2 - 6

Jonge Kracht 5 (zon)

Mannen, 5, Groep 1 69

21 augustus 2016 11:00

Vandaag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe JONGE KRACHT 5 op het programma. Een bekerwedstrijd tegen het 2e team van Arnhemia.  Naar 2 seizoenen als het 3e actief te zijn geweest zijn veel oud gediende weer terug in het vijfde en terug op het oude niveau. Ut legendarische 5e waarin veel mooie momenten met elkaar zijn gedeeld. In een grijs verleden stond ut 5e bekend als het vreemdelingenlegioen. Mede vanwege het feit dat alles dat destijds nieuw binnen kwam in de vereniging, en onvoldoende aanspraak kon maken op een plek in de selectie, in dit team geplaats.  Inmiddels is de situatie wel enigszins gewijzigd en is de harde kern van een man of 10 alweer de nodige jaren samen. Dit jaar waren we wel genoodzaakt om onze selectie verder te versterken en werd er ook actief gehandeld op de transfermarkt. De oogst was zeker de moeite waard. Met 2 geslepen voetballers vanuit SML(Maarten en Emile) en 2 oud gediende uit de selectie(Sebas en Klaas) werd de selectie weer aangevuld voor dit seizoen. Vandaag het moment voor de nieuwkomers om hun waarde te bewijzen. Maarten genoot nog van zijn vakantie en Sebas was het 2e nog van dienst. Met 13 man vertrokken we richting Arnhem. Rick was vanuit de A1 bereid om ons te helpen en stond op goal. Etienne vulde ons team verder aan omdat we vanwege vakanties ook Jeroen, John, Marco en Michel nog missen. Het strijdplan werd goed doorgesproken en naast het opbouwen van conditie was het ook zaak om een goed resultaat te behalen. Vanaf het begin af aan zaten de rooie lekker in de wedstrijd. In balbezit werd er goed getikt en bij balverlies werd op de juiste momenten druk gezet. Dat dit overwicht uiteindelijk ook in de score te zien werd was mede te danken aan een uitstekende redding van Rick die in de 10e minuut als winnaar uit een 1:1 duel kwam. In de 13e minuut was het Klaas die op zijn verjaardag een kadootje kreeg van Carlo. Emile opende met een puike bal over de breedte op Carlo. Carlo legde netjes breed op de mee opgekomen Klaas die beheerst binnen schoot. 1-0. Hoewel we beter in de wedstrijd zaten bleef Arnhemia gevaarlijk in de combinaties door het midden. Hier werd niet altijd de makkelijkste oplossing gekozen waardoor zij er gevaarlijk doorheen konden komen. In de 26e minuut wordt het uiteindelijk toch 0-2. Gérard mist eerst nog een grote kans door oog in oog met de keeper niet af te ronden. De corner die hierop volgt neemt hij zelf en komt bij Emile voor de voeten. Getergd door de opmerking dat ze die kleine kale wel konden laten lopen loopt hij keurig de bal binnen. Helaas is deze riante voorsprong maar van korte duur. Etienne verliest eerst de bal op het midden door te kiezen voor een hakbal ipv breed uit te spelen. In de omschakeling zet Arnhemia hun spits vrij voor Rick. Hoewel hier overduidelijk sprake was van een buitenspelsituatie, waarvoor ook gevlagd werd, liet de eigen scheidsrechter gewoon doorspelen. De spits omspeelde Rick en schoof de 1-2 binnen. Commentaar geven had geen zin en het enige juiste antwoord werd enkele minuten later weer gegeven. Een mooi uitgespeelde aanval liep via Carlo op Gérard die wederom de meegelopen Klaas in de gelegenheid stelde zijn 2e binnen te schieten. 1-3. In het slot van de eerste helft was er nog 1 mooie aanval welke over verschillende schijven uiteindelijk bij Carlo kwam. Enigszins gelukkig kreeg hij de bal mee en zijn verwoestende schot spatte aan de binnenkant van de kruising helaas het veld weer in.  In de rust was er weinig reden om zaken te wijzigen. Emile ging even naar de kant en Ramon kwam binnen de lijnen. In de 50e minuut kregen we direct de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Opnieuw een prima pass van Gérard op Klaas die vrij kwam voor de keeper. De bewuste overtreding betekende een penalty. Hier kon ook de eigen scheids absoluut niet onderuit. Helaas had onze captain het vizier nog niet op scherp staan want zijn pingel werd in eerste instantie gekeerd door de keeper. In de rebound was de keeper wederom de inzet van Carlo de baas maar de meegelopen Rik kreeg zo de gelegenheid om naar een jaar afwezigheid door een blessure zijn rentree op te sieren met een doelpunt. 1-4. Naar 55 minuten was het mooi geweest voor Rik en kwam Emile weer binnen de lijnen voor hem. Het spel werd in deze fase wat slordiger en Arnhemia profiteerde hiervan door de 2-4 binnen te schieten. Vanaf de 16 meter lobde ze de bal over Rick heen. Nadat we tactisch wat wijzigingen doorvoerde kwam het overwicht weer duidelijk bij ons te liggen en konden we in de 75e minuut de genadeklap uitdelen. Een afgeslagen corner werd opnieuw binnen gebracht en de keeper werd netjes gepasseerd in de lange hoek. Carlo nam het laatste kwartier plaats onder de lat omdat Rick nog moest werken. Zonder verder nog in gevaar te zijn geweest werd de score zelfs nog verder uitgebreid. Jan Willem had een uitstekende pass op Klaas en zijn lob ging nog wel via de handen van keeper maar kon niet voorkomen dat Klaas zijn 3e van deze ochtend binnen schoof. Al met al een prima wedstrijd waarin goed werd samengespeeld. Verdedigend weinig weggegeven. Opbouwend nog wel ruimte voor verbetering maar dat komt ongetwijfeld goed. De debutanten hebben allebei gescoord(Emile en Klaas) en leggen daarmee de lat voor de andere nieuwkomers hoog weg. Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen RKHVV 6. Altijd beladen potjes en een weerzien met oude bekende! 945u aftrap!