Mannen zondag, 5, 5e klasse 05

2 oktober 2016 9:45

Nadat we vorige week een goede pot gespeeld hadden tegen de RKHVV stond vandaag de eerste thuiswedstrijd tegen Westervoort 5 op programma.

Een grote lijst met afwezige maakte het dat we niet in de vertrouwde samenstelling konden aanvangen. Gelukkig hadden we met kunst en vliegwerk 12 man bij elkaar en konden we daardoor met 1 man aan de start verschijnen.

Westervoort was voor ons een onbekende tegenstander en we wisten ook  niet wat we konden verwachten. We namen onszelf voor ons eigen spel te spelen en dan gokte we dat het wel goed zou komen.

Dat dit scenario zou kloppen bleek wel uit de eerste 5 minuten. Hier wisten we al twee keer toe een aanval schitterend uit te spelen en verdiende we een vroege treffer. In de 3e minuut verliep de aanval via links waar Carlo kaatste op Etienne die vervolgens Klaas in staat stelde te scoren, zijn inzet belande helaas op de paal.

2 minuten later was het Carlo die doorzette op rechts en Emiel een niet te missen kans gunde. Emiel kwam hier helaas 20 cm been tekort….

Zo ging het maar door. Mooie aanvallen die helaas niet werden bekroond met een doelpunt. Hierdoor bleef het risico dat Westervoort per ongeluk vanuit de counter zelf de 0-1 zou aantekenen.

Het duurde tot de 40e minuut voordat het verschil ook in de score werd uitgedrukt. Een pass van Bart werd door Carlo op waarde geschat en zijn inzet leverde gelukkig een doelpunt op. 1-0.

Hiermee werd de rust bereikt waarin het gevaar werd benadrukt en de enige wissel werd uitgevoerd.

Helaas moest Emiel naar krap 10 minuten het veld verlaten met een hamstring blessure en kwam onze back Bart de voorhoede versterken. Niet zijn geliefde positie maar nood breekt wet…. Met zoveel aanvallers die we vandaag miste..

In de 55e minuut kregen we de deksel op onze neus. Een vrij trap vanaf de middelijn werd door westervoort direct richting doel geschoten waar Marco niet goed stond opgesteld en de bal uit het net kon rapen. 1-1.

Het duurde niet lang alvorens de stand weer in ons voordeel was. Een knappe actie van Klaas wist hij nu wel af te ronden en zo de stand weer op 2-1 te brengen.

5 minuten later leek de wedstrijd gespeeld. Een vrije trap van Kasper werd door de jarige Michel binnengekopt en met 3-1 leek de wedstrijd gespeeld.

Helaas bleek dit niet helemaal het geval. Jonge kracht bleef onzorgvuldig in de aanval en de kansen werden niet benut. In de 80e minuut was het wederom een fout van onze kant die westervoort terug bracht in de wedstrijd. Een onhandige inspeelbal van Kasper op Klaas leverde balbezit op voor Westervoort en in de 1:1 faalde zijn niet en rondde keurig af. 3:2.

Hierdoor sloop er toch een angst in bij de rooie om de wedstrijd uiteindelijk onnodig weg te geven. Kansen die je zelf niet afmaakt en 2 fouten die direct afgestraft worden.

In de 85e minuut leek deze angst terecht. Opnieuw een vrije val van Westervoort werd de 16 meter ingebracht en binnen gewerkt door de Westervoort. Hoewel het moeilijk zichtbaar was in de scrimage bleek dat er toch een hand aan te pas was gekomen en werd het doelpunt afgekeurd.

Opnieuw verzuimde wij de wedstrijd in de slotfase te beslissen uit de kansen waardoor de laatste kans van Westervoort bijna de gelijkmaker opleverde. Een vergelijkbare voorzet uit een vrije trap werd nu net over het doel gewerkt.

Hiermee kwam aan de wedstrijd en aan de onnodige spanning een einde. Een wedstrijd waarin we duidelijk beter waren maar verzuimde de doelpunten te maken.

VOLGENDE WEEK UIT NAAR DIEREN WAARIN WE HET ONSZELF HOPELIJK NIET WEDEROM MOEILIJK MAKEN!