Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

12 maart 2017 14:00

Smits, J.A.E.

De eerste wedstrijd van de laatste periode was een erg belangrijke. Voor de koploper in 4 F, HAVO, was de derby belangrijk om zich te handhaven op de eerste plaats in de competitie, voor Jonge Kracht is de derde periode de laatste mogelijkheid om het seizoen nog enigszins glans te kunnen geven. De Huissenaren hadden zich tot doel gesteld om het HAVO zo moeilijk mogelijk te maken door zeer compact te spelen en het goede resultaat van vorige week een vervolg te geven.

Het begin van de wedstrijd was veel belovend. De eerste tien minuten zette Jonge Kracht veel druk naar voren en het leek alsof HAVO even onder de indruk was van de agressieve manier van spelen van de gasten uit Huissen. Echter, al na elf minuten kreeg Jonge Kracht een mega domper te verwerken. In de verdediging van Jonge Kracht ging even alles fout. De bal werd niet goed ingespeeld en Gijs Thuis gleed uit, waardoor Lex Doeleman simpel kon scoren. Deze klap kwam jonge Kracht in feite niet meer te boven. Vanaf dat moment liepen de Huissenaren achter de feiten aan en domineerde de Haalderse formatie het gebeuren. Toen slechts luttele minuten later Gijs Gertsen de 2 – 0 liet aantekenen was de wedstrijd reeds beslist. De rust werd gehaald met een 2 – 0 stand en Jonge Kracht had nog vrijwel geen kans gecreëerd.

De tweede helft gaf vrijwel hetzelfde beeld. Met dit verschil dat HAVO verzuimde de trekker definitief over te halen. Diverse open kansen werden om zeep geholpen of de doelpogingen werden verijdeld door goed keeperswerk van Maikel Schrijver van Jonge Kracht. Op het moment dat Luke Roelofs in de 82ste minuut goed door kwam over de rechterflank en zijn voorzet werd getoucheerd door een HAVO speler, viel de bal prompt achter doelman Paul Steven van HAVO. Hierdoor kreeg Jonge Kracht nog enigszins hoop op een goed resultaat. Echter, meer dan een drietal vrijetrappen en een buitenspel situatie kwamen de Huissenaren niet.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat een gelijkspel teveel van het goede zou zijn geweest. Havo had het betere van het spel, was feller en creëerde meer doelkansen. Al met al een terechte winnaar van de derby.