Scheidsrechter

Jong, H.W.J. de

Accommodatie

Onbekend

Na negentig minuten voetbal stond er 3 – 3 op het scorebord. Gezien het aantal gemiste kansen van Jonge Kracht was dit een domper voor de Huissenaren. Het veldspel van beide team was niet bijster goed te noemen, wel was het een open wedstrijd met veel fouten over en weer. Mede hierdoor  ontstonden er veel spannende momenten voor beide teams. Achteraf gezien was een puntendeling misschien wel de juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Jonge Kracht kwam door een goed afstandsschot van Luke Roelofs al in de tiende minuut op voorsprong. Lang konden de spelers van Jonge Kracht niet genieten van de voorsprong. Na een groot kwartier voetballen was het alweer gelijk. De 17-jarige  zeer snelle en behendige rechtsbuiten, Massimo Hoogerwerf  van Arnhemse Boys brak op rechts door en zijn perfecte voorzet werd door de totaal vrijstaande Germaine Lenting binnen gekopt. Hierna kregen de Huissenaren twee open kansen om weer op voorsprong  te komen. Eerst was het Luke Roelofs die alleen op doelman Lavin Vasquez af ging, maar hij zag zijn inzet gekeerd, en even later was het Fatih Sprenkel die in een kansrijke positie naast schoot. Toch kwam Jonge Kracht weer op voorsprong. Een blunder van de Doelman van Arnhemse Boys gaf Fatih Sprenkel een prachtige gelegenheid om met een prachtige boogbal de Arnhemse doelman te verschalken. In de 42ste minuut was het weer Jonge Kracht die dacht de voorsprong uit te bouwen. Een hoekschop werd door Nick van der Ham bij de eerste paal binnen gekopt. Iedereen dacht aan een doelpunt, maar de bal werd door een Arnhemse speler van de doellijn gehaald. In de omschakeling gingen Arnhemmers met de bal aan de haal en wederom een voorzet van rechts werd binnen gekopt. In plaats dat de gasten uit Huissen gingen rusten met een comfortabelle 3 – 1 voorsprong, was het plotseling weer gelijk  2 – 2.

In de tweede helft golfde het spel over en weer. Het gevaar bij de Arnhemmers zat hem duidelijk in de behendige voorhoedespelers. Bij balbezit waren ze telkens dreigend. Bij balbezit van Jonge Kracht creëerde de Huissenaren diverse open kansen. Mede door de snelheid van de voorwaartsen van Jonge Kracht kwamen in totaliteit zeker vijf maal vrij voor de Arnhemse goalie, maar telkens faalde ze in de afwerking. Ook de Arnhemse Boys hadden enkele kansen, die echter niet werden benut. Tot de 80ste minuut. Demon van Hoften kreeg op circa 25 meter van het Jonge Kracht doel de mogelijkheid vrij uit te halen en met een prachtig schot in de bovenhoek, verschalkte hij de Jonge Kracht doelman. De laatste minuten werd het onvriendelijk en de goed leidende scheidsrechter had de handen vol om de wedstrijd in goede banen te leiden. Jonge Kracht ging alles op alles zetten om alsnog de verdiende gelijkmaker te forceren .En dit lukte in de slotminuut. Na een scrimmage voor het doel van de Arnhemmers kreeg Fatih Sprenkel op een gelukkige wijze de bal bij zijn tweelingbroer, die vervolgens de verdiende gelijkmaker scoorde.