HAVO 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

6 november 2016 14:00

Tintelen, G.H.G. van

Het was ijzig koud, het was spannend, het was enerverend en het voetbal was niet super goed. De altijd beladen wedstrijd tegen het uit Haalderen afkomstige HAVO stond bol van agressie en frustraties. Door het belang van de wedstrijd, om mee te blijven doen om de koppositie in 4 F, was een overwinning onontbeerlijk voor zowel Jonge Kracht als voor de gasten uit Haalderen. Daarbij komt de druk om de derby te willen winnen, maakte dat het veldspel veelal bestond uit foutieve passes, onnodig balverlies en irritaties over en weer.

Jonge Kracht begon afwachtend en gaf het initiatief aan HAVO. In de eerste 25 minuten had HAVO beduidend meer spelaandeel en had het meer balbezit. Ondanks dit resulteerde dit niet in grote kansen. De spanning in en om het veld was voelbaar. De eerste echte grote kans voor HAVO werd direct omgezet in een doelpunt. Onnodig balverlies was de aanzet tot de openingstreffer. Op het middenveld verspeelde Jonge Kracht klungelig dat bal waardoor HAVO in de omschakeling gevaarlijk kon worden. Een voorzet van links werd gepakt door de Huissense doelman, echter die kon niet voorkomen dat de nummer acht van HAVO, Lex Doeleman, de bal met zijn bovenarm corrigeerde en vervolgens hard in het dak van het doel schoot. De goed leidende scheidsrechter zag er geen handsbal in en kende het doelpunt toe. De 0 – 1 achterstand deed de Huissense formatie goed. Het leek alsof het ontwaakte en vanaf het moment van de achterstand gooide Jonge Kracht de schroom van zich af en ging beter spelen. Weliswaar kreeg HAVO twee minuten na de openingstreffer nog een dot van een kans, maar deze werd door de Haalderse voorwaartse verprutst. Nadat de jarige Fatih Sprenkel in de 38ster minuut op een schitterende wijze doelman Paul Steven verraste met een boogbal vanaf circa 35 meter, keerde het wedstrijdbeeld. Na de pauze golfde het spel op en neer en had de thuisploeg het betere van het spel. Het veldspel van beide ploegen bleef matig, maar de spanning vergoedde veel. Door de snelheid van onder meer Luke Roelofs creëerde Jonge Kracht meer mogelijkheden. Martijn Verhagen van HAVO raakte nog een keer de bovenkant van de lat, evenals de tevens jarige, Appi Sprenkel die een niet te missen kans op de lat schoot. De wedstrijd liep op het einde en diverse supporters hadden zich al verzoend met een puntendeling, Tot dat Luke Roelofs in de diepte werd aangespeeld. Buiten het zestienmeter gebied werd hij omvergekegeld door de doelman van HAVO, waardoor de bal voor de voeten van Gijs Thuis sprong, die vervolgens rustig de bal in het doel deponeerde. Dit bracht de stand op 2 – 1 voor Jonge Kracht. De HAVO spelers en supporters protesteerden massaal voor een overtreding op hun doelman, die vervolgens geblesseerd het veld moest verlaten, echter de scheidsrechter bleef bij zijn standpunt. Mede hierdoor raakte de gemoederen nog meer verhit en probeerde HAVO alsnog het tij te keren door massaal de aanval te zoeken. Het gevolg was, dat de thuisploeg veel mogelijkheden kreeg om te counteren. Bij een van deze counters  werd Luke Roelofs door Michael van Aalten grof  onderuit gehaald, dit  resulteerde in zijn tweede gele kaart, dus rood voor Van Aalten van HAVO. De emoties liepen hoog op, zonder dat het daadwerkelijk escaleerde. Na 96 minuten beëindigde de scheidsrechter de wedstrijd, die uiteindelijk werd gewonnen door de thuisploeg.