Op zondag 27-11-2016 mochten de mannen van Ut5e weer eens aantreden.

Deze eerste seizoenshelft kenmerkt zich voor het 5e voornamelijk door het onregelmatige karakter.

Inmiddels hebben 3 ploegen al gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een baaldag aan te vragen en toevallig of niet… het betrof steeds het weekend dat wij ze zouden treffen.

Volgende week, 4-12-2016, volgt dan eindelijk de eerste serieuze krachtmeting in deze competitie tegen een van de medekoplopers, Veluwezoom. De eerste krachtmeting van vorige week werd dus uitgesteld vanwege een baaldag van Veluwezoom.

De wedstrijd die wij deze zondag tegen de Boys moesten afwerken kon gezien worden al een mooie opmaak voor die clash.

Door het minimale aantal wedstrijden hebben we de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. De blessures zijn voorbij en ook de vakanties zijn nu voorlopig achter de rug.

De boodschap voorafgaan aan de wedstrijd was simpel. Laat vanaf het begin duidelijk blijken dat de punten op het zand blijven en probeer zo snel mogelijk het verschil te maken. Dat deze boodschap begrepen werd door de rooie was met de rust al wel duidelijk.

Het begin van de wedstrijd was vooral nog een beetje schaken en aftasten. De tegenstander was onbekend en met name aanvallend beschikte ze over een balvaste spits en een vlugge buitenspeler.

Ondanks enkele mogelijkheden duurde het tot de 15e minuut alvorens de score werd geopend.

Emiel zette de aanval op en zocht een kaats met Sebas. De bal werd keurig terug gelegd en beheerst binnen geschoten door Emiel. 1-0.

Het kwartier dat volgde op de 1-0 was het minste kwartier van onze wedstrijd. We verzuimde om de bal in hoog tempo rond te spelen en waren slordig in de passing.

Uiteindelijk was er zelfs een schot van de boys voor nodig, uit een prima counter, waar Marco zich moest strekken om de tegentreffer te voorkomen en om Ut5 wakker te schudden.

Vanaf dit moment werd de wedstrijd in de greep genomen en niet meer losgelaten. De ene aanval was nog mooier als de ander en de score liep in het laatste kwartier van de eerste helft uit naar 5-0 !!

In de 30e minuut was het een geweldige aanval waarbij Gérard de bal inspeelde op Sebas, zijn kaats op Klaas en diens afronding betekende de 2-0.

Kort hiernaar een soort gelijke aanval, Sebas zette op via Gérard, zijn steekpas kwam bij Rik die vervolgens Sebas weer vrij speelde voor de afronding. 3-0.

40e minuut was het wederom Klaas die een kaats zocht met Sebas en weer beheerst afrondde voor de 4-0.

In de 42e minuut was het de beurt aan Kasper. Vorig seizoen zich nog mengend in de strijd om de titel topscoorder van het seizoen… dit seizoen stond de teller nog op 0.

Vanuit een vrije trap, toch zijn specialiteit, schoot hij raak in de korte hoek. 5-0.

Ondanks de score werd tijdens de thee gehamerd op het druk houden en de score uit bouwen. Het is verleidelijk om gas terug te nemen maar met de topper in het vooruitzicht wilde we nu gas blijven geven.

Met 3 verse krachten ging dat goed komen. De luxe van de bank in de 2e helft geeft ook direct de kracht van de selectie van dit seizoen aan.

Klaas Venderbosch, Ramon Derksen, Gérard Leenders en Luc Tolboom, alle 4 goed voor 40 jaar selectievoetbal mochten toekijken hoe uiteindelijk een monsterscore werd behaald,

In de 60e minuut was het Carlo die opende op Emiel, Emiel wist de pass op waarde te schatten en schoot beheert binnen. 6-0.

In de 65e Minuut was Kasper die nu koos voor een korte vrije trap op Klaas(binnen de lijnen voor de moegestrede Rik) die de 7-0 binnen schoof.

5 minuten later was het Gérard(in het veld voor Tom die net terug van vakantie een uitstekende pot speelde) die zorgde voor de mooiste treffer van deze ochtend. Op 30 meter van de goal kwam hij in balbezig en in een split second zag hij de keeper iets te ver voor de lijn staan en met een geweldige lob tekende hij voor de 8-0.

Kort hierop was het de pass van Kasper op Carlo die ook een treffer mocht noteren, 9-0.

In de 75e minuut mocht Emiel zijn 3e maken naar wederom een pass van Sebas. 10-0.

In de 80e minuut was het slotakkoord voor Sebas die naar 5 assists zijn 2e mocht maken naar een pass van Emiel.

Marco zorgde met een geweldige redding ook dat de prima verdediging de nul behield.

Dat de score niet nog hogen uit viel kunnen we ons als enige smet nog aanrekenen. De nodige kansen werden ook gemist maar met 11-0 was het verschil duidelijk.

Dat de scheids in de 85e minuut affloot had te maken met een soort medelijden voor de boys of de kwaliteit van zijn horloge…(turkse bazaar..)

Dat uiteindelijk onze blauwe vrienden(RKHVV) de Bataven op de gelijkspel hield was een kers op de taart deze zondag. Hierdoor staan we qua verliespunten weer gelijk!