Mannen zondag, 5, 5e klasse 05

11 september 2016 11:00

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma van Ut5e.

Direct een lastige tegenstander; Elsweide 4.

Niet direct omdat deze ploeg uitblinkt vanwege het voetbal dat ze spelen maar met name vanwege de onberekenbaarheid van de scheidsrechter in combinatie met de intimidaties op het veld.

Vandaag door enkele afwezige(Kasper en Willem) in combinatie met blessures voor Mark, Rik en Ramon(was wel mee in geval van nood) reisde we met 13 man af naar Arnhem.

In de voorbespreking op de wedstrijd werd benadrukt dat we ons niet mochten laten meeslepen in het spel van Elsweide en we mochten de scheids ook geen aanleiding geven om de wedstrijd te beïnvloeden op een voor ons nadelige manier.

De eerste 30 minuten golfde het spel op en neer. Jonge Kracht had het betere van het spel en Elsweide toonde zich met name verdedigend een taaie ploeg.

In de 30e minuut vielen de 2 grootste kansen te noteren voor de rooie. Sebastiaan kopte een corner van John goed binnen maar met een katachtige redding tikte de keeper de bal via de lat uit de goal. In de tegenstoot kwam de bal bij Maarten. Zijn kopbal was onvoldoende geplaatst en zodoende een prooi voor de keeper.

Elsweide was met name gevaarlijk vanwege onze slordigheid. 2 x verspeelde wij te makkelijk de bal in de opbouw waardoor zij konden counteren.

Daarnaast verdedigde wij tot 2x toe onhandig waardoor de scheidsrechter deze momenten maar al te graag aangreep om te fluiten voor een vrije trap. Rand 16 meter in beide gevallen.

De eerste vrije trap namen ze snel maar toen deze naast de paal lande mocht hij overnieuw genomen worden omdat de scheids de bal nog niet had vrijgegeven. De vervolg pogingen leverde geen succes op.

Richting de rust werd het voordeel meer en meer aan Elsweide gegund. Elk verloren duel door Elsweide leverde al snel een vrij trap tegen op en elke gevaarlijke aanval werd afgevlagd en gefloten voor buitenspel. Ongeacht of er een tegenstander in de rug stond of niet.

In de 43e minuut was het uiteindelijk bingo. De linksbuiten wist eerst Bart nog te passeren in de 16 meter maar gelukkig was Gérard nog op tijd ter plaatse om de bal te blokken. De opzichtige duik van de tegenstander leidde direct tot een fluitsignaal. Penalty.

Ongeloof en frustratie bij alles wat Jonge Kracht was. 20 minuten eerder had deze zelfde speler al een poging gewaagd de scheids te verleiden tot een pingel maar aangezien er toen geen tegenstander in de buurt was durfde hij het toen nog niet aan. Nu was de situatie anders en lieten ze deze kans niet schieten.

Het logische commentaar dat volgde leverde Maarten bovendien nog een gele kaart op waardoor hij 10 minuten mocht gaan zitten.

De pingel werd keurig binnen geschoten en met een 1-0 ruststand gingen we aan de appel thee.

In de rust kwam Klaas in de ploeg en paste we de speelstijl aan omdat we nog 10 minuten in ondertal moesten starten.

Direct naar rust kwamen de rooie goed uit de startblokken. Klaas liet direct zijn klasse zien en binnen 5 minuten was de stand weer gelijk. 1-1. Hier ging een prima aanval aan vooraf en was het Carlo die oog had voor de vrijstaande Klaas.

Kort naar de gelijkmaker was het bijna weer raak, een mooie combinatie tussen Sebastiaan en Klaas werd helaas niet bekroond met een doelpunt. De scheidsrechter voelde moeiteloos aan dat het misging voor Elsweide en greep in.

In een stevig duel kregen zowel Carlo als zijn tegenstander direct geel. Voor ons een aderlating omdat Carlo zeker in het begin van de 2e helft voor gevaar zorgde.

Zodra Maarten weer binnen de lijnen arriveerde was het opnieuw raak. Nu was het Michel die voor een ogenschijnlijk lichte overtreding de gele kaart kreeg gepresenteerd.

Op deze manier bleef het steeds zoeken en door de verschillende positiewisselingen werd het spel er niet beter op en nam de druk af.

Langzaam kwam de wedstrijd weer meer in balans. Elsweide had eigenlijk de hele wedstrijd geen aanval meer gemaakt. De ene keer dat ze dat nog wel deden stond Marco keurig op zijn post en bracht redding.

Nadat we 30 minuten verder waren het weer 11:11 stond werd begonnen met een slot offensief.

De druk was groot op Elsweide en ze kwamen niet meer aan voetballen toe. Nadat 2 keer over een grove overtreding op Tom werd weggewuifd was het in de 75 minuut dan eindelijk raak en stond Elsweide zowaar ook met 10 man. Dit ondertal bleef gehandhaafd want vlak voor tijd werd ook een nog duw bestraft met geel.

Dat we in de eindfase de wedstrijd niet hebben gewonnen was volkomen aan ons zelf te wijten. Kansen van oa Carlo, Emiel, Klaas en Sebastiaan werden gemist, op de paal geschoten of gekeerd door de keeper. De gelijkmaker van Sebastiaan werd afgekeurd voor buitenspel maar dat was ook te verwachten.

De 1-1 zal moeten worden gezien als een bonus punt. Vermoedelijk gaan weinig ploegen hier winnen.

Volgend weekend zijn we vrij en kunnen we de spiertjes wat rust gunnen. Met het kermisweekend staat het duel met RKHVV op het programma!