Angeren 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

18 december 2016 14:00

Veghel, J.T.M. van

De wedstrijd die tot de laatste seconde spannend bleef, eindigde in een 1 – 1 gelijk spel. De heren die een extreem belangrijke invloed hadden op de wedstrijd waren de heren Job Brandts en Bram Giesbertz van Angeren, Rik Peters van Jonge Kracht. De eerste twee personen omdat ze beiden scoorden. Brandts scoorde een eigendoelpunt en Giesbertz scoorde in de laatste minuut met een prachtige omhaal de gelijkmaker, Rik Peters kreeg voor een impulsieve actie direct rood, waardoor de thuis ploeg vrijwel de hele tweede helft met tien man kwam te spelen.

Jonge Kracht begon al gehavend aan de wedstrijd. De vaste krachten in de verdediging, Ferdi Jansen en Tom van der Velde moesten geblesseerd verstek laten gaan, evenals Niek Janssen die geschorst was. Toch kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken. Binnen 7  minuten stond er al 1 – 0 op het scorebord. Jonge Kracht zette druk op de verdediging van Angeren en een misverstand tussen doelman Tim Buurman en Job Brandts zorgde dat de bal tergend langzaam het doel in rolde. Twee minuten laten had Rik Peters de stand op 2 – 0 kunnen, of misschien wel moeten brengen. Fatih Sprenkel zette de speler van Jonge Kracht geheel vrij voor de doelman. Echter, de doelman van Angeren wist de inzet te keren. Nadat Angeren van de eerste schrik was bekomen werd het een open wedstrijd met doelkansen over en weer. Jonge Kracht bleef de dominante ploeg en creëerde meer kansen dan de concurrent uit Angeren. De rust werd bereikt met een 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.

De tweede helft zou een totaal ander beeld geven. Na circa tien minuten in de tweede helft verspeelde Rik Peters op het middenveld de bal. In een reflex schopte hij zijn directe tegenstander, de scheidsrechter – die overigens warrig floot – beloonde hij zijn actie met direct rood. Velen waren van mening dat geel ook  afdoende zou zijn geweest, maar de heer Van Veghel besliste anders. Dit betekende dat Jonge Kracht vrijwel de gehele tweede helft met tien man kwam te spelen. Door de rode kaart werd de wedstrijd ‘vermoord’. Vanaf dat moment werd het eenrichtingsverkeer. Jonge Kracht beperkte zich tot tegenhouden en proberen op de counter gevaarlijk te worden. Angeren wisselde direct en nam het initiatief over. Ze hadden vanaf dat moment veel meer balbezit, maar konden geen opening in de goed gestaffelde verdediging van Jonge Kracht vinden. Het duurde tot vlak voor het einde van de wedstrijd dat Angeren alsnog de gelijkmaker liet aantekenen. In een onoverzichtelijk situatie en eigenlijk uit een kansloze positie maakte invaller Bram Giesbertz een omhaal. Tot stomme verbazing van iedereen viel de bal met een boog bij de tweede paal in het doel van Jonge Kracht. Zo eindigde deze wedstrijd in een 1 – 1 gelijk spel.