Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

26 maart 2017 14:00

Heijmans, H.J.T.

Na de klinkende overwinning van vorige week gloorde er weer hoop voor de Jonge Kracht formatie op een positief einde van de competitie en een eventuele nacompetitie. Deze hoop werd door het fysiek- en opportunistisch spelend DVOL van tafel geveegd.

Jonge Kracht begon zeer hoopgevend. Na vijf minuten spelen opende Appi Sprenkel de score. Luke Roelofs werd aangespeeld en met een verfijnde steekpass zette hij Appi Sprenkel vrij voor de Lentse doelman. Dit was een meevaller waar de Huissenaren op hoopten. Echter, lang kon Jonge Kracht niet genieten van dit voordeel. Luttele minuten later was de stand al weer genivelleerd. Wederom een standaard situatie brak Jonge Kracht op. DVOL kreeg een hoekschop te nemen en de bal werd eenvoudig door Luuk Geerlings ingekopt. Dit bracht de stand wederom op gelijke hoogte. 1 – 1. Na de gelijkmaker hadden de Lentenaren een periode beduidend meer spelaandeel. Doordat ze ‘achterin’ bij balbezit “een op een “ speelden, creëerde ze op het middenveld een man meer situatie, daarbij gekoppeld de tomeloze inzet en het veldoverwicht was een feit. Het duurde tot de 20ste minuut voordat dit overwicht zich uitbetaalde. Een aanval over meerdere schijven werd door de DVOL aanvaller  afgerond. Volgens de assistent scheidsrechter ging er aan het doelpunt een duidelijk buitenspelsituatie vooraf . Echter, de matig leidende scheidsrecht negeerde het vlagsignaal en kende het doelpunt toe. Jonge Kracht herpakte zich enigszins en creëerde enkele kleine kansen, maar DVOL bleef voor gevaar zorgen door de ballen naar voren te jagen en met een onverzettelijkheid te strijden voor iedere meter. Met name Michel Maassen was een toonbeeld van inzet en onverzettelijkheid. Enkele keren gingen – volgens de Jonge Kracht aanhang- de DVOL spelers over de schreef. De  scheidsrechter had waarschijnlijk het Bas Nijhuis idee overgenomen, “ veel toe te laten en de kaarten op zak te houden”. In de ogen van de Jonge Kracht-aanhang verzuimde hij diverse keren om zware en vervelende overtreding te bestraffen. Dit tot ergernis van  alle Jonge Kracht supporters. Jonge Kracht kreeg nog een tegenvallers te verwerken. Tijs van Wissen moest na een ( niet opzettelijke) overtreding groggy het veld verlaten. Na onderzoek in het ziekenhuis werd een zware hersenschudding geconstateerd. De ruststand werd met een 2 – 1 stand bereikt.

In de tweede heft leek het erop dat de Huissenaren het tij nog konden keren. DVOL loerde op de counter en de Huissenaren kregen enkele grote mogelijkheden. Bas Gruson kopte vrij voor doel staand over en Marc Jansen en Luke Roelofs kregen nog enkele kleine mogelijkheden. Het doek viel definitief in de 64ste minuut. Een schot uit de tweede lijn werd door de Jonge Kracht doelman tot hoekschop verwerkt. Deze hoefschop zou de nekslag betekenen voor Jonge Kracht. Op onverklaarbare wijze werd de hoekschop in één tijd tegen de touwen gewerkt. Weer werd een standaard situatie Jonge Kracht fataal. Het harde werken in de tweede helft werd niet meer beloond. Door de noodzaak te moeten scoren werd het onnauwkeuriger en de wijze waarop scheidsrechter de wedstrijd probeerde in goede banen te leiden was ook niet bevorderlijk voor de Huissense gemoedsrust. Hij verzuimde op te treden tegen tijdrekken en diverse kleine overtredingen. Dit veroorzaakte veel onduidelijkheid en irritatie binnen het veld.  Dat Ferdi Jansen in de slotseconde nog de 3 – 2 liet aantekenen had in feite geen betekenis meer. Jonge Kracht heeft het verlies zeker niet te wijten aan de matig leidende scheidsrechter, ook niet aan het fysieke en/of goede spel van DVOL, maar door zelf niet te brengen wat noodzakelijk was.