordt geleden kan elk verloren punt cruciaal blijken.

Hoewel we deze zondag de nodige toppers moesten missen(Jeroen Neuhaus, Sebastiaan Roohde, Maarten van Duren en Gérard Leenders) hadden we nog de beschikking over 14 toppers die deze klus moesten klaren.

Even was er nog twijfel of de wedstrijd wel gespeeld zou worden vanwege de vorst en de angst dat het veld te glad zou zijn maar net als wij had ook Veluwezoom zin om lekker de wei in te gaan.

Het tactisch plan was gesmeed de poppetjes stonden op de plek en de wil om te winnen stond op de stakke koppen, let the game begin.

Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de rooien er geen misverstand over ontstaan:

We komen om te winnen , het liefst met verzorgt voetbal maar daar waar nodig ook met de nodige fysieke kracht.

Al naar 3 minuten beseft ook Veluwezoom dat het een zware ochtend gaat worden.

Ramon zet een combinatie op met Sjon en stoomt vanuit de linksback positie door naar voren en weet Carlo op een perfecte manier te bedienen. Zijn afronding is uitstekend en de 0-1 is naar 3 minuten een feit.

Een geweldig begin van de wedstrijd en een mooie stand om de wedstrijd verder te controleren.

Voetballend ziet het er vanaf ze zijkant prima uit. De bal gaat goed rond en Veluwezoom komt nauwelijks in het spel.

Fysiek heeft Veluwezoom een sterke ploeg die stevig de duels ingaan. Voorin hebben ze enkele handige voetballers die een individuele actie in huis hebben in combinatie met een goed schot.

Hiervoor was het zaak dat we alert bleven in verdedigend opzicht.

In de 15e minuut werd Carlo met een geweldige steekbal weggestuurd en was op weg naar een 1:1 duel met de keeper.

De verdediger van Veluwezoom kon niet anders dan Carlo af te stoppen door hem aan de grond te trekken…. Uiteraard leverde dit een vrije trap op maar de verdediger werd door de verder uitstekende scheidsrechter gespaard.

Kort naar deze vrije bal was het Veluwezoom die voor het eerst uit zijn schulp kroop. De spits werd aangespeeld in de diepte en naar de buitenkant gedreven door Marco. Met een theatrale val probeerde hij er nog het maximale uit te halen en hoopte hij stiekem op een strafschop. Bij Elsweide was hem dit waarschijnlijk ook wel gelukt maar deze scheids had er prima het oog in.

Het duurde tot de 30e minuut voordat er weer wat te juichen viel. Opnieuw een geweldige aanval waarbij de bal via meerdere schijven bij Carlo kwam. Carlo wist direct te combineren met Sjon en zijn voorzet was perfect voor de mee opgelopen Etienne die de 0-2 binnenschoot.

Bij Veluwezoom nam de frustratie nu toe en werd het een periode onvriendelijker. Duels werden harden en gemener en ook de aanvoerder liet zich even gaan wat hem op een gele kaart kwam te staan.

Een vlaag van verstandsverbijstering zullen we maar zeggen dat gezien de belangen en het score verloop ook te begrijpen viel. De wedstrijd verder was verder vriendelijk en mannelijk en verliep zonder noemenswaardige incidenten.

In de rust konden we 2 frisse krachten inbrengen die ons ook aanvallend weer meer stootkracht gaven. Emiel de man van de voorzet en Luc de man van de doelpunten kwamen binnen de lijnen.

Naar rust domineerde we direct de wedstrijd weer en kwam Veluwezoom er opnieuw niet aan te pas.

Duels werden gewonnen, de verdediging was scherp in de duels en zodra Veluwezoom balbezit had en richting de middenlijn kwam zaten de 10 rooie ze op de huid om ze de bal weer af te nemen.

De 0-3 in de 70e minuut was uiteindelijk de genadeklap. Opnieuw een scherpe corner van Sjon, die naar een periode van afwezigheid een prima pot speelde,  alleen was het nu geen rooie die zijn hoofd of voet ertegenaan drukte maar was het een speler van Veluwezoom die bij het wegwerken van de bal zijn eigen keeper passeerde.

In het restant van de wedstrijd verzuimde wij de score verder uit te bouwen.

Zo was het Klaas die zijn actie niet bekroond zag worden met een doelpunt. Zijn bekeken schot ging net naast.

Luc mist nog scherpte er verzuimde 1:1 met de keeper te scoren.

Emiel zijn hakbal naar een voorzet van Kasper miste kracht en werd daardoor een makkelijke prooi voor de keeper.

Kasper schoot hoog over nadat Luc hem prima bediende.

Naar 90 minuten stond uiteindelijk de meer dan verdiende overwinning op het bord.

Goot compliment voor het gehele team voor de concentratie, energie en strijd waarmee deze wedstrijd werd gewonnen. Extra compliment voor onze verdedigers die uitstekend speelde en werkelijk geen kans hebben weggegeven.

Zo vaak gaat het over de aanvallers die het verschil maken maar het zijn de verdedigers die zorgen dat ze zich ongestoord met de aanval kunnen bezig houden.

Aanstaande zondag staat de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. Thuis om 945u tegen GVA. Een ploeg die standaard strijd levert en nog een pittige kluif zal zijn richting de kerstperiode.

Hiernaar kunnen we ons gaan voorbereiden op de belangrijke duels in 2017. Hierin treffen we in de eerste maand direct 3 van de zwaarste tegenstanders; Veluwezoom, RKHVV en de Bataven