3 - 5

Jonge Kracht 5 (zon)

Mannen zondag, 5, 5e klasse 05

9 oktober 2016 10:00

Nadat het 5e van Jonge Kracht het zich vorige week op de Schalkshof onnodig moeilijk had gemaakt door de grote hoeveelheid gemiste kansen, stond vandaag het duel met Dierense Boys 3 op het programma. Een team dat in de beginfase van onze competitie niet heel sterk is gestart (1 uit 4 vóór de wedstrijd van vandaag). Waken voor onderschatting, proberen ons eigen te spel te spelen en ons niet laten provoceren was het devies.

Om uiteenlopende redenen waren we niet compleet maar we konden er toch 11 opstellen en we hadden daarnaast ook nog meerdere wissels. De startende elf begonnen in de volgende samenstelling: Marco op goal, achterin van links naar rechts: Maarten, Jan-Willem, Kasper en Bart, het middenveld werd gevormd door Michel, Gérard en Tom en in de voorhoede moesten Carlo, John en Klaas met hun voetballend vermogen voor de goals zorgen.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het aftasten maar na een steekpass van Tom was het al gelijk Klaas die zich handig vrij draaide en het eerste schot op goal loste.  Nadat in de 10e minuut een tegenstander geblesseerd raakte moest Dierense Boys wisselen, waar hun bank al niet rijkelijk bezet was werd deze nu nog leger. In de 17e minuut was het opnieuw Klaas die na een individuele actie de kwaliteiten van de keeper van de tegenstander op de proef nam. Dierense Boys had in de beginfase ook wat (kleine) mogelijkheden wat ervoor zorgde dat het eerste deel van deze wedstrijd nog wel redelijk in evenwicht was. Dit evenwicht werd enigszins verstoord door het feit dat Maarten in de 20e minuut een op het oog enigszins onbesuisde overtreding maakte wat hem op een gele prent kwam te staan. Voetballend losten we het redelijk op en echt gevaarlijk is Dierense Boys niet geworden in deze periode dat we met 10 man stonden.

Nadat het in het eerste half uur gelijk gebleven was kwam daar in de 32e minuut verandering in, Gérard kwam met de bal de zestien meter van de tegenstander binnen en werd daar (heel) licht geraakt door een van hun verdedigers, toch floot de uitstekende scheidsrechter en wees resoluut naar de stip. Gérard nam dit buitenkansje graag aan en schoot de pingel verwoesten in de rechterbovenhoek. In de nasleep van deze penalty was er ook nog een gele kaart voor een speler van Dierense Boys die het duidelijk niet eens was met de beslissing van de scheids en daar maar over door bleef mekkeren.

Het spel werd wat fysieker, getuige ook een forse overtreding op Tom die van achteren werd neergehaald, een tweede gele kaart voor de Dierense Boys was het gevolg.

Hoewel we toch wel de bovenliggende partij waren in de eerste helft wisten we dit (weer) niet in de score uit te drukken. Hier kwam verandering in, in de 43e minuut, een bekeken pass van Gérard werd door Klaas op waarde geschat, met een mooi overstapje stuurde hij zijn directe tegenstander het bos in om vervolgens in de korte hoek overtuigend in te schieten, 0-2. Vervolgens was het Marco die er met een uitstekende redding voor zorgde dat we met deze stand ook aan de thee konden. Voordat het zover was, was daar helaas nog wel een vervelende blessure voor Bart, hij werd vervangen door Ramon.

In de rust werden niet veel omzettingen gedaan, Jeroen kwam erin voor Maarten waardoor Michel naar de rechtsbackpositie verhuisde en Jeroen rechts op het middenveld startte.

In het begin van de tweede helft leek de Huissense verdediging nog niet helemaal wakker, gelet op het feit dat een simpele steekbal voldoende was de aansluitingstreffer te noteren, 1-2. Mede gesterkt door deze vroege treffer in de tweede begon de tegenstander agressief aan deze tweede helft met aardige overtredingen op onder meer Carlo en Tom.

Toch was het Jonge Kracht wat de voorsprong uitbreidde. In de 55e minuut was het een voorzet van Klaas die bij John belandde hij levert de bal af bij Carlo, en na een overtreding op Carlo wijst de scheids opnieuw naar de stip, penalty! Opnieuw is het routinier Gérard die de bal opeist, en opnieuw met goed resultaat, ditmaal overtuigend rechtsonder in het hoekje, 1-3.

In de 60e minuut is het een corner van John die tot grote frustratie van enkelen opnieuw via de grond wordt voor gezet, in rebound legt hij hem echter wel via de lucht voor, de meegekomen Jan-Willem kopt hem helaas over.

In de 64e minuut is het tijd voor misschien wel de mooiste aanval van de ochtend, de bal wordt heerlijk rond gespeeld via Tom, Carlo en Gérard helaas wordt deze aanval niet bekroond met een doelpunt, de bal wordt overgeschoten door Tom.

Nadat Maarten in 66e minuut Michel vervangt wordt er nog een goal afgekeurd van Klaas wegens buitenspel. Niet veel later is het alsnog raak, na een mooie actie van Klaas speelt hij de bal naar links naar Carlo, Carlo twijfelt niet en schiet raak, 1-4!

Nu het verzet van de Dierense Boys enigszins gebroken is, is het tijd om de wedstrijd definitief in het slot te gooien moet Jeroen gedacht hebben toen hij de bal in de 75e minuut van een Dierense speler ontfutselde en van grote afstand de keeper mooi verschalkte, 1-5.

Met deze tussenstand was de overwinning zeker en konden we eindelijk (zeker met deze tussenstand) ons eigen spel overtuigender spelen. Niets was echter minder waar want 10 minuten voor tijd was het een communicatiefout tussen Jan-Willen en Kasper die ervoor zorgde dat er balverlies werd geleden, mede hierdoor klapt de buitenspelval niet open en heeft Dierense Boys vrije doorgang tot Marco, hij wordt omspeeld en de stand is 2-5. Vervolgens krijgt Dierense Boys in de 84e minuut na een overtreding van Jan-Willem een vrije trap in de buurt van de 16 meter, de Dierense speler twijfelt niet en krult de bal langs Marco, 3-5!

Helaas hebben we de wedstrijd niet overtuigend uit kunnen spelen vandaag, onder meer vanwege het feit dat veel jongens uit positie liepen in de laatste fase van de wedstrijd. Desondanks toch weer een duidelijke overwinning voor het 5e van Jonge Kracht! Op naar de volgende wedstrijd waar weer een leuke tegenstander ons mooie Huissen komt bezoeken, het 5e elfatal van OBW. Tot dan!