Ut 5e stelt orde op zaken in de 2e helft

Datum

16 oktober 2016 9:45

Accommodatie

Onbekend

Zondag 16-10 stond de confrontatie met OBW 5 op het programma. Inmiddels is het seizoen in volle gang en geeft de stand een aardige indicatie van de hoogvliegers en de laagvliegers.

OBW staat daarin echter nog wat verscholen waardoor het voor ons vooraf onduidelijk was wat we konden verwachten. Vorig jaar hadden we deze ploeg al eens getroffen in de bekerronde waarin we overtuigend de volgende ronde wisten te bereiken.

In aanloop naar deze zondag was er ook weer het nodige te doen rondom de blessure gevallen. Marco moest helaas afhaken waardoor we Mitchel Leenders bereid vonden om onder de lat plaats te nemen(waarvoor onze dank). Bart, Rik en Emiel zouden op de bank plaatsnemen maar waren nog niet 100% wedstrijdfit. Daarbij konden we deze wedstrijd wel weer onze spits, Luc Tolboom, verwelkomen. Naar ruim een jaar blessureleed zou hij vandaag zijn eerste minuten weer kunnen maken.

Het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd dreunde nog even door op ons trommelvlies of de bal lag al bij ons in het net.. 0-1. Slap beginnen waardoor Michel al direct een overtreding moest maken op de rand van de 16 meter. De toegekende vrije trap werd eenvoudig in het hoekje geschoven waardoor we meteen met 0-1 achter kwamen. Schijnbaar was dit het signaal dat de wedstrijd begonnen was en gingen we vanaf de aftrap direct het initiatief nemen. Het duurde dan ook niet lang of de stand was weer gelijk. Sebastiaan bekroonde zijn actie met de gelijkmaker 1-1.

Kort naar de gelijkmaker kwamen we zelfs op voorsprong. Het opjagen van Klaas leidde bij OBW tot verwarring en Carlo wist zodoende de bal te onderscheppen, omspeelde de keeper en schoot de 2-1 binnen.

Weer niet veel later stond het zelfs 3-1. Klaar kwam met een prima voorzet die Sebas controleerde en magistraal over de keeper heen lobte. Zodoende stond er binnen een kwartier 3-1 op het bord.

Helaas verzuimde wij de wedstrijd in deze fase af te maken en werd het spel weer slordiger.

In de 20e minuut kwam OBW zelfs terug in de wedstrijd. Met dode spelsituaties zijn de heren uit Zevenaar zeer gevaarlijk. Gemiddeld zijn deze reuzen 2 meter waardoor het steeds weer billenknijpen was met corners en vrije ballen. De corner die was toegekend werd prima voor het hok geslingerd en waar Mitchel de overtuiging had de bal te kunnen pakken bleek deze toch net te hoog en werd de bal bij de 2e paal binnen gelopen.

De rommelfase duurde helaas voor ons aan. We verzuimde simpel te spelen, de afstand tussen de linies was te groot waardoor de aansluiting niet goed was en de kansen die we kregen werden niet verzilverd. OBW speelde een systeem waarin ze steeds de sterke spits zochten en vandaaruit probeerde ze te komen tot kansen. Dit wetende gaven we hier ook teveel ruimte voor. Het leidde ook tot de gelijkmaker in de 30e minuut. Een kaats via de spits werd gevolgd door een schot. Mitchel kon dit schot keren maar was kansloos in de rebound. Zodoende was de stand naar 30 minuten weer gelijk en konden we overnieuw beginnen.

Het was opnieuw Sebas die ons weer op voorsprong zette in de 35e minuut.

Een mooie pass van Jeroen werd op waarde geschat en beheerst afgerond 4-3. Sebas toonde zo dat zijn vakantieperiode van enkele weken niet van invloed waren op zijn scherpte!

Helaas konden we deze voorsprong ook weer niet meenemen naar de thee. Een eenvoudig afgeslagen aanval leverde een counter op voor OBW en doordat we niet op de bal drukte en enkel meeliepen konden ze tot onze 16 meter komen waar opnieuw de spits de 4-4 kon binnen werken.

Voor de neutrale kijken was het ze een zeer vermakelijke 1e helft waar wij onszelf in een lastig pakket hadden gebracht. Gelukkig waren er nog 45 minuten over om orde op zaken te stellen.

Met enkele tactische wisselingen en het inbrengen van Emiel moesten we de 3 punten binnen halen.

Dat het organisatorisch goed stond de 2e helft werd al snel duidelijk. Jonge kracht voetbalde makkelijker en probeerde keer op keer een aanval op te zetten. Emiel was daarbij van grote waarde met zijn voorzetten.

De 5-4 was ook van zijn voet afkomstig. Bedoeld of niet, het doelpunt van belangrijk en wonderschoon. Hoewel de bal als voorzet bedoeld was draaide hij bij de eerste paal strak binnen!

Kort naar de 5-4 werd het 6-4. Een mooie aanval via diverse schijven werd door Sebas teruggelegd op Klaas. Klaas speelde zich mooi vrij op de rand 16 meter en met een geplaats schot trof hij het net.

In de 65e minuut was het dan zover voor Luc, naar ruim een jaar afwezigheid mocht hij zijn skills weer tonen binnen de lijnen.

Zoals het een echte spits betaamt had hij niet veel tijd nodig om zijn visite kaartje af te geven.

In de 70e minuut was het een uitstekende trap van Mitchel die Luc met zijn kop wist te verlengen. Klaas was vele malen sneller als zijn tegenstander en schoot beheerst binnen 7-4.

Slechts 2 minuten was het toen Luc zelf die doel trof. Een pass van Sebas op Luc en zijn schot bezat dusdanig veel effect…. dat de keeper misgreep en de bal over de doellijn rolde. 8-4. Wat een rentree.

Weer slechts enkele minuten later mocht Sebas zijn 4e van de middag maken en zette hij de stand op 9-4. De wedstrijd was toen allang gespeeld en met nog 10 minuten op de klok was het nu een uitdaging om de 10 klapper vol te maken.

Helaas verzuimde we hierin omdat we onnauwkeurig werden of teveel voor eigen succes gingen. Meer als 9-4 zou het niet worden.

Al met al een prima prestatie. Het spel was met vlagen weer uitstekend alleen zullen we meer moeten werken aan de concentratie gedurende de volle 90 minuten. Het zijn voornamelijk onze eigen fouten die leiden tot doelpunten voor de tegenstander.

Zondag spelen we voor de beker tegen trekvogels om vervolgens een week rust te hebben in voorbereiding op het laatste wedstrijden van 2016. Hierin treffen we de koploper Bataven 6 en zelfs nog tweemaal medekoploper Veluwezoom!