Jonge Kracht 5 (zon)

Mannen zondag, 5, 5e klasse 05

13 november 2016 10:00

Eindelijk mochten de mannen van ut5e hun kunsten weer eens vertonen op het veld.

De laatste competitie wedstrijd was alweer een maand geleden. Tussentijds werd nog wel een bekerwedstrijd afgewerkt maar werd jammer genoeg de topper tegen de Bataven verplaatst omdat de Bataven op het laatste moment een baaldag had aangevraagd.

Deze topper houden we dus nog tegoed.

Hoe deze periode van niet voetballen uiteindelijk verteerd was zou duidelijk worden op de Pinkenberg tegen VVO. Een tegenstander die absoluut niet mocht worden onderschat getuige ook hun gelijke spel tegen RKHVV.

In aanloop naar deze zondag was het weer een hele puzzel om de selectie bij elkaar te krijgen. Vanwege vakanties, ziekte en blessures stokte de  teller deze zondag bij 10 fitte spelers.. met dank aan het 35+ 2 team konden we middels Etienne, Rob en Michel toch met een prima groep afreizen naar het mooie Velp.

Emile had om disciplinaire redenen de eer om de eerste helft te vlaggen en Michel mocht de eerste helft gebruiken om de looplijnen van zijn “nieuwe” voetbalmaatjes te beoordelen.

De 11 gladiatoren die aan de aftrap verschenen namen vanaf de aftrap direct het initiatief in handen. Voetballend waren we duidelijk de bovenliggende partij en creëerden we in het eerste kwartier al direct een aantal kansen die helaas niet verzilverd werden.

Met name de keeper was in deze fase een vervelende sta in de weg en voor VVO was het dan ook zuur dat deze keeper naar een 20 minuten het veld geblesseerd moest verlaten met vermoedelijk een spierblessure.

Omdat er nu een speler onder de lat stond besloot Etienne hem direct maar eens te testen. Met een geplaats schot vanaf een meter of 20 legde bij de bal keurig in de hoek voor de 0-1.

Tot dit moment was er voor de rooie niks aan de hand en was VVO nauwelijks over de middenlijn geweest. Het voetbal moest komen van de grove centrale middenveld bijgestaan door zijn aanvoerder die de strijd aanging.

De 1-1 kwam in de 25e minuut ook letterlijk uit de lucht vallen. Niet adequaat verdedigen zorgde ervoor dat er vanaf de rechterzijde een voorzet gegeven kon worden door VVO. De opgekomen centrale middenvelder promoveerde deze voorzet om een schitterende wijze tot 1-1. Hangend in de lucht schot hij de bal in een halve omhaal onhoudbaar achter VVO. De schoonheid van het doelpunt compenseerde de frustratie over het ontstaan hiervan en de rooie gingen rustig verder met goed voetballen.

In de 30e minuut was de voorsprong weer een feit. Carlo volgde het voorbeeld van Etienne en besloot ook vanaf 20 meter op goal te schieten. Een mooi schot met buitenkant voet was voor de keeper onhoudbaar. 1-2

Op slag van rust lag een prima aanval aan de basis van de 1-3. Een uitstekende voorzet van Gérard werd door opnieuw Etienne binnen gewerkt.

Met een gerust gevoel werd de thee bereikt en konden Michel en Emile zich opmaken voor hun invalbeurt.

De 2e helft bleef het wedstrijdbeeld gelijk. De rooie waren duidelijk de bovenliggende partij maar verzuimde de score verder uit te bouwen. Grote kansen en mogelijkheden werden jammerlijk gemist.

In de 70e minuut was het zelf VVO dat het verschil kleiner maakte. De rooie waren te laconiek in de opbouw en een misplaatst hakballetje van de verder prima spelende Etienne werd dankbaar in ontvangst genomen door VVO. Hoewel Marco het schot nog kon pareren was hij kansloos tegen de inlopende aanvaller.

Kort sloeg de schrik even toe binnen het team, een wedstrijd lang domineren en uiteindelijk met lege handen staan was de gedachte…. Gelukkig was het onze aanvoerder Carlo die snel een eind maakte aan deze illusie en met een mooie lob de 2-4 binnen schoot.

Enkele minuten later was het vervolgens Emile die zijn gram haalde door in eerste instantie de bal over zichzelf heen te wippen(nu is dat op zich niet zo bijzonder aangezien die bal niet heel hoog hoeft te worden opgewipt) en met een geplaatste knal de 2-5 aantekende.

In de laatste 10 minuten regende het vervolgens kansen om VVO op dubbele cijfers te zetten. Helaas ontbreekt het ons nog in de afwerking aan scherpte en was de 2-5 ook de eindstand. Prima uitslag, degelijke wedstrijd die door ons van begin tot eind werd gedomineerd. Meer scherpte in de afwerking is wel wenselijk met het ook op de aanstaande toppers!

Hierbij wil ik ook onze dank betuigen aan de heren van 35+ 2. Rob, Etienne en Michel. Etienne is al bijna onderdeel van het interieur bij Ut5e maar met name ook Rob en Michel lieten zien moeiteloos mee te kunnen draaien in dit team!

Zoals aangegeven zondag de topper tegen Veluwezoom. Hierin zal duidelijk worden of we aanhaken bij de top / Bataven of voorlopig in de wachtkamer moeten plaatsnemen.