Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

5 februari 2017 14:00

Kooij, N.G.

Voor de Huissense ploeg stond vandaag de cruciale wedstrijd tegen rksv Driel op het programma. Bij winst zou Jonge Kracht aanhaken bij Driel en MASV, bij verlies zou een positie in de middenmoot het gevolg zijn. De trainer benadrukte in de wedstrijdbespreking het belang van de wedstrijd. “Of mee blijven doen of afhaken”. Het laatste werd het.

De wedstrijd begon veel belovend voor Jonge Kracht. De gastheren uit Driel was in de eerste fase van de wedstrijd zoekende. Jonge Kracht speelde erg compact en verdedigend stond het als een huis. Alles leek crescendo te gaan. In deze periode speelde Jonge Kracht goed en gevarieerd voetbal. In de twaalfde minuut hadden de gasten de leiding kunnen, en eigenlijk moeten nemen. Luke Roelofs zette met een briljante steekpass Fatih Sprenkel vrij voor doelman Weijman. Sprenkel had twee opties; breed op de meegelopen Marc Jansen of zelf scoren. Hij koos voor de tweede optie. Echter, zijn poging met zijn linker voet ging over. Tot dit moment waren de Drielenaren niet echt gevaarlijk geweest. Rond de twintigste minuut was het Marc Jansen die vrij voor de  doelman verscheen. Ook dit was een open kans, maar ook deze mogelijkheid werd niet door de huissenaren benut. Hierna was het Driel die het initiatief overnam. Het spel van Driel was zeer herkenbaar. Jeroen Peters en Gino de Wild eisten steeds meer aandacht van de Jonge Kracht verdediging. Individuele fouten werd Jonge Kracht binnen enkele minuten fataal. Eerst stond Wesley Vree bij een hoekschop geheel vrij om binnen te koppen. Dat was 1 – 0. En nog voordat Jonge Kracht van de schrik was bekomen stond het al op een 2 – 0 achterstand. Steven Schwarte en Jeroen Peters waren op het middenveld een privé oorlogje aan het uitvechten. Waar iedereen een fluitsignaal verwachtte, liet de scheidsrechter door spelen en kon Richard Willems van Driel ongehinderd scoren. Of dit nog niet genoeg was, werd even later Tijs van Wissen op rechts uitgekapt en de voorzet die volgde werd door Gino de Wild simpel afgerond. Dit bracht de ruststand op 3 – 0.

Na de pauze gebeurde er feitelijk weinig Jonge Kracht probeerde nog wel het resultaat een ander aanzien te geven, maar het geloof was er niet en ze waren niet bij machte het tij te keren. De thuisploeg vond het prima en consolideerde de voorsprong. Dat Dennis Knuiman een voorzet pardoes in het doel zag verdwijnen en zo de eindstand op 4 – 0 bracht,  was uitsluitend voor de statistiek.

Jonge Kracht keerde gedesillusioneerd huiswaarts en weet dat een directe promotie vrijwel onmogelijk is. Voor Driel was deze wedstrijd een prima opsteker.