Eenvoudige overwinning op machteloos O.S.C.

OSC 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

5 maart 2017 14:00

Modderkolk, W.M.

Na de deceptie van vorige week was Jonge Kracht nadrukkelijk toe aan een overwinning. Tijdens de wedstrijd bespreking had de Bemmelse trainer in Huissense dienst nadrukkelijk gerefereerd aan drie woorden. “Mentaliteit en Absolute wil”. Barry Heijse deed een beroep op de inzet van ieder individu om zo  het tij te laten doen keren.

De thuisploeg kwam ook magistraal uit de startblokken. Al in de eerste minuut stond de 1 – 0 al genoteerd. Door meer dan amateuristisch geklungel in de Oosterhoutse defensie kwam Marc Jansen vrij voor doelman Rik Bevaart en liet eenvoudig de 1 -  0  optekenen. Jonge Kracht had het betere van het spel. Ze creëerde kansen, maar  vergaten deze  verzilveren. Hierdoor bleef het lang 1 – 0. Het duurde tot de 32ste minuut voordat O.S.C. voor de eerste maal echt gevaarlijk werd. Uit een van de schaarse hoekschoppen kopte Menno Polman net over en enkele minuten later was het Coen Sipman die simpel balververlies van Jonge Kracht bijna afstrafte. Hij kreeg een vrije doortocht naar het Jonge Kracht-doel. Zwak afronden en een goede redding van de jarige Jonge Kracht doelman voorkwam erger. Hierdoor werd de ruststand van 1 – 0 bereikt.

Na rust ging het veel eenvoudiger. In de derde minuut werd er rand ‘zestien’ een overtreding begaan op Appi Sprenkel. Specialist Rik Peters zette zich achter de bal en prachtige boog sloeg de bal tegen het net. 2-0. Iedereen dacht dat O.S.C. nu wel zou buigen. Echter, niets was minder waar. Uit een van de schaarse aanvallen kregen ze een hoekschop en op onverklaarbare wijze werd de inzet bij de eerste paal binnen gewerkt. Dit bracht de spanning weer even terug in de wedstrijd.  Jonge Kracht schakelde een tandje bij en het leek alsof de gasten uit Oosterhout het niet meer konden belopen. Het was eerst nog Coen Siebenheller die een grote kans over schoot, maar even later was het dezelfde Coen Siebenheller die de 3 -1 binnen tikte. Nu was het verzet wel gebroken. Marc Jansen liet met zijn tweede doelpunt de 4 – 1 aantekenen en de goed leidende scheidsrechter floot na 91 minuten af.

Een klinkende overwinning, met die restrictie dat de Oosterhoutse formatie erg gehavend aan de start verscheen. Volgens de trainer Bert Willemsen van O.S.C. mistte hij deze zondag vijf basisspelers. Echter, dit kon de technische staf, spelers en de supporters van Jonge Kracht niet deren.