Na matige eerste helft toch volle winst voor Jonge Kracht.

Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

17 april 2017 14:00

Christian, J.F.

Alle waarschuwingen en afspraken ten spijt, was de eerste helft niet om aan te zien. Tijdens de wedstrijdbespreking was er gesproken over “wedstrijdmentaliteit en eergevoel”, om deze – op papier makkelijke tegenstander -te vermorzelen. De paasberg stond met 3 punten troosteloos op de laatste plaats in de stand. Of het onderschatting was, gebrek aan concentratie of gebrek aan motivatie. Misschien  een combinatie van bovengenoemde elementen, maar Jonge Kracht speelde de eerste helft bedroevend slecht. Het  was wederom Luke Roelofs die Jonge Kracht al in de vierde minuut op voorsprong bracht. Alle Huissense supporters gingen er goed voor zitten, want dit zou tegen het zeer laag geklasseerde De Paasberg, wel eens een monsterscore kunnen opleveren. Hoe bedrogen kwamen die Huissenaren uit. Enkele minuten na de openingstreffer was de stand alweer gelijk. Na een afgeslagen hoekschop van Jonge Kracht, kwamen de Arnhemmers in balbezit en de Brain Stam kon ongehinderd de gelijkmaker scoren. De voorwaartsen van Jonge Kracht kregen diverse mogelijkheden, maar het spel was ongeïnspireerd en onnauwkeurig. Als De Paasberg zijn mogelijkheden hadden benut, zou een Arnhemse voorsprong zeker niet onverdiend zijn geweest. Nu werd de rust bereikt met een 1 – 1 gelijke stand.

Tijdens de rust was er een donderpreek van de Huissense trainer noodzakelijk om zijn spelers te laten ontwaken. Na de pauze speelde Jonge Kracht veel agressiever, met meer druk naar voren en werd de snelheid van Luke Roelofs beter benut. Het was eerst Marc Jansen die een goede actie van Luke Roelofs bekroonde met een doelpunt. Vijf minuten later was het diezelfde Luke Roelofs die op snelheid werd neergehaald binnen het strafschopgebied. De terechte strafschot werd door hemzelf feilloos binnen geschoten. Bij de 1 – 3 stand daalde de motivatie bij de Arnhemmers tot onder nul en werd hun conditionele zwakte zichtbaar. In de resterende speeltijd had Jonge Kracht nog velen malen kunnen en misschien wel moeten scoren. Echter, het verzuimde de vele mogelijkheden optimaal te benutten. Wel maakte  Luke Roelofs zijn tweede hattrick van het seizoen en Marc Jansen en Appi Sprenkel  scoorden beiden nog één maal.  Angelo van Maanen zag zijn kansloos schot in doel verdwijnen, door  een ‘foutje’ van de Huissense doelman.

Dit bracht de eindstand van 2 – 6 op het scorebord. De tweede paasdag was geëindigd in directe degradatie voor de Arnhemmers en een matige partij voetbal van Jonge Kracht-zijde, die wel de volle winst opleverde.