SDOO 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

19 maart 2017 14:00

Ariens, J.

Voor aanvang van de wedstrijd zou de thuisploeg, gezien de stand op de ranglijst, de meeste aanspraak mogen maken op de winst. Echter, in het verleden heeft Jonge Kracht aangetoond dat het spelen tegen teams die beduidend lager staan geklasseerd vaak niet in winst om kunnen zetten. Daarom benadrukte de Jonge Kracht trainer in de wedstrijdbespreking nadrukkelijk dat er slechts één ding gewenst was; namelijk mentaliteit. Dat de wedstrijd zo zou verlopen had ook Barry Heijse niet kunnen bevroeden.

De wedstrijd werd vooraf gegaan met een minuut stilte wegens het droevige overlijden van Wim Jansen, grondlegger van Jansen Totaalwonen. Meer dat 35 jaar hoofdsponsor van Jonge Kracht.

Op het winderige sportpark begonnen beide teams erg aftastend. Jonge Kracht had de eerste 20 minuten weliswaar ietwat veldoverwicht, maar tot grote kansen leidde dit niet. Een kopbal van Ferdi Jansen, die voor het eerste sinds 11 december weer inzetbaar was na een langdurige blessure, was een van de weinige wapenfeiten in het eerste deel van de wedstrijd. SDOO begon nog voorzichtiger.Buiten een kop kans van de spits van SDOO, Dennis Jansen, kwamen de gasten eigenlijk niet. Zijn poging ging over. Na exact 30 een half uur spelen kwam de ommekeer. Joey Willemsen bracht met een snelle uittrap Luke Roelofs in stelling. Hij controleerde de bal perfect om vervolgens Marc Jansen in de diepte aan te spelen. Met een droge diagonale knal liet hij de 1 – 0 aantekenen. Vanaf dit moment ging Jonge Kracht beter spelen en deed SDOO het tegenover gestelde. Plotseling creëerde Jonge Kracht meer kansen en het wachten was op meer. Vlak voor rust begon Tom van der Velde een  aanval over de rechter flank, zijn voorzet bereikte Luke Roelofs, die bij de verste paal behendig afrondde. De 2 – 0 was tevens de ruststand.

Na de pauze ging het crescendo voor de Huissense formatie. Na de aftrap kreeg Jonge Kracht een vrije trap te nemen. Fatih Sprenkel zette zijn broer aan het werk. Zijn inzet kon de doelman uit Heteren nog keren, maar de rebound werd door Gijs Thuis keurig binnen gewerkt. De ban was gebroken. Minuten lang had het meer weg van een schiettent dan van een voetbalwedstrijd. SDOO gooide letterlijk de handdoek in de ring. Ze geloofde er niet meer in en hier maakte Jonge Kracht dankbaar gebruik van. Binnen enkele minuten had Luke Roelofs zijn hattrick te pakken. Eerst scoorde hij uit een afgeslagen schot van Fatih Sprenkel de 4 – 0 en even later uit een voorzet van Tom van der Velde de 5 – 0. De wedstrijd was gelopen. Wat er nog vermeldingswaardig was, was dat de Huissense trainer de Jeugdspelers Niels Jansen en Koen Koendering speelminuten gaf en dat Appi Sprenkel en Marc Jansen nogmaals scoorden voor Jonge Kracht en  Steven Hilbants van SDOO de ere treffer maakte. De wedstrijd eindigde in een eclatante 7 – 1 overwinning voor Jonge Kracht.