Mannen zondag, 5, 5e klasse 05

11 december 2016 9:45

Zondag 11 december stond de laatste competitiewedstrijd van 2016 op het programma voor JK5.

Dit seizoen verloopt vooralsnog zeer voorspoedig voor deze rode brigade.

De bekerduels werden allemaal nog winnende afgesloten en in de competitie werd tot dusver pas 1x gelijkgespeeld. Uit bij Elsweide.

Het was zaak om deze goede resultaten vast te houden en zo de druk maximaal op koploper de Bataven te houden.

In februari en maart zullen de onderlinge confrontaties tegen de medekoplopers duidelijkheid geven over de onderlinge krachtsverhoudingen.

Op deze laatste wedstrijd van 2016 was GVA 3 onze tegenstander. Een jonge ploeg welke zich in het recente verleden steenvast bovenin de competitie liet gelden.

Dit seizoen zit het de blauwhemden niet mee en bivakkeren ze in de kelder van de competitie. Onderschatting dreigt en daar werd vooraf nadrukkelijk op gehamerd.

Met 14 gemotiveerde gladiatoren konden we de strijd aangaan. Luc, Bart en Rik zijn herstellende van blessures en namen op de bank plaats.

Dat de rooie vandaag geen misstap zouden maken werd al direct bij aanvang van de wedstrijd duidelijk. Er werd hoog druk gezet en GVA werd direct overlopen door de rooie.

De bal ging lekker rond en binnen 5 minuten hadden we al 2 100% kansen gehad die een score moesten opleveren.

Het eerste schot was van kortbij door Emiel en kon helaas niet in de hoek geplaats worden zodat de keeper redding kon brengen.

Kort hierop was het Klaas die 1:1 met de keeper voorlangs schoof.

Even schiet dan de gedachte door het hoofd van het zal toch geen wedstrijd worden waar het net steeds niet goed valt…. Nou nee hoor.

In de 5e minuut was het Etienne die was ingespeeld door John en rustig op zoek ging naar zijn schot. Met een geweldig geplaatst schot trof hij het kruis 1-0.

Kort hierop was het onze aanvoerder die het verschil verdubbelde. Een pas van Gérard werd gecontroleerd en vanuit de stuit direct met een prachtige boog binnen geschoten door Carlo. 2-0.

De 3-0 was ook van grote schoonheid. Goed combinatiespel waarmee de bal bij Klaas kwam, zijn terugleggen op Kasper zorgde dat Kasper droog kon uithalen waardoor de bal in de hoek verdween. 3-0.

Zo stond het naar 10 minuten al 3-0 en was de honger duidelijk nog niet gestild. Naar elke doelpunt werd snel de organisatie weer neergezet en werd GVA weer opgejaagd. Voor de mannen uit Doornenburg moet het een frustrerende ochtend zijn geweest.

De doelpunten vielen als rijpe appels uit de lucht en met name de totstandkoming van die doelpunten was van hoog niveau. Prachtig lopende aanvallen over meerdere schijven met 1 maximaal 2 balcontacten. Tikkie Takkie werd er langs de zijkant al geroepen.

Voor Emiel hield de wedstrijd helaas wel op. De blessure welke hij had opgelopen in de warming-up was dusdanig ernstig dat doorspelen geen optie was, erg vervelend. Luc kwam voor hem binnen de lijnen in een poging het einde te halen.

De 4-0 ontstond uit een binnen geschoten penalty van Gerard nadat Klaas vrij was gezet voor de goal en de verdediger zich genoodzaakt zag aan de rem te treken.

De 5-0 werd binnen geschoten door Klaas nadat Sjon weer eens mooi voorgaf vanaf links.

(er was toen pas een kwartier gespeeld…..)

Het duurde vervolgens tot de 25e minuut alvorens er weer wat te juichen viel.

Opnieuw was het Etienne die aan het einde stond van een vlot lopende aanval waar hij de bal van Klaas ontving. 6-0.

In de 30e minuut mocht Luc zijn eerste in de touwen jagen op een voor hem karakteristieke manier. Naar een pass van Carlo leek de bal niet gecontroleerd te kunnen worden maar met de lange teen verdween de bal uiteindelijk toch in het net. 7-0.

Kort hierop waren de rollen omgedraaid en was het Luc die Carlo in staat stelde te scoren. 8-0.

De 9-0 betekende de 3e van Etienne, opnieuw met Sjon als aangever.

De afsluiter van de eerste helft kwam ook uit het boekje. Een geweldige pass van Tom van Aalten die Carlo wist aan te spelen op de rechtsbuitenpositie. Die wachtte net lang genoeg om niet buitenspel te staan en 1:1 met de keeper had hij oog voor de meegelopen Luc die zijn 2e van de ochtend binnenschoof. 10-0.

Een uitslag welke je niet zou geloven als je er niet zelf bij was geweest!

In de rust kwamen Bart en Rik in de ploeg voor Jeroen en Sjon. Het doel was om de scherpte vast te houden en de score nog verder uit te bouwen.

In de 47e minuut bewees Rik direct zijn waarde. Zij pass op Etienne zorgde ervoor dat hij zijn 4e van de ochtend kon binnen schuiven. 11-0

In de 50e minut was het onze goalgetter Luc die een geweldige aanval zag eindigen bij Klaas die met een simpele beweging de bal panklaar legde zodat Luc kon afronden. 12-0

In de 55e minuut een identieke situatie met dezelfde hoofdrolspelers. Dit doelpunt betekende voor Luc ook de 4e van deze ochtend. 13-0

Voor Luc was het 10 minuten later toch ook weer genoeg geweest en door weer een achilles blessure moest hij weer afhaken. Laten we hopen dat de winterstop de rust brengt om hem volledig te laten herstellen!

Het spel werd naar deze 13-0 wat onnauwkeuriger. Posities werden losgelaten, passes werden gemakzuchtiger gegeven waardoor het kon gebeuren dat GVA zowaar tot 2 keer toe kon counteren. Gelukkig hebben we dan ook nog een prima keeper om op terug te vallen en bleef ook de 0 deze week gewaarborgd.

Het duurde tot de 75e minuut alvorens we weer een mooie aanval op de mat legde. Weer was Klaas de aangever die dus niet alleen belangrijk is met doelpunten maar ook zeker als aangever, die nu Carlo in staat stelde zijn 3e van de ochtend te maken.

Het absolute slotakkoord was dan toch van Rik. Ons slangenmens was al enkele keren onnavolgbaar geweest voor de blauwe verdediging maar was in de afronding nog bijzonder ongelukkig.

Het had er ook alle schijn van dat hij deze ochtend het net niet zou vinden en het duurde tot de 90e minuut alvorens het dan toch gebeurde. Een goed lopende aanval eindigde bij Carlo die zich fantastisch vrijspeelde en doorgang creëerde naar de keeper. Carlo was niet zelfzuchtig en legde breed op de meegelopen Rik. Zijn schuiver betekende de 15-0 en was het einde van een fantastische wedstrijd.

Deze monsterscore had niet direct te maken met de zwakte van onze tegenstander maar was zeker ook de verdienste van het gedisciplineerde spel en de instelling van de rooie.

Steeds weer druk houden, werken voor elke bal en willen voetballen zorgde ervoor dat de score zo enorm kon uitlopen.

Laten we deze vorm vasthouden in 2017 en zo hopen op een geweldige afsluiting van het seizoen.

Zondag 18 december sluiten we de eerste seizoenshelft af bij de herenzitting in de Buitenpoort. Onder het genot van een hapje en een drankje maken we er een mooi feest van.