Eendracht Arnhem 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

23 april 2017 14:00

Schenk, T.F.

Jonge Kracht heeft in een zeer matige wedstrijd simpel afgerekend met het uit Arnhem afkomstige Eendracht. Vooraf was al duidelijk dat het in principe een relatief eenvoudige middag zou moeten worden. De trainer en een van de begeleiders van Eendracht Arnhem deden vooraf hun beklag dat ze met moeite 15 spelers op de been konden brengen en dat hun training intensiteit tot een minimum was gedaald. Toch oogde het in het begin nog redelijk wat de Arnhemmers op de mat probeerde te leggen. Met name de buitenspelers probeerde nog enigszins gevaar te stichten voor het Huissense doel. Echter, veel meer dan pogen was het niet. Binnen tien minuten had Rik Peters het openingsdoelpunt al gescoord. Nadat Gijs Thuis nog faalde in de afwerking, benutte Rik Peters zijn kans wel en scoorde de 1 – 0. Net als vorige week tegen De Paasberg, hadden de Huissenaren alle mogelijkheden om deze middag de gasten uit Arnhem af te slachten. In plaats van nauwkeurig en geconcentreerd te blijven voetballen, paste Jonge Kracht het spelpeil aan, aan haar tegenstander. De wedstrijd kabbelde tot de rust verder zonder dat er noemenswaardig iets gebeurde wat het vermelden waard was. De rust werd bereikt met een 1 – 0 voorsprong.

Het wedstrijdbeeld veranderde in het tweede bedrijf niet. Jonge Kracht kwam al snel  op 2 – 0 . Appi Sprenkel was de verdedigers van Eendracht te snel af en scoorde beheerst. Velen verwachtte en/of hoopten dat Jonge Kracht nu wel ‘gas’ zou geven en door zou drukken. Dit was niet het geval. In plaats van het benutten van de kansen, werden ze geconfronteerd met de aansluitingstreffer door de nummer 9 van Eendracht Arnhem, William Bonne. Een van de schaarse momenten dat ze in de buurt van het doel van Jonge Kracht verschenen, was het plotsklaps 2 – 1. Enkele minuten later was het verschil alweer twee doelpunten. Nu was het de andere Sprenkel die scoorde. Fatih werd in de diepte aangespeeld en hij liet de 3 – 1 noteren. Jonge Kracht kreeg nog legio mogelijkheden om de scoren uit te bouwen, maar faalde hierin dramatisch. Het straalde uit van ‘deze wedstrijd zit in de tas’. Jonge Kracht hoefde niet meer en Eendracht Arnhem kon niet meer. In de laatste minuut scoorde de Arnhemmers nog de 3 – 2, maar verder dat een opstootje na het laatste fluitsignaal kwamen ze niet.

Voor Jonge Kracht rest nog drie wedstrijden tegen respectievelijk G.V.A., Angeren en MASV. Op papier leuke wedstrijden, maar in feite staat er voor de Huissenaren niets meer op het spel. Hoe anders was het voor de opponent van deze middag. Eendracht Arnhem zal alle zeilen bij moeten zetten om niet rechtstreeks te verdwijnen naar de vijfde klas.