Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

7 mei 2017 14:00

Rutten, M.M.T.

Toen Jonge Kracht op 4 september na de gewonnen openingswedstrijd tegen OSC het veld verlieten had iedereen hoge verwachtingen van het seizoen 2016 / 2017. De doelstelling was mee strijden om het kampioenschap en in ieder geval de nacompetitie behalen. Na de 3 – 0 nederlaag tegen Angeren was de deceptie groot. Plots realiseerde iedereen zich dat het seizoen op geen enkele wijze dat heeft gebracht wat ze zich ervan hadden voorgesteld. Om een opsomming te maken van de oorzaken van het niet behalen van de doelstelling is niet aan mij. Wel is het een gegeven dat deze competitie de annalen in zal gaan als een die snel vergeten mag worden.

Zo ook de voorlaatste  wedstrijd tegen Angeren. Voor iedereen was het duidelijk. Het was een wedstrijd die weinig of geen waarde meer had. Zowel Angeren  als Jonge Kracht speelden nergens meer voor. Of misschien toch wel ? De eerste twintig minuten oogden het of beide teams een overeenkomst hadden gesloten. Een vredes -, of niet aanvalsverdrag. Het spel ging op en neer, zonder dat ook maar iemand het idee had dat het om een derby zou kunnen gaan. Het enige wat opzien baarde waren enkele jeugdige Angeren supporters die zo nu en dan een hels kabaal maakten op de tribune. Het was rond de twintigste minuut toen de wedstrijd werd open gebroken. Door knullig balverlies van Jonge Kracht kon Ivan Neelis van Angeren over de rechter flank doorstomen naar de achterlijn. Doordat er niet adequaat werd verdedigd kon Stijn van Meurs eenvoudig afwerken  Dit bracht de stand op 1 – 0. Misschien dat Jonge Kracht nu wakker was geschut en de motivatie kon vinden om niet tegen een smadelijke nederlaag aan te lopen. Een fase leek het er op dat ze alsnog het tij zouden laten doen keren. Echter, nu hadden ze niet het geluk aan hun zijde. Eerst raakte Luke Roelofs de binnenkant van de paal, vervolgens wordt een doelpunt van Nick van der Ham afgekeurd voor vermeend buitenspel en enkele minuten later was het dezelfde Van der Ham die op de paal schoot. Zo werd de ruststand van 1 – 0 bereikt.

Na de  rust werd het nog desastreuzer. In de 57ste minuut kreeg Jonge Kracht wederom een vrije scoringskans, maar ook deze kans werd niet verzilverd. De Jonge Kracht aanhang had op dat moment al begrepen dat het niet ‘hun’ dag zou worden. Alles dat mis kon gaan ging ook mis. Toen na tien minuten in de tweede helft Nick van der Ham een voorzet in zijn eigen doel werkte en Angeren 2 – 0 bracht was het gedaan met alle goede bedoelingen. De koppen bij Jonge Kracht gingen omlaag en Angeren stroopten de mouwen nogmaals op. Dat er bij  Angeren nog een speler met tweemaal geel, dus rood, werd weggestuurd en Job Brandts de 3 – 0 liet aantekenen was uitsluitend nog voor de statistiek.

Vandaag werd wederom duidelijk dat de wil om te winnen bij Angeren beduidend groter was dan bij de spelers van Jonge Kracht. Daarom wiel er weinig af te dingen op de overwinning van Angeren.