Jonge Kracht eindigt seizoen met 6 - 0 overwinning op MASV.

Scheidsrechter

Berge, S.V. ten

Accommodatie

Onbekend

De laatste wedstrijd was om des keizersbaard. Of anders gezegd het ging nergens meer om. Deze zondag stond in het teken van afscheid nemen van de technische staf en van de spelers Ferdi Jansen, Coen Siebenheller en Paul de Wit. Na de wedstrijd kregen Barry Heijse, Ronald Helbling, Theo Willemsen en de spelers Coen Siebenheller en Ferdi Jansen uit handen van de voorzitter een bloemetje aangereikt voor bewezen diensten.

De wedstrijd tegen MASV was een aanfluiting van de bovenste plank. Of de manschappen van trainer John van Beukering geen representatief elftal op de been konden brengen of dat ze zich spaarden voor de nacompetitie is voor mij onduidelijk. Wat wel duidelijk was, was het feit dat het vanaf de eerste minuut duidelijk was dat het een zomeravond potje zou worden. MASV had niet zijn sterkste formatie in het veld gebracht en die spelers die er wel instonden waren niet bij machte om voldoende weerstand te bieden aan Jonge Kracht. De spelers van Jonge Kracht hadden zich voorgenomen om het teleurstellend seizoen toch positief en met winst af te sluiten. Dit was het minste wat ze voor de scheidende trainer konden doen. En zo geschiedde. Vanaf het eerste moment was Jonge Kracht de betere ploeg, gretiger en ze creëerden meer kansen. In de 12de minuut opende Nick van der Ham met een prachtig doelpunt de score. Nog even leek het nog een wedstrijd te worden, maar dit was schijn. Toen Luke Roelofs nog voor de pauze met een schitterende actie de 2 – 0 liet aantekenen, was de wedstrijd gelopen.

In de rust bracht de MASV trainer drie verse krachten binnen de lijnen. Achteraf was dit niet de meest verstandige keus. Dit omdat de MASV doelman in de 52ste minuut met een kuitblessure het veld moest verlaten. Dit impliceerde dat laatste man, Jara Arends de keepers tenue moest aantrekken en MASV met tien man verder moest. Dit was het sein voor Jonge Kracht om de toch al kansloze Arnhemse formatie volledig naar de slachtbank te brengen. Dit gebeurde door doelpunten van Rik Peters Fatih Sprenkel (twee maal) en Koen Koendering. Dit bracht de eindstand van 6 – 0 op het scorebord.