Scheidsrechter

Heijmans, H.J.T.

Accommodatie

Onbekend

Op het kunstgras van MASV kon Jonge Kracht de goede reeks van de laatste weken niet voort zetten. In een beladen wedstrijd, waar inzet en irritatie de boventoon voerde ten opzichten van kwalitatief goed voetbal, was het MASV die aan het langste eind trok.

Jonge Kracht ging met de intentie richting Arnhem om compact te spelen, zich niet te laten intimideren en gebruik te maken van de snelheid van de aanvallers. De wedstrijd begon voor Jonge Kracht veelbelovend. Binnen tien minuten kreeg Jonge Kracht twee mogelijkheden om de score te openen. Het was Luke Roelofs en Gijs Thuis die voor de Arnhemse doelman verschenen. Echter, in beide gevallen waren de aanvallers van Jonge Kracht niet koelbloedig genoeg. Het spelbeeld golfde over en weer, waarbij MASV ook enkele goede kansen kreeg. Zo moest Maikel Schrijver, de doelman van Jonge Kracht, zich laten zien op een schot van Raoul Leenders en moest hij, vlak voor rust een schot van de 39-jarige Danny Hessing onschadelijk maken. Zo werd de rust bij een 0-0 stand bereikt.

Tijdens de rust benadrukte de Huissense trainer dat er meer agressie en durf getoond diende worden. Toch gaf de tweede helft hetzelfde beeld als de eerste helft. Het werd een open wedstrijd waar het woord “strijd” met hoofdletters werd geschreven. Het was daarom goed dat de, uit Beuningen afkomstige scheidsrechter zeer kordaat floot. Ondanks dat, was het geen vriendelijke wedstrijd. Het duurde tot de 68ste minuut voordat MASV de ban brak. Uit een ogenschijnlijke kansloze aanval, haalde Joshua Cortus onverwachts en verwoestend uit. Het gevolg een weergaloos doelpunt voor MASV. Lang kon de doelpuntmaker niet er van genieten, want een minuut later maakte hij een domme overtreding op Luke Roelofs wat hem op een tweede gele kaart kwam te staan. Dus rood. Dit gaf Jonge Kracht de mogelijkheid om – met nog 20 minuten op de klok- de 1-0 achterstand om te buigen in een gelijkspel of zelfs meer. Ondanks verwoede pogingen om een duidelijk veldoverwicht te creëren lukte dit niet echt. MASV bleef gevaarlijk en wist op allerlei manieren Jonge Kracht uit het spel te halen. Toch kwam de gelijkmaker. Luke Roelofs werd in de diepte aangespeeld. Zijn voorzet was op maat en werd door de ingevallen Randy Saija terug gekopt voor de voeten van Appi Sprenkel die in de benedenhoek scoorde. Even leek het erop dat Jonge Kracht door zou drukken en alsnog met de volle buit huiswaarts zou keren. Zeker toen de Marc Jansen een kop kans kreeg. Echter hij kopte naast. Net toen iedereen zich had verzoend met een gelijkspel, sloeg het noodlot voor Jonge Kracht toe. In blessuretijd kreeg Raoul Leenders op circa 20 meter de bal aangespeeld. Uit stand haalde hij uit en de bal sloeg als een granaat boven in de hoek. Dit betekende drie punten verlies voor Jonge Kracht en tevens verliest het de aansluiting in de stand in 4 F.