Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

13 november 2016 14:00

Vermeulen, R.R.B.M.

Het sportpark ‘Over het Lange water ‘ lag er troosteloos bij. De temperatuur kwam net boven het vriespunt en de regen viel gestaagd naar beneden. Met andere woorden van lekker voetbalweer kon geen sprake zijn. Een overwinning zou veel goed maken.

Met die intentie begon Jonge Kracht. Ze waren zich vooraf er terdege van bewust dat er gewonnen moest worden om aansluiting met de bovenste plaatsen te behouden. In feite is iedere wedstrijd een finale, zeker met de drie aankomende wedstrijden in het verschiet. Na volgende week – inhaal weekeind – speelt Jonge Kracht thuis tegen respectievelijk G.VA. en tegen Angeren en daarna uit tegen M.A.S.V.. Dus de laatste drie wedstrijden van de eerste helft kunnen cruciaal zijn voor het verdere verloop van de competitie.

Met deze wetenschap in het achterhoofd, begon Jonge Kracht goed aan de wedstrijd. De Huissenaren wisten de Arnhemmers goed onder druk te houden en ze creëerde diverse mogelijkheden. Het duurde tot de 14de minuut totdat het overwicht in doelpunten werd uitgedrukt. Een inworp aan de linkerkant van het veld, werd door Fatih Sprenkel doorgespeeld naar Nick van der Ham, die vervolgens Luke Roelofs in stelling bracht. Met een diagonaal schot liet hij doelman Fenanlamber volledig kansloos. Dit betekende 0 – 1. Het enige dat Eendracht Arnhem hier tegenover kon stellen was één gevaarlijke aanval die door Maikel Schrijver tot hoekschop werd verwerkt en  enkele schoten uit de tweede lijn en enkele vrije trappen. Jonge Kracht bleef kansen creëren, echter het duurde tot de 35ste minuut voordat de Huissense formatie weer kon juichen. Luke Roelofs gaf een perfecte steekpas op Gijs Thuis. Hij was de Arnhemse verdediger te snel af. Het gevolg een simpele, domme overtreding. Een gele kaart en een strafschop was het resultaat. De strafschop werd onberispelijk door Fatih Sprenkel binnengeschoten. Jonge Kracht dacht met ‘twee vingers in de neus ‘de voorsprong te vergroten en er een makkelijke middag van te maken. Een ondoordacht moment in de verdediging van Jonge Kracht bracht Eendracht weer in de wedstrijd. William Bonne omspeelde Ferdi Jansen en rondde bekwaam af. Dit betekende een 1 – 2 ruststand.

Ook in de tweede helft was Jonge Kracht de betere ploeg. Maar het verzuimde de diverse kansen te verzilveren. Het verhaal lijkt een herhaling van eerdere wedstrijden. De kansen regen zich aan een. Fatih Sprenkel had mogelijkheden om de minimaal een keer te scoren, Luke Roelofs kreeg een grote kans en een loepzuiver doelpunt van Bas Gruson werd wegens vermeend buitenspel onterecht afgekeurd. Tevens werden er minimaal twee grote mogelijkheden door de assistent scheidsrechter om zeep geholpen door onterecht voor buitenspel te vlaggen. Mede  hierdoor bleef de marge klein en sloop er onzekerheid in de Zandse formatie. Het was dan ook blij dat de scheidsrechter na 90 minuten een einde maakte aan de wedstrijd. Het was een verdiende overwinning, Jonge Kracht had zich er gemakkelijker vanaf kunnen maken als ze één of twee van de talrijke mogelijkheden hadden benut. Echter, de drie punten waren binnen.