Arnhemse Boys 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

2 april 2017 14:00

Hoften, A.G. van

Bij Jonge Kracht lijkt de accu leeg. Door de vele blessures en omzettingen lijkt het erop dat het seizoen 2016 / 2017 in mineur zal eindigen. Lang bleef de “Zandse” vereniging hoop houden op een positieve afsluiting van het seizoen. Echter, telkens werden goede wedstrijden afgewisseld met onnodige en/of domme, niet verwachtte nederlagen. Als excuus waren de vele blessures en schorsingen. Desalniettemin verlangde alles dat Jonge Kracht een warm hart toe draagt, dat de Huissense vereniging wederom de stap naar boven zou maken en de 4de Klasse F zou verlaten. De nederlaag tegen DVOL, vorige week, maakte nacompetitie/promotie eigenlijk al onmogelijk, na deze 2-3 nederlaag tegen Arnhemse Boys, is alle hoop op een positieve afsluiting voorbij.

Alles dat Jonge Kracht rest is, de koppen bij elkaar steken, de teleurstelling weg te slikken en in het belang van de gehele vereniging, pogen om met een enigszins positief gevoel het seizoen te beëindigen. De selectie kan het zich niet veroorloven om de resterende zes wedstrijden te laten lopen. Te bedenken dat het nog niet zolang geleden is, dat ze op de drempel van de hoofdklasse stonden en nu dreigen ze af te glijden naar de kelder van het amateur voetbal.

Tegen Arnhemse Boys werd door de trainer een beroep gedaan op “oud gediende “ Klaas Venderbosch”. Door de velen blessures stond Klaas weer als van ouds in de basis elf. De eerste helft begon gezapig. Voor beide teams stond er – buiten de sportieve plicht – nog weinig op het spel. Over en weer werden er enkele kansen gecreëerd, waarbij in de 8ste minuut die van Tom van der Velde de grootste was. Hij werd door Fatih Sprenkel in de diepte aangespeeld en zo verscheen hij vrij voor de Arnhemse doelman. Waarschijnlijk schrok de rechtsachter van Jonge Kracht zo van de kans, dat hij vergat de trekker over te halen. Dat deed Germaine Lenting van de Arnhemse formatie beter. Na matig uitverdedigen van Jonge Kracht, pegelde hij de bal vanaf 20 meter in de kruising. Dat betekende 0 – 1. Marc Jansen had nog de mogelijkheid om voor de pauze de stand weer op gelijke hoogte te brengen, maar hij kopte vrij voor het doel over.

Na de rust kwamen de Huissenaren met meer elan uit de kleedkamer. Dit resulteerde direct in de gelijkmaker. Marc Jansen werd op rechts weg gestuurd en zijn voorzet werd door Luke Roelofs feilloos binnen gewerkt. De vreugde was van korte duur. Luttele minuten later kreeg Dyrenzo Bruins een  vrije trap te nemen. Deze ingestudeerde vrije trap werd bij de tweede paal terug gekopt en vervolgens door Vincent Saenen in gekopt. Hierdoor kwam Arnhemse Boys weer op voorsprong. In deze fase golfde het spel over en weer. Waarbij Jonge Kracht verzuimde enkele grote kansen te verzilveren. Het was weer Luke Roelofs die Jonge Kracht toch op gelijke hoogte bracht. In de omschakeling brak Marc Jansen door over rechts en zijn voorzet werd door de Jonge Kracht topscoorder afgerond.  Jonge Kracht kreeg wederom enkele grote mogelijkheden om de volle buit binnen te halen, maar het was Arnhemse Boys die aan het langste eind trok. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd maakte invaller Koen Koendering op de rand van de zestien meter een ogenschijnlijke lichte overtreding. Of het binnen het strafschopgebied was of er buiten was vanuit mijn positie moeilijk te constateren. Evenals het feit of het wel een overtreding was? Echter de scheidsrechter wees gedecideerd naar de 11 meter stip. Hierdoor kwamen de Arnhemmers op een   2 – 3 voorsprong. Dat Klaas Venderbosch één minuut voordat de scheidsrechter affloot zijn inzet door de paal gekeerd zag worden, vergrootte de pijn van deze nederlaag.