Scheidsrechter

Pothoven, S.

Accommodatie

Onbekend

Het lijkt Jonge Kracht dit seizoen niet gegeven om een prima start en een duidelijke voorsprong over de streep te trekken. In het zonnige Oosterbeek speelde Jonge Kracht waarschijnlijk een van zijn beste eerste 45 minuten van deze competitie. De Huissenaren begonnen – ingegeven door blessures en schorsingen – met een ietwat geïmproviseerde opstelling. Coen Siebenheller fungeerde als laatste man en de voorhoede werd gevormd door Marc Jansen, Appi Sprenkel en Luke Roelofs. Deze 4-3-3 opstelling,  gecombineerd aan een goede wedstrijdmentaliteit en gedisciplineerd veldspel, waren een lust voor het oog. Het was weer Luke Roelofs die de score opende. Marc Jansen gaf een prachtige assist en Luke Roelofs rondde bekwaam en koelbloedig af. Jonge Kracht overrompelde in deze fase de tegenstander. Na een half uur spelen was het Gijs Thuis die de 2 – 0 liet aantekenen. Dit keer was de assist van Luke Roelofs. O.V.C’85 kon blij zijn  dat ze slechts met een 0 – 2 achterstand gingen rusten.

De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Al in de 46ste minuut werd door O.V.C.’85 de aansluitingstreffer gemaakt. Een –in de ogen van de Huissense bank onterecht gegeven - vrije trap, werd door Thijs van Gestel over de muur in het doel geplaatst. De Jonge Kracht doelman stond als aan de grond genageld. Door deze vroege treffer veranderde het spelbeeld. Jonge Kracht raakte gefrustreerd, begon te mopperen en vergat rustige te blijven voetballen. Wat ze in de eerste helft prefect deden, gebeurde nu te weinig. Het veldspel van beide teams werd rommeliger en vooral hectischer. O.V.C.’85 profiteerde hier het meeste van. Ze kregen meer overwicht en grip op de wedstrijd. Tot ergernis was alles wat vanuit Huissen kwam werd het ook nog 2 – 2.Wederom was een standaardsituatie hier debet aan. Een hoekschop werd door de Huissense doelman losgelaten en er volgde een scrimmage voor het doel, Wie het doelpunt maakte, weet nu nog niemand, maar plotseling lag de bal in het net en was de stand weer gelijk. Of dit nog niet genoeg was, kwamen de gastheren ook nog op voorsprong. Een vermeende handsbal binnen het strafschopgebied door invaller Koen Koendering maakte dat de scheidsrechter de bal op de 11 meterstip legde. Volgens velen controleerde de invaller van Jonge Kracht de bal met zijn borst. Na afloop maakte de scheidsrechter duidelijk dat hij dacht dat het hands was. De betrokken speler beweerde bij hoog en bij laag dat de hand of zijn arm de bal niet had beroerd. Desalniettemin stond Jonge Kracht na een comfortabele 2 – 0 voorsprong nu met 3 – 2 achter. Het was Marc Jansen die vijf minuten voor einde wedstrijd alsnog de verdiende gelijkmaker liet aantekenen. Een goede interceptie van Appi Sprenkel bracht Jonge Kracht in balbezit. Zijn crosspass was op maat en Marc Jansen kon eenvoudig afronden.

Deze treffer bracht Jonge Kracht weer op gelijke hoogte. Met de puntendeling kon in feite iedereen leven. Gezien het spelbeeld in de eerste helft hadden de Huissenaren  misschien meer verdiend. Jammer blijft, dat standaardsituaties Jonge Kracht ook deze middag weer heeft opgebroken.