GVA 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

27 november 2016 14:00

Foget, R.

Bij de wedstrijdbespreking voorafgaande aan de wedstrijd sprak Barry Heijse van een lastige klus, maar zeker geen onmogelijke opgave. Exact wat de trainer voorspelde kwam uit. Het was inderdaad een lastige klus, die bol stond van spanning en emotie. En de winst ging uiteindelijk naar de thuisploeg.

Reeds bij het begin van de wedstrijd werd al duidelijk dat het belang van deze wedstrijd groot was. Diverse ingrediënten waren aanwezig om er een enerverende middag van te maken. Allereerst werd er afgelopen week gecommuniceerd dat de trainer van Jonge Kracht na drie jaar  vertrekt uit Huissen, Wim Bleijenberg, trainer van GVA,  heeft evenals Tom te Boekhorst een verleden bij Jonge Kracht en beide trainers willen afscheid nemen bij hun club met een prijs. Derhalve was voor zowel Jonge Kracht als voor GVA een overwinning onontbeerlijk.

De wedstrijd begon dan ook van beide zijden, afwachtend. De eerste kansjes waren voor GVA. Tom te Boekhorst kreeg een kop kans die door Ferdi Jansen met zijn knie uit het doel werd gehaald en even later was het diezelfde Ferdi Jansen die een schot van Derksen van GVA ter nauwennood wist te blokken. Na circa tien minuten namen de Huissenaren het initiatief ietwat over. Volgens afspraak speelde Jonge Kracht zeer compact en probeerde ze in de omschakeling met snel combinatievoetbal gevaar te stichten voor het Doornenburgse doel. Het was Rik Peters die in de 15de minuut onreglementair werd afgestopt. Hij nam zelf de vrije trap en plaatste die nauwkeurig op het hoofd van Fatih Sprenkel. Met kracht plofte de bal in de linker bovenhoek van het doel. Dit bracht de stand op 1 – 0. Na de voorsprong probeerde de thuisploeg met combinatievoetbal de voorsprong uit te bouwen. Echter, doordat Jonge Kracht in deze fase te onnauwkeurig was in de eindpass, kon GVA zich gemakkelijk onder de druk uitspelen en zelf gevaarlijk worden. Hierbij kwam dat de gasten uit Doornenburg het fysieke duel niet schuwde. De scheidsrechter liet erg veel toe, waardoor er een “echter” derby sfeer ontstond. Of dit de bedoeling was, was te betwijfelen, maar dit terzijde. Het was Tom te Boekhorst die slordig balverlies op het middenveld afstrafte en met een schot in de korte hoek de stand wederom in evenwicht bracht. De 1 – 1 was tevens de ruststand. De tweede helft was er een met een hoge amusementswaarde. Niet dat het veldspel zo goed was, maar de spanning en kansen aan beiden zijde vergoedde veel. Zo moest Maikel Schrijver tot tweemaal toe zich strekken om redding te brengen. Het spel golfde op en neer. De tweede wissel van Jonge Kracht bleek een meesterzet dan de Jonge Kracht trainer. Niek Janssen werd gewisseld voor Tijs van Wissen, waardoor de trainer zijn  laatste man, Ferdi Jansen naar voren dirigeerde. Dit leverde hem geen windeieren op. Amper vijf minuten na de omzetting was het Ferdi Jansen die na een afgeslagen aanval de bal hard en droog tegen de touwen joeg. Dit bracht de 2 – 1 voorsprong voor Jonge Kracht. GVA gooide alle twijfels over boord en probeerde de gelijkmaker te scoren. Doordat GVA risico’s ging nemen ontstonden kansjes voor Jonge Kracht, maar het bleef spannend en billenknijpen voor de thuisploeg. Er was een geniale ingeving van Luke Roelofs nodig om Jonge Kracht te verlossen van de onzekerheid en GVA definitief in rouw te dompelen. Luke Roelofs kwam op een kleine 40 meter van het doel in balbezit, omringt door een drietal blauwhemden uit Doornenburg. In een flits zag de Huissense nummer negen de Doornenburgse doelman voor zijn doel staan . Op een fantastische wijze haalde hij uit en verschalkte hij met een prachtig afstand schot de doelman. Een doelpunt die op het allerhoogste niveau zeker niet zou misstaan. Dit bracht de eindstand op 3 – 1 voor Jonge Kracht.